Najlepsi software na kompresiu DVD

Nero, Clone CD a další programy k vypalování a diagnostice.
Odpovědět
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Najlepsi software na kompresiu DVD

Příspěvek od durod »

Ktery soft je najlepsi(vysledna kvalita obrazu) na kompresi dvd?
DVD Shrink
DVDFab
CloneDVD,....nebo jiny?
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
Max Casper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Max Casper »

Z těchto jednoduchých prográmků bych doporučil asi CloneDVD, i když v podstatě stejnou kvalitku zaručí i freeware DVDShrink.
Pokud by tě možnosti těchto programů neuspokojili, můžeš sáhnout po pokročilejším softwaru, ze kterého bych například uvedl DVD Rebuilder. Něco málo o něm např. zde: http://puschpull.org/dvd_rebuilder.php
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b
MiKe[sk]
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MiKe[sk] »

Ja by som ti doporucil DVD Shrink, lebo ten pouzivam. O inych moc toho neviem.
CPU: Intel P4 2,6@3,0GHz Northwood Socket 478 Vcore-1,585V; MB: MSI 865PE Neo2-LS; RAM: 2×Apacer 256MB PC3200 CL2.5 + 2×Apacer 512MB PC3200 CL2.5; GPU: Leadtek A6600GT 128MB TDH 550/1150 MHz; TV Tuner: Leadtek WinFast PVR2000; HDD: 2x Hitachi Deskstar 120GB 7200rpm ATA; DVD: Sony DVD-ROM DDU1621;DVDRW: LG SuperMulti GSA-M4163B; Case: MIDI ATX MJC FF11 (Uplny Shit) + 2×TT Smart Fan II A2178; PSU: Fortron 400W PFC ATX-400PNF; Repro: CreativeLabs Inspire T2900; Monitor: Philips Brilliance 109P4; OS:Windows XP Profesional SP2; Net: Orange FiberNet Klasik 30/2 mbit/s
killerTJ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od killerTJ »

DVD Shrink. Není sice tak rychlý jako CloneDVD, ale výsledná kvalita je výborná. Jinak taky doporučuji DVDRebuilder+CinemaCraftEncoder, Tento program dává vynikající kvalitu obrazu ovšem za cenu výrazně delší doby komprimace.
NOTE ACER TM 5720G (111) C2DM T7500 4GB HD2600 512MB
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

pouzivam DVD Shrink, takze ten bych ti i doporucil. Jednoduchy, prehledny a freeware. A co se kvality obrazu tyce, zda se mi naprosto stejna, jako u jinych DVD grabberu, treba i komercnich. Jinak co se tyce kvality, tak delam jednu zasadni vec, ze pokud je film delsi a s kompresi se dostanu pod 90%, tak jej automaticky sekam na dve DVD. Podle mne, at pouzivas jakykoliv software, tak kdyz proste film osekas na kvalite treba o 30%, tak to musi byt sakra znat. A taky, ze je.
killerTJ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od killerTJ »

Podle mne, at pouzivas jakykoliv software, tak kdyz proste film osekas na kvalite treba o 30%, tak to musi byt sakra znat. A taky, ze je.
Tohle není pravda. Tady moc záleží na kvalitě komprese originalního DVD. To co děláš ty je plýtvání DVD. Já jsem si zalóhoval trilogii SW. Tam je komprese skoro 40%. A ta záloha je téměř k nerozeznání od originálu. Jinak u DVD Shrinku doporučuju provést analýzu DVD potom až encoding.
Funda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Funda »

jessie.james píše:pouzivam DVD Shrink, takze ten bych ti i doporucil. Jednoduchy, prehledny a freeware. A co se kvality obrazu tyce, zda se mi naprosto stejna, jako u jinych DVD grabberu, treba i komercnich. Jinak co se tyce kvality, tak delam jednu zasadni vec, ze pokud je film delsi a s kompresi se dostanu pod 90%, tak jej automaticky sekam na dve DVD. Podle mne, at pouzivas jakykoliv software, tak kdyz proste film osekas na kvalite treba o 30%, tak to musi byt sakra znat. A taky, ze je.
No tak to bych chtěl vidět, jakej film se ti při dnešní průměrné délce okolo 120 minut nedostane s kompresí pod 90%. Při 20 posledních filmech, který jsem zálohoval jsem se snad dvakrát dostal na 70%, ostatní bylo většinou kolem 60%, a to při vyhození všech bonusů a cizího audia. Taky používám DVD Shrink, ale ten už má problém s ochranou u některých novějších DVD. Takže pak musí nastoupit DVD Fab Decrypter+DVD Shrink. Jinak dobrej program na grabování je taky Nero Recode.
jessie.james
Začátečník
Začátečník

to Funda: no dyt taky skoro kazdy sekam na 2 DVD.
jessie.james
Začátečník
Začátečník

to KillerTJ: to je pravda, protoze ty to negrabujes jinym kodekem, stale je to MPEG-2. Navic, kdyz z toho filmu useknes 30%, tak je to ztratova komprese (treba jako u MP3). Chces mi snad rict, ze MP3 je stejne kvalitni jako klasicka audio stopa? Neco jineho je, kdyz bys ten DVD film prevadel do avicka (MPEG-4) kodek, ale o tom se tady nebavime.
jessie.james
Začátečník
Začátečník

a co se tyce novejsich DVD, tak je fakt, ze je shrink nedokaze jen tak vygrabovat. Pouzivam na to kompinaci DVD FAB Decrypteru a Shrinku. Cele DVD vygrabnu na disk (DVD-9) a pak jej pres Shrink osekam (DVD-5). Takhle jsem delal treba filmy Pad treti rise, Cesta kolem sveta, Alexander apod...
Funda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Funda »

Teďka je ještě jeden relativně novej soft - Shrink to 5, kterej po přidání nějaký dynamický knihovny umí DVD i nagrabovat. Ale výsledná kvalita prej není nic moc, navíc to údajně nedokáže dodržet nastavenou velikost souboru.
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Shrink TO5 je dle meho nazoru uplne k nicemu, protoze ty nove filmy mi stejne nebrall, takze zadna bombice to asi nebude. Ja pouzivam kombinaci DVD Fab Decrypter a Shrink. Pokud teda DVD nejde rovnou jen shrinkem.
killerTJ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od killerTJ »

jessie.james píše:to KillerTJ: to je pravda, protoze ty to negrabujes jinym kodekem, stale je to MPEG-2. Navic, kdyz z toho filmu useknes 30%, tak je to ztratova komprese (treba jako u MP3). Chces mi snad rict, ze MP3 je stejne kvalitni jako klasicka audio stopa? Neco jineho je, kdyz bys ten DVD film prevadel do avicka (MPEG-4) kodek, ale o tom se tady nebavime.
A co si myslíš, že je MPEG 2. To je taky ztrátová komprese stejne jako avi, mp3 std.
jessie.james
Začátečník
Začátečník

to killerTJ: no dyt rikam, ze je to ztratova komprese. Jen muj kolega o neco vis napsal, ze zalezi na kodeku, kterym to prevadis. Jenze ty to nijak neprevadis. Proste toho filmu (pri kompresi ve shrinku treba na 70%) kus useknes, takze se to na kvalite musi projevit.
jessie.james
Začátečník
Začátečník

to killerTJ: napsal jsi to nakonec ty sam (jsem si predtim nevsiml). Bych chtel videt, jak jsi si zalohoval kazdy dil SW na jedno DVD. To musi byt kvalita opravdu skvostna. Mozna tak na 15¨monitoru, ale ne, kdyz se na to divas na 21¨nebo na 72 cm televizi.
killerTJ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od killerTJ »

OT: Mám CRT19palec(1280x1024) a film si ještě roztahuju na pan-scan a otec má 100HZ Panasonic 81cm.konec OT. Myslím že si tady hraješ na frajírka a moc o tom nevíš. Kdybych to pustil originál a kopii SW na 81cm TV tak by jsi h0vn0 poznal. Mě to prostě stačí. Stačí kdy se třeba podíváš na nějaké filmy které na DVD zabírají 4.2GB zbytej jsou bonusy, v jaké jsou kvalitě? Hrozné?... Jak jsem řekl když je pro tebe důležitá taková kvalita, tak bych chtěl vidě tvoji sbírku filmu když más prakticky každý film na 2DVD :stupid: protože dneska prakticky nejsou filmy ve kterých by byla komprese menší než 10%. Pokud chceš v této debatě pokračovat tak už přes SZ, protože tohle naše dohadování tomu člověku, který začal thread určitě nijak nepomůže.
jessie.james
Začátečník
Začátečník

O.K., tak jsem frajirek, co o tehle problematice nic nevi. Preji hezkou podivanou na tva DVD. Slava kubismu!!!
Eros
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Eros »

no aby som napisal nieco k teme tak ja pouzivam tiez shrink+anydvd alebo este dvdidle pro
a co sa tyka kompresie tak podla mna ak nepdane pod 75% sa v pohode na monitore pocitaca da pozerat je pravda ze niektore dynamicke sceny uz budu trochu "rozstvorcekovane" :) ale este sa to da stale pozerat ale na druhu stranu ak niekto povie ze je to zgrabovane na 30% kvalitu a da sa to pozerat tak potom by som mu asi odporucil aby navstivil ocneho lekara pretoze aj kebyze je to film kde sa za cely cas nepohne ani list na strome tak tu 30% kompresiu bude urcite poznat
Odpovědět

Zpět na „Vypalovací software“