Nazory na Prestigio

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

bobmaster
Nováček
Nováček

Nazory na Prestigio

Příspěvek od bobmaster »

Planuju na vanoce koupi notase a chci predevsim mobilitu, tzn. 12 - 13 uhlopricka. Cena do 30 000 bez DPH. Moc na vyber neni, tak uvazuju o Visconte 120/130.
Zajimaji me prakticke zkusenosti s Prestigio obecne, nebo i konkretne s Visconte. Je tam zaruka 3 roky, ma nekdo konkretni zkusenosti s reklamovanim u Prestigia, muzete srovnat s jinou znackou?

Mobilita me hodne laka, ale pokud mi pomluvite hodne to Visconte popr. Prestigio jako takove, tak asi pujdu do IBM, Acer, Toshiba za tu cenu a holt slevim na mobilite a koupim klasickou 15ku.
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

No ja osobne bych Prestigio nebral... dost lidi ale rika, ze to neni tak hrozne. Nicmene za svym nazorem si doposavad stojim - ty ceny jsou posazeny moc nizko...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Nazory na Prestigio

Příspěvek od Dzin »

bobmaster píše:Planuju na vanoce koupi notase a chci predevsim mobilitu, tzn. 12 - 13 uhlopricka. Cena do 30 000 bez DPH. Moc na vyber neni, tak uvazuju o Visconte 120/130.
Zajimaji me prakticke zkusenosti s Prestigio obecne, nebo i konkretne s Visconte. Je tam zaruka 3 roky, ma nekdo konkretni zkusenosti s reklamovanim u Prestigia, muzete srovnat s jinou znackou?

Mobilita me hodne laka, ale pokud mi pomluvite hodne to Visconte popr. Prestigio jako takove, tak asi pujdu do IBM, Acer, Toshiba za tu cenu a holt slevim na mobilite a koupim klasickou 15ku.
Prestigio je lowend, radeji nebrat. Vem Acera ale pozor na nejnižší řady tam je to taky nic moc.ALe Acer pomer kvalita cena je hodne dobry, vyšší řady bez problemu :wink:
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Dzin píše:
bobmaster píše:Planuju na vanoce koupi notase a chci predevsim mobilitu, tzn. 12 - 13 uhlopricka. Cena do 30 000 bez DPH. Moc na vyber neni, tak uvazuju o Visconte 120/130.

Prestigio je lowend, radeji nebrat. Vem Acera ale pozor na nejnižší řady tam je to taky nic moc.ALe Acer pomer kvalita cena je hodne dobry, vyšší řady bez problemu :wink:
hm to si mu moc neporadil :) Prestigio je lowend no to je fakt ale ACER?heh to je to sami... byt tebou beru ASUS , HP , ale urcite ne ACER :roll: to radsi kudlu do zad.. btw videl si jak dopadl test A6L vs kamion?to by acer nedal...
joXerus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od joXerus »

heh acer jo a prestigio ne 8-)

já mám prestigio a nemužu si stěžovat - jsem fakt spokojenej - celkem v poho výkon, výdrž, fakt v poho displej, nijak neřve a libi se mi ne jak folio
ASUS P5E WS Pro || Intel Core 2 Quad Q93OO @ 3GHz + Xigmatek S 1284 || A-Data Vitesta Extreme Edition 8OO+ 4x1GB || MSI GTX28O Super OC [700/2300] || Seagate Barracuda 72OO.9 4OOGB SATA II || Enermax PRO82+ 425W || AeroCool BayDream + Noctua NF-P12
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Acer, Prestigio, Gericom, atd... prostě vyrábějí cenově dostupnější (v porovnání s jinými výrobci, méně kvalitní) notebooky. Komu to nevyhovyje, tak ať je nekupuje. Taky dávám přednost značkám, u kterých si připlatím za lepší provedení. Nelze však generalizovat, že Acer, Presti.... jsou šmejdy. Mají horší kvalitu zpracování a i cena je tomu většinou úměrná.

//Je to sice mimo mísu, ale připadá mi zbytečné kvůli tomu zakládat nové vlákno. Co si myslíte o novějších (od 2005) modelech Umaxu?
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Fifi píše:Acer, Prestigio, Gericom, atd... prostě vyrábějí cenově dostupnější (v porovnání s jinými výrobci, méně kvalitní) notebooky. Komu to nevyhovyje, tak ať je nekupuje. Taky dávám přednost značkám, u kterých si připlatím za lepší provedení. Nelze však generalizovat, že Acer, Presti.... jsou šmejdy. Mají horší kvalitu zpracování a i cena je tomu většinou úměrná.

//Je to sice mimo mísu, ale připadá mi zbytečné kvůli tomu zakládat nové vlákno. Co si myslíte o novějších (od 2005) modelech Umaxu?
nove UMAXi celkem prekvapily a sly nahoru , uz to jsou takove total shity jako driv , ale stejne bych si radeji priplatil a mel bych jistotu ..
joXerus
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od joXerus »

znamej má s pm, 855, r97, sxga a je v poho
ASUS P5E WS Pro || Intel Core 2 Quad Q93OO @ 3GHz + Xigmatek S 1284 || A-Data Vitesta Extreme Edition 8OO+ 4x1GB || MSI GTX28O Super OC [700/2300] || Seagate Barracuda 72OO.9 4OOGB SATA II || Enermax PRO82+ 425W || AeroCool BayDream + Noctua NF-P12
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

sh píše:
Dzin píše: Prestigio je lowend, radeji nebrat. Vem Acera ale pozor na nejnižší řady tam je to taky nic moc.ALe Acer pomer kvalita cena je hodne dobry, vyšší řady bez problemu :wink:
hm to si mu moc neporadil :) Prestigio je lowend no to je fakt ale ACER?heh to je to sami... byt tebou beru ASUS , HP , ale urcite ne ACER :roll: to radsi kudlu do zad.. btw videl si jak dopadl test A6L vs kamion?to by acer nedal...
Vyšší řady Acer jsou uplne v pohode :wink:
Zeptej se kohokoliv kdo stim má zkušenost, jakehokoliv prodejce NB, Acer je stredni třída ne lowend ale nerad bych OT.
Jasne pokud chce Asus nebo IBM prosim ale ta cena :wink:
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Dzin píše:
sh píše: hm to si mu moc neporadil :) Prestigio je lowend no to je fakt ale ACER?heh to je to sami... byt tebou beru ASUS , HP , ale urcite ne ACER :roll: to radsi kudlu do zad.. btw videl si jak dopadl test A6L vs kamion?to by acer nedal...
Vyšší řady Acer jsou uplne v pohode :wink:
Zeptej se kohokoliv kdo stim má zkušenost, jakehokoliv prodejce NB, Acer je stredni třída ne lowend ale nerad bych OT.
Jasne pokud chce Asus nebo IBM prosim ale ta cena :wink:
jasny ja jsem prave prodejce :)) takze celkem vtipny , dodavame hlavne firemnim zakaznikum tj skoly jako UJEP , atd proste velky firmy atp a nikdy bych jim tam uz neucpal ACERy fakt ne.. , zkusenosti se zarukou , s dobou reklamaci a jinym, dostanes od ACERU zapujcku notebooku?kdyz se ti podela?vymeni ti komponenty u zakazniky do urcite doby?asi ne , tam je ta kvalita a servis totalne jinde ... samo pro obyc zakaznika nemas to viz vyse , ale ta kvalita a servis , pokud nekupujete u Eshopu ale u nejake dobre firmy , tak vam poskytnou ty same zaruky , mi to bezne delame , ale u ACERu nejde nic..
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

2sh: Tak asi tvrdi ostatni prodejci neco jineho. Jsi prvni kdo házi Prestigio a Acer do jednoho pytle :wink:
Tak to neřeš, ty si ho nekoupiš :wink:
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Dzin píše:2sh: Tak asi tvrdi ostatni prodejci neco jineho. Jsi prvni kdo házi Prestigio a Acer do jednoho pytle :wink:
nejsem akorat zde nejsou prodejci , kteri dodavaji do vetsiho segmentu , tj potrebuju kvalitu zaruky , puvody EU a dalsi servisni zasahy , cili to prevadim i na obycejne lidi a z ceniku jsem Acer vymazal :lol:
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Luk »

No raději Prestigio než např.: Medion.
Rozhodně bych se vyvaroval:Medion,Leo,Premio,Umax,Gericom-viz Leo,Premio,tuším že Gericom i Umax vše je vyrobené od Clevo.
Musím ale říci že švagr má 2roky starý Leo notebook kupovaný za 40tis. kčs a byl tředně užívaný a akorát má za tu dobu malou kapacitu baterie jinak notes drží a šlape jak hodinky i všechny plasty kupodivu jsou OK.
Ale i tak by se jm spíše vyhnul,ale všechny určitě šmjdy nejsoua le to bys musle ajít dobrý model a mít trošku štěstí.
Acer je rozhodně lepší volba i v lowend.Ale je fakt že v levnější třídě tam většinou něco někde skřípe ať už je to nějaké provdední něčeho něbo displej nebo něco jiného.
Tady těžko radit osobně jsem v lowenendech kvalitě sám nakloněn svému názoru ZHRUBA asi takto:
1. IBM
2. Toshiba
3.Dell
4.Asus
5.Acer
6.Hp,Fujitsu-Siemens
Samozřejmě to ber to s rezervou beru to celkově nejen vybrané modely,protože třeba HP 6110 je skvělý lowend díky kterému bych musel HP hodit na lepší příčku.Jenželeto beru celkově nejen podle jednoho,dvou
povedených modelů.

Ve střední a vyšší třídě to bude pdoobně jen toshiba by ve vyšší tříde by se první tři míísta kvalitově malonko poladil:
1. IBM,Toshiba
2.Dell,Sony
3.Asus,Acer

Vše ber s rezervou názory se různí. Někdo se mnou nebude souhlasit vůbec někdo bude souhlasit jen částečně a někdo zase bude souhlasit zcela úplně.
Je to jen názor ne pokyn k bitce o pomlouvání či chválení nějakých značek. :wink:
Naposledy upravil(a) Luk dne pát 11. lis 2005, 16:14, celkem upraveno 2 x.
Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!
bobmaster
Nováček
Nováček

Příspěvek od bobmaster »

Ok dik za nazory. Co si tedy myslite konkretne o Visconte? Poradite neco stejne mobilniho za podobnou cenu? Vypada to, ze zkusenosti z reklamaci u Prestigia nikdo nema, ze by se nekazilo :) ? Je tam 3 roky zaruka, otazka je, jak se stavi k reklamacim, jestli nedelaji ofuky, toto me hlavne zajima.

Nezda se vam IBM R51 jako dobra volba a na znacku i dobra cena? Ma ochranu disku, univerzalni sachtu, dobrej soft, je to IBM ...
Luk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Luk »

Já osobně z lowendu pokuď kvalitu ta buď Hp 6110,IBM R50 nebo Toshibu Sat L20E.
Výkonově vychází nejlíp Hp a Toshiba. IBM bude o něco pomalejší na vše i na hry ale bude o malonko kvalitnější i oproti Toshibě ne o moc ale o trošku jo,R50 jsou levný a dobře udělaný.
I Asus by nemusel být špatný ale tam jsem nějak nekoukal.

Jo to co mě se líbí u Prestigia je v základu záruka 3roky to se mě líbí,dále cena za solidní konfigurace a kvalita no nevim.... :?
Top notebook: Toshiba,Dell,IBM!!!!!!!!!!!!
orange_juice
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orange_juice »

zkus sehnat nějaký Asus nebo Toshibu.
SneakerXZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od SneakerXZ »

Dzin píše:2sh: Tak asi tvrdi ostatni prodejci neco jineho. Jsi prvni kdo házi Prestigio a Acer do jednoho pytle :wink:
Znám lidi co si koupili Acer a litujou toho. Já si dokonce myslim, že nějaký Prestiga budou lepší než Acer jelikož serie Aspire od Aceru je to nejhorší co kdy NB potkalo sorry, že to řikám takhle, ale je to tak.

Travelmate je už o něčem jinym to už je trochu kvalitnější, ale taky žádná sláva.

Jako věřim, že jsou lidi co jsou s Acerem spokojeny a nedaj na něj dopustit, ale pak je dvojnásob těch lidi co litujou, že si ho koupili.

osobně preferuji jako lepši: IBM, HP, Toshiba, Dell, Asus, Sony

Ten zbytek už je takovej low-end.
Intel Core 2 Duo E8400, Asus GTX 260, Asus P5Q DELUXE, 8 GB
vlada83
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlada83 »

tak taky hodim slovo do pranice, delam v nejmenovane firme prima konkurence czechcomputer, a vybiram si notas, kluci ze servisu ktery maj na starosti prave reklamace mi znacku acer hrube nedoporucujou

proc? casto se serou, reklamace se tahnou atd
naopak mi doporucili prestigio, za malo penez hodne muziky a navic maj luxusni servis, novej notas do dvou dnu a opravy co nejdriv, ochota atd...
takze asi si bud koupim asus nebo prave prestigio

prestigio dodava notasi i po dílech, takze si ho necham od nich smontovat a budu presne vedet co tam mam a co se treba posere
Komp - Deska: MSI K4 AV;Procesor: Athlon XP 2400+ (15*140 = 2,1 GHz); Chladič: Copper Silent 2-TC; Disk:Baracuda 120GB, WD 40Gb;RAM:768 MB (3x 256MB 333MHz);Grafika:Gainward Ti 4200 250/500->305/610 MHz; DVD:LG 4120B; TV Tuner: Genius - Video Wonder Pro III; case:Avance terminator C001! Razec Diamondback Plasma LE; LCD: Samsung Syncmaster 215TW
Ntb: Toshiba P200D - "17" lcd; Turion X2 - 2GHz; 3Gb RAM; 200Gb disk, ATI HD2600; audio Harman/Kardon
Lepší se 40krát zeptat, než jednou nevědět
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Ono to, ze se Acery hodne "serou" je imho dost dvojsecne tvrzeni - netvrdim, ze je to zrovna nejspolehlivejsi znacka (i kdyz to rozhodne neni shit) - ale uvedomte si, ze je to nejprodavanejsi znacka notebooku na trhu...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Strby
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Strby »

kup IBM pokud na nej nemas tak nasetri pokud se ti nelibi tak si zvykej....
takhle me nejak poradil kamarad a od te doby jsem stastnym majitelem T40 :-D 8)
AMD Athlon XP 2500+(Barton),MSI KT6 DELTA LSR (KT600),256 MB Samsung DDR 400Mhz CL2.5 + 256MB A-DATA 400Mhz CL3 @ CL2.5,MSI Geforce 2 MX(Starforce),SB Live! 5.1,Hitachi 7k250 160GB SATA,TEAC DV 516D,Teac W540E,WXP Prof. corp.

NetBow Wifi 1Mbit
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“