SpeedFan....prosim pomozte mi rozeznat teploty zarizeni

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
L-U-C-K-Y
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

SpeedFan....prosim pomozte mi rozeznat teploty zarizeni

Příspěvek od L-U-C-K-Y »

Zdravim forum

davam tady link a prosim, jestli ma nekdo podobnou sestavu co ja - uvedenou nize - zkuste mi rozlustit ktera teplota co znamena. Zdroj mam Fortron, a deska ma chipset Nforce3 250. Dale ve skrini mam samoregulacni vetrak na procesoru, na zadku skrine a dva pevne nastavene vetracky. Ze by mely i ty cidla? nevim.. :(

Obrázek
Naposledy upravil(a) L-U-C-K-Y dne úte 15. lis 2005, 16:41, celkem upraveno 3 x.
AMD 64 Venice 3000+ taktovany na 2,54GHz, DFI LanParty UT nF3 Ultra-D,VGA MicroStar NX6600-VTD128 Diamond 128, pamet 2x 512MB Kingmax 433 MHz, SB Audigy 2 ZS, tuner Pinnacle PCTV Pro, disk WD Caviar XL WD2500KS 250GB SATA, DVD LITE-ON DVDRW SOHW-16535, LCD HP 1740
DJ_BuBen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJ_BuBen »

nejjednodušší je ručně spomalit nějakej větrák a koukat kterej se točí pomalejš....

ovšem u mě je ve speedfanu asi 5 větráků ale regulace funguje jen u CPU :sad:

//Stoobi - přesunuto do vhodné sekce...
L-U-C-K-Y
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od L-U-C-K-Y »

Vim ze temp1 je procesor a temp2 chipset. To je vse...ale dale nechapu proc je temp1 jeste na konci vypisu, proc temp 1 je tam dvakrat? :( jo a hdd je podle s.m.a.r.t jinak nevim :( HELP :cry:
AMD 64 Venice 3000+ taktovany na 2,54GHz, DFI LanParty UT nF3 Ultra-D,VGA MicroStar NX6600-VTD128 Diamond 128, pamet 2x 512MB Kingmax 433 MHz, SB Audigy 2 ZS, tuner Pinnacle PCTV Pro, disk WD Caviar XL WD2500KS 250GB SATA, DVD LITE-ON DVDRW SOHW-16535, LCD HP 1740
Evok
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Evok »

L-U-C-K-Y píše:Vim ze temp1 je procesor a temp2 chipset. To je vse...ale dale nechapu proc je temp1 jeste na konci vypisu, proc temp 1 je tam dvakrat? :( jo a hdd je podle s.m.a.r.t jinak nevim :( HELP :cry:
Tech 52 na procaku to mas v klidu ?Trosku moc nemyslis ? Ja mam Athlon64 3200 na 2.4 Ghz a v klidu mam nejakych 34 chladim Zalmanem CNPS7000B-Cu LED

Obrázek
L-U-C-K-Y
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od L-U-C-K-Y »

Tech 52 na procaku to mas v klidu ?Trosku moc nemyslis ? Ja mam Athlon64 3200 na 2.4 Ghz a v klidu mam nejakych 34 chladim Zalmanem CNPS7000B-Cu LED

Asi to bude trosku vice, ale myslim, ze to zvlada :) ja tam mam termoregulacni Arctic-Cooling SILENCER 64 ULTRA TC. Je to dan za ticho :(

PS: kdyz jsme u toho popises mi ty sve teploty? Treba kde mas cidlo na remote a local? A proc tam mam dvakrat temp1 ? :sad: diky
Evok
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Evok »

L-U-C-K-Y píše:Tech 52 na procaku to mas v klidu ?Trosku moc nemyslis ? Ja mam Athlon64 3200 na 2.4 Ghz a v klidu mam nejakych 34 chladim Zalmanem CNPS7000B-Cu LED

Asi to bude trosku vice, ale myslim, ze to zvlada :) ja tam mam termoregulacni Arctic-Cooling SILENCER 64 ULTRA TC. Je to dan za ticho :(

PS: kdyz jsme u toho popises mi ty sve teploty? Treba kde mas cidlo na remote a local? A proc tam mam dvakrat temp1 ? :sad: diky
Covece to ti asi neporadim padz se v tom speedfanu vyznam asi tak jako ty :)ale uz sem to tu nekdy nekde resil co je co ktera teplota myslim nekde v zakladnich deskach ohledne chipsetu. http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... sc&start=0
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

nahraj si nTune od nVidie, to ti ukaze popsany teploty vetsiny systemu a pak jen porovnej teploty
.
DJ_BuBen
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJ_BuBen »

Holda29 píše:nahraj si nTune od nVidie, to ti ukaze popsany teploty vetsiny systemu a pak jen porovnej teploty
nj ale co my s VIA :)
mě teploty fungujou....objevila se mi tam i jedna neznámá (25°C - že by teplota v case ? )
ale problém je v tom že tam mám větráky ale ty se nějak nechtěj spomalit... :x
L-U-C-K-Y
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od L-U-C-K-Y »

Temp 1 - ten prvni - je procesor, temp2 je chipset a temp 3 je samoregulacni vetracek co mam na zadku skrine. Ostatni teploty stale netusim, a hlavne ta teplota temp1 na konci vypisu ve speedfan. Nemohla by to byt grafika. Stale HELP!!! Jeste me napadlo. vetracek grafiky je vyveden na desku grafiky dvema dratky a konektorem. Co kdybych ho dal na pripojku zakladni desky? Mozna by se mi tam objevila teplota ale nevim, jak je tam zapojena polarizace, nechci to odvarit :(
niatheppe
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niatheppe »

Speedfan je uplně dementní program, nevíš jaká teplota je ta kterou chceš a navíc mi přijde, že si teplotu nějak počítá podle zátěže nebo co. Protože když pustim něco náročnějšího tak mi teplota třeba na procesoru stoupne o tři stupně během okamžiku, což je docela divný, program ukončim a teplota zase hned klesne.
L-U-C-K-Y
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od L-U-C-K-Y »

niatheppe píše:Speedfan je uplně dementní program, nevíš jaká teplota je ta kterou chceš a navíc mi přijde, že si teplotu nějak počítá podle zátěže nebo co. Protože když pustim něco náročnějšího tak mi teplota třeba na procesoru stoupne o tři stupně během okamžiku, což je docela divný, program ukončim a teplota zase hned klesne.
no ale bohuzel nic jineho neni a neznam na mereni teploty......nTune mi ukazuje jen dve teploty, takze nevim, co jineho pouzit :(
VeVe_350Z
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeVe_350Z »

Na meranie teploty trebars este Motherboard monitor 5
treba skusit tam sa budu snad zobrazovat aj nazvy konkretnych teplot.
CPU: C2Q Q9650 + Thermalright Venomous-X, MB: Asus P5E X38 flash to Rampage Formula, RAM: 6GB DDR2 800Mhz Corsair TwinX XMS2 DHX, VGA: Asus GTX 285 TOP, Audio: Creative SB Audigy 2 ZS, HDD: 2x Samsung HD502IJ 500GB, Samsung HD103UJ 1TB, Hitachi 500GB PSU: Enermax Infinity 650W, Case: Fractal Design Define R2 Titanium Grey, LCD: 24" HP LP2475W, Keyb & mouse: Logitech G15 1st gen. + RAZER Naga Molten + Razer Mantis speed, Wheel: Logitech G25
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

L-U-C-K-Y píše:no ale bohuzel nic jineho neni a neznam na mereni teploty......nTune mi ukazuje jen dve teploty, takze nevim, co jineho pouzit :(
Třeba Motherboard monitor ... http://mbm.livewiredev.com/ nebo http://www.pcworld.com/downloads/file_d ... 309,00.asp (první dva odkazy z Googlu :) )

EDIT : Tak 350Z byl rychlejší ...
Goldnoob team proud member!
L-U-C-K-Y
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od L-U-C-K-Y »

350Z píše:Na meranie teploty trebars este Motherboard monitor 5
treba skusit tam sa budu snad zobrazovat aj nazvy konkretnych teplot.
Tak jsem Motherboard monitor 5 vyzkousel, ma deska i v nejnovejsi verzi neni podporovana a meri to same jako speedfan ze stejnym oznacenim, jeste o 3 teploty mene :(
Kokis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kokis »

Mam stejnej problem jako ty taky nevim co k cemu patri :oops: CPU chladim vodou opterona aby mel 45 C v klidu se me ne zda takte to bude asi ten temp1 ale ten je malo a treba v sandre 2005 me to ukaze 45 C tak nevim

http://img230.imageshack.us/my.php?image=cpu4im.jpg
L-U-C-K-Y
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od L-U-C-K-Y »

Kokis píše:Mam stejnej problem jako ty taky nevim co k cemu patri :oops: CPU chladim vodou opterona aby mel 45 C v klidu se me ne zda takte to bude asi ten temp1 ale ten je malo a treba v sandre 2005 me to ukaze 45 C tak nevim

http://img230.imageshack.us/my.php?image=cpu4im.jpg
A co mas pls. za sestavu a hlavne grafiku? Nevidim u tebe zadne remote ci local s teplotou...
Lubitel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lubitel »

co poviete na tento graf? stretavate sa s niecim takym?
netusim ktora teplota je ktora, ale po pokuse so zastavenim vetraciku myslim ze temp3 je CPU, ale ten vetracik by mohol mat vpliv aj na ine cidlo, takze si niesom isty. zaroven mam 2x temp1 :o

Obrázek
kym to slape, tak je dobre
ked to zhory, je to v hajzli
L-U-C-K-Y
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od L-U-C-K-Y »

Lubitel píše:co poviete na tento graf? stretavate sa s niecim takym?
netusim ktora teplota je ktora, ale po pokuse so zastavenim vetraciku myslim ze temp3 je CPU, ale ten vetracik by mohol mat vpliv aj na ine cidlo, takze si niesom isty. zaroven mam 2x temp1 :o

Napis co maz za sestavu, hlavne za desku a chladice. Ja mam Temp1 taky dvakrat. Viz popis vyse...
bizak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bizak »

Navod na SpeedFan v cestine je na http://www.pcarea.org/clanek.php?idclanek=36
Treba to nekomu pomuze.
Intel Q9300, MB ASUS P5QL-E, 2x2GB DDR2 400MHz, ATI Radeon 5850, 2x HDD (640+1500 GB), Creative SB X-Fi Xtreme
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“