9200 SE a hry

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

rudolix
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

9200 SE a hry

Příspěvek od rudolix »

kto helpne, mam novu 9200SE, ked som ju zalozil do kompu, zacala mi blbnut, xp nastartujem poriadne asi na piaty krat ( zamrzne pri prihlaseni uzivatela ), inac rozlisenie, farby vsetko v pohode, ale velky problem ked spustim hru, supne mi ju na listu ale neda sa obnovit. v pozadi pritom ide.
Miriablo
Začátečník
Začátečník

MUH!

Příspěvek od Miriablo »

Zkus přeinstalovat ovladače GK a pořádně projeď nastavení karty.
AMD XP2000+@2200+, FalconRockII. + CoolerMaster 4BLUE LED, MSI KT4VL, ATI R9700 275/270@375/325+Arctic Cooler VGA(hi), 1x512MBRAM Brand2,5(333), DVD Asus, CD Toshiba, Case CCC P4(Tuninque uder constructión), SBLive!, 300W, XPSP1, MS desktop elite. --omega drivers (cat.4.3) & Riva new year edition--
Pitrs
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pitrs »

Mrkni na kolik maš nastavený AGP 4x nebo 8x .Na 8xAGP mě to takhle zlobilo taky
----------------------------------------------------------------
CPU :AMD 2200MHz : ASUS A7VX8 :RAM 768 MB SDRAM 333 MHZ :GRAFIKA ATI RADEON 9200 128 MB :HDD -WD 60GB: CD-ROM ASUA:CD-RW ASUS:Zvukovka SB LIVE 5.1: MONITOR 19" ADI
Miriablo
Začátečník
Začátečník

MUH!

Příspěvek od Miriablo »

Pitrs píše:Mrkni na kolik maš nastavený AGP 4x nebo 8x .Na 8xAGP mě to takhle zlobilo taky
CPU :AMD 2200MHz : ASUS A7VX8 :RAM 768 MB SDRAM 333 MHZ :GRAFIKA ATI RADEON 9200 128 MB :HDD -WD 60GB: CD-ROM ASUA:CD-RW ASUS:Zvukovka SB LIVE 5.1: MONITOR 19" ADI
Rozhodně se podívej do BIOSu jakou tam máš nastavenou AGP ?něco? - teď z hlavy nevím. Ale hodnoty jsou tuším od 32MB-256MB.
AMD XP2000+@2200+, FalconRockII. + CoolerMaster 4BLUE LED, MSI KT4VL, ATI R9700 275/270@375/325+Arctic Cooler VGA(hi), 1x512MBRAM Brand2,5(333), DVD Asus, CD Toshiba, Case CCC P4(Tuninque uder constructión), SBLive!, 300W, XPSP1, MS desktop elite. --omega drivers (cat.4.3) & Riva new year edition--
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: MUH!

Příspěvek od zombux »

Miriablo píše:
Pitrs píše:Mrkni na kolik maš nastavený AGP 4x nebo 8x .Na 8xAGP mě to takhle zlobilo taky
Rozhodně se podívej do BIOSu jakou tam máš nastavenou AGP ?něco? - teď z hlavy nevím. Ale hodnoty jsou tuším od 32MB-256MB.
Aperture size :wink: . Ale tím to nejspíš nebude, znamená to kolik RAM si může grafika sežrat když jí dojde vlastní paměť. Aperture se ukousne až když je potřeba.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Miriablo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Miriablo »

zombie píše:
Miriablo píše: Rozhodně se podívej do BIOSu jakou tam máš nastavenou AGP ?něco? - teď z hlavy nevím. Ale hodnoty jsou tuším od 32MB-256MB.
Aperture size :wink: . Ale tím to nejspíš nebude, znamená to kolik RAM si může grafika sežrat když jí dojde vlastní paměť. Aperture se ukousne až když je potřeba.
Zombie :-D je lepší víc rad než míň rad. Já osobně bych to zkusil :oops:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Miriablo píše:
zombie píše: Aperture size :wink: . Ale tím to nejspíš nebude, znamená to kolik RAM si může grafika sežrat když jí dojde vlastní paměť. Aperture se ukousne až když je potřeba.
Zombie :-D je lepší víc rad než míň rad. Já osobně bych to zkusil :oops:
Lepší ví rad než míň rad? Dyť radím :? . Zkusit to samozřejmě může. Ale já osobně bych spíš dal na Pitrse a zkusil to na AGP 4x (i když i to je dost nepravděpodobný. Z toho co píše rudolix, jestli hodil novou kartu do starých windows, je možný že se spíš nějak pohádaly ovladače - hardware pochybuju. rudolixi, nemůžeš popsat přesnější konfiguraci tvýho počítadla?
ignorelist: kremrole a dezoláti
rudolix
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

zostava

Příspěvek od rudolix »

s tymi ovladacmi som to uz skusil,

zostava: celeron 667 pretakt na 820 (teraz vsak bezim na povodnej ale v tom to nebude) GA6OXTA, agp 4x(znizil som na 2x, v tom to niez nebude) 256MB APACER. v biose som tiez skusal znizit AGP pamet na 32, tiez nic, uz som zufaly :(
rudolix
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

este k zostave

Příspěvek od rudolix »

WIN XP pro bez SP
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Pokud jsi tam predtim mel Nejakou jinou kartu(myslim tim nVidia geForce 2,3,4) a nepreinstaloval jsi kompletne win,ale jenom ovladace,tak se nediv.To blbne tak v 95 procentech pripadu.

Jo a ten service pack taky nainstaluj bez nej je to peklo.
Miriablo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Miriablo »

OBR píše:Pokud jsi tam predtim mel Nejakou jinou kartu(myslim tim nVidia geForce 2,3,4) a nepreinstaloval jsi kompletne win,ale jenom ovladace,tak se nediv.To blbne tak v 95 procentech pripadu.

Jo a ten service pack taky nainstaluj bez nej je to peklo.
Tím chceš snad říct že každej kdo má <GF4 musí při výměně přeinstalovávat selý wokna???!!!! :wink:
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

v 90 procentech jo!!!!!!!!!!! Pokud bys presel jen z GeF2 na 4 tak urcite ne.Ale takhle to zkus a uvidis.
Miriablo
Začátečník
Začátečník

MUH!

Příspěvek od Miriablo »

OBR píše:v 90 procentech jo!!!!!!!!!!! Pokud bys presel jen z GeF2 na 4 tak urcite ne.Ale takhle to zkus a uvidis.
A víš vůbec důvod proč to nejde bez reinstalace? Snad by to šlo řešit pomocí nahrazení některých souborů (.dll a jiné)?!! Tohle mě připadně trochu přitažený za vlasy. Jde mi totiž o to, že jsem nikdy nic takovýho dělat nemusel (3x). Konkrétně jsem měnil GF4 MX440 za Radiátory a v klidu. :wink:
roxik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: 9200 SE a hry

Příspěvek od roxik »

rudolix píše:kto helpne, mam novu 9200SE, ked som ju zalozil do kompu, zacala mi blbnut, xp nastartujem poriadne asi na piaty krat ( zamrzne pri prihlaseni uzivatela ), inac rozlisenie, farby vsetko v pohode, ale velky problem ked spustim hru, supne mi ju na listu ale neda sa obnovit. v pozadi pritom ide.
fastwrites v biosu mas vypnute?
oldskool pc - xbox - xbox360
rudolix
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudolix »

preboha co je fastwrites??

presiel som zo starucickej S3 Trio 64V+ 1MB.
roxik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roxik »

rudolix píše:preboha co je fastwrites??

presiel som zo starucickej S3 Trio 64V+ 1MB.
melo by to urychlit prenos dat po agp sbernici, prinos je tak 1-2% v praxi a problemy hlavne s ati kartami
hledej v biosu polozku agp fastwrites a dej ji na disabled
pokud pouzivas catalysty 3.8 a vys vypni si ovladacich vpu recover
oldskool pc - xbox - xbox360
jonko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jonko »

Miriablo píše:
OBR píše:v 90 procentech jo!!!!!!!!!!! Pokud bys presel jen z GeF2 na 4 tak urcite ne.Ale takhle to zkus a uvidis.
A víš vůbec důvod proč to nejde bez reinstalace? Snad by to šlo řešit pomocí nahrazení některých souborů (.dll a jiné)?!! Tohle mě připadně trochu přitažený za vlasy. Jde mi totiž o to, že jsem nikdy nic takovýho dělat nemusel (3x). Konkrétně jsem měnil GF4 MX440 za Radiátory a v klidu. :wink:
no vidis ja som menil aiw r8500dv herculesa za Ge2MX400 a naopak a vzdycky padli okna xp do kolien ... nepomohlo ani obnovenie zo zalozneho bodu
Nikto nieje natolko chytri, aby sa nemohol naučiť viac ...
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Vymena Nvidia-Ati a naopak,je skoro vzdy problem,zcela jine knihovny,zcela jine pristupy k hardware,vse je totalne odlisne.Proto pokud to jede je to VELIKE stesti,ale ve vetsine pripadu,preinstalace je jedina volba.
rudolix
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rudolix »

a kurnik, takze fakt nakoniec som preinstaloval win a funguje bez problemiku!!
vdaka pani za rady.
VES651
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VES651 »

No já sem v krátké dobe měnil ATI Rage 128(32MB)->GF2 MX200(64MB)->Radeon8500LE(128MB) ty předcházející ovladače jsem neodinstalovával :oops: a jak v 98 tak XP home(mám 2 systémy) vše OK, ale i přez to jsem vše naformátoval-pravidelná údržba, kterou delám asi tak po 3-4měsících, jejikož je to šíleně zasr... a začíná to zpomalovat.
A-X2 4000+, R1950Pro, 2GB DD2-800
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“