Problem se starsim diskem
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
Problem se starsim diskem
V PC mam dva disky.. Jeden Seagate 7200.7 80GB pripojeny na SATA, druhy starsi Seagate U5 PATA mam v supliku... Na obou HDD je system souboru NTFS.. Donedavna tato kombinace jela bez problemu, ale jednoho dne kdyz jsem strcil do PC ten starsi disk v supliku, zacal po nabehnuti Windows neustale chrcet i kdyz jsem s PC nic nedelal.. nechal jsem projet Scandisk - vsechno OK.. Potom jsem dal jeste volbu "Pokusit se vyhledat a opravi chybne sektory" a taky to probehlo OK.. Kdyz jsem ale PC druhy den zapnul, tak s tim diskem v sufliku se proste do Windows nedostanu, v okamziku kdy ma naskocit uvodni obrazovka se rozsviti disk a zamrzne to... Kdyz HDD z sufliku vyndam, PC najede bez problemu... Zkousel jsem s tim diskem nabootovat prez nouzovy rezim a taky nic... Jinak BIOS ten disk nadetekuje spravne... Takze co s tim?
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
- sh
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Problem se starsim diskem
takze vsechny problemy se projevily az po nabootovani do Windows?tak to je urcite problem driveru ci ovladacu na IDE , desku apod , jelikoz pri nabootovani driveru dostava disk asi jine signaly / napeti / instrukce..EfineSS píše:V PC mam dva disky.. Jeden Seagate 7200.7 80GB pripojeny na SATA, druhy starsi Seagate U5 PATA mam v supliku... Na obou HDD je system souboru NTFS.. Donedavna tato kombinace jela bez problemu, ale jednoho dne kdyz jsem strcil do PC ten starsi disk v supliku, zacal po nabehnuti Windows neustale chrcet i kdyz jsem s PC nic nedelal.. nechal jsem projet Scandisk - vsechno OK.. Potom jsem dal jeste volbu "Pokusit se vyhledat a opravi chybne sektory" a taky to probehlo OK.. Kdyz jsem ale PC druhy den zapnul, tak s tim diskem v sufliku se proste do Windows nedostanu, v okamziku kdy ma naskocit uvodni obrazovka se rozsviti disk a zamrzne to... Kdyz HDD z sufliku vyndam, PC najede bez problemu... Zkousel jsem s tim diskem nabootovat prez nouzovy rezim a taky nic... Jinak BIOS ten disk nadetekuje spravne... Takze co s tim?
- Stepa
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
to samy se mi stalo se starym WD 20GB....zaboha sem se nemoh s tim diskem dostat do woken...zkousel sem ten disk aspon zformatovat v dosu ale nepovedlo se....na nekolika pocitacich se zkousel to samy,nic...az u kamose jsem ten disk zkusil a ejhle on najednou najel...tak sme to zformatovali a byl klid diosk slape roky dal
- Jožka_Pivec
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
To bude asi tim, že tyhle disky byli zvyklý pracovat ve stálý teplotě, s téměř nulovejma vibracema a dalšíma píčovinama... Vod těhlech HDD v šuplíku bych já osobně nečekal žádnou velkou výdrž. Teplo -> chlad -> vibrace -> teplo( a eště nejlíp hned zapnout, i když je venku -20 stupnu)... Pak taky každej zdroj nemá uplně to samý napětí... Vlastnosti materiálů se teplotou mění!!! Takže bych se nebál říct, že ten disk je z 99 procent v pr... Nejlepší je koupit FLASH a na tohle se uplně vysadit...
- Helstik
- Začátečník

Ja pouzivam disk v supliku roky a zadny problem.Pro jistotu ho davam jeste do antistatickeho sacku ve kterem jsou balene zakladni desky.Je to o tom jak se k tomu clovek chove.Zkus odstranit oddily a znovu je vytvorit a naformatovat.Pripadne si muzes jeste od vyrobce disku stahnout nejakou utilitu a zjistit jestli neni disk nejak poskozen.
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
- Kocmik
- Nováček

-
- Kocmik
- Nováček

-
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
- DejF
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
sorry za OT ... ale ty jsi dobry blazen? a nepriskvaril se ti ten obal k disku ?? dobry sklenik ... lol ...Helstik píše:Ja pouzivam disk v supliku roky a zadny problem.Pro jistotu ho davam jeste do antistatickeho sacku ve kterem jsou balene zakladni desky.Je to o tom jak se k tomu clovek chove.Zkus odstranit oddily a znovu je vytvorit a naformatovat.Pripadne si muzes jeste od vyrobce disku stahnout nejakou utilitu a zjistit jestli neni disk nejak poskozen.
wait... a nebo si to myslel tak, ze pri penosu ho balis do sacku ... to bych pak chapal ...
- Stepa
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Mrazák
- Začátečník

-
Mam problem, jeden starsi 40GB disk Samsung SP4004H(v supliku) jsem dneska zapnul, nastartoval komp a vidim, ze disk proste neexistuje(v Tento pocitac neni...), tak jsem restartoval, jestli se to neuklidni, a napsalo mi to "Nový hardware- Qamsune QP4004H(presne takhle)...cim to je?Nic jsem s nim nedelal...
Az to zjisti otec, tak me zabije...
Hmm, tak to vypada, ze disk uz umira
(4 roky starej), ale zarazi me, ze to ukazuje jen 8,2GB a stav fitness je na maximum...

EDIT:
uz to facha
Ja jsem ten suplik otevrel, a videl jsem ze tam je odchliplej takovej jakoby molitan, kterej pravdepodone drzi kontaky, tak sem ho primacknul. Uff jsem rad.
Jo jinak sorry za spam, ale myslel jsem ze to tu necham, kdyby se nekomu stalo neco podobnyho...kdyztak to smazte, me je to jedno.
Az to zjisti otec, tak me zabije...
Hmm, tak to vypada, ze disk uz umira

EDIT:
Jo jinak sorry za spam, ale myslel jsem ze to tu necham, kdyby se nekomu stalo neco podobnyho...kdyztak to smazte, me je to jedno.
PC1: MB: Asus Prime B650-Plus |CPU: 9850X3D, Arctic LFII 240mm |RAM: 2x32 GB 6000 CL28 |GPU: 9070 XT Nitro+ |SSD: KC3000 2TB |PSU: Seasonic 850PX |Case: Fractal Define 7 Compact
RetroPC: MB: DFI LP UT nF4 SLI-DR Expert |CPU: AMD Opteron 180 3.0 GHz |RAM: 2x512 MB G.Skill TCCD 600 MHz |GPU: GeForce 7800GTX SLI |HDD 3x WD Raptor RAID0 |Case: TT Armor Jr.
RetroPC: MB: DFI LP UT nF4 SLI-DR Expert |CPU: AMD Opteron 180 3.0 GHz |RAM: 2x512 MB G.Skill TCCD 600 MHz |GPU: GeForce 7800GTX SLI |HDD 3x WD Raptor RAID0 |Case: TT Armor Jr.