Jak nejlevněji propojit bezdrátově dvě PC na vzdálenost 100m

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
LUFE4
Nováček
Nováček

Jak nejlevněji propojit bezdrátově dvě PC na vzdálenost 100m

Příspěvek od LUFE4 »

hlavně na hry Warcraft3, Medal, Half Life
Máme přímé spojení (bez překážek)
Prosím napište i cenu
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

No bude to chtít koupit 2 PCI WiFi síťovky s konektory na externí anténu a vyzkoušet jestli to povalí i bez externí antény (což by mohlo), no a když ne tak to bude chtít koupit směrový antény a to už povalí. Každopádně to nebude levně.

PCI WiFi síťovka: cca 1500
antény - těžko říct, jak který, tak od 1200 výš
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

jak bych to řešil já:

2x Edimax EW-7126 PCI cena 2x 1 058,- Kč = 2116 korun celkem.

jsou to 2 síťové karty, zvládnou komunikace peer to peer bez potřeby AP, dosah: až 100m uvnitř budovy / 350m na volném prostranství
takže by měl být dostačující a cena je celkem nízká.
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

proč by to nebylo levně, 2000 se mě zdá celkem levná na kompletní wi-fi síť :D
LUFE4
Nováček
Nováček

Příspěvek od LUFE4 »

Já bych potřeboval tu anténu vytáhnout na střechu. Kdybych měl anténu v pokoji tak to nebude přímé spojení.
KOFis
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od KOFis »

mno ta sitovka ma takovou delsi antenu, nestačí ji strčit na okno? :D
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

LUFE4 píše:Já bych potřeboval tu anténu vytáhnout na střechu. Kdybych měl anténu v pokoji tak to nebude přímé spojení.
No a už jsme u toho co jsem psal já.
MartinFALCON
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MartinFALCON »

Teda já bych to vyřešil jinak.Cena by nebyla víc jak 1000Kč já to tak mám s kámošem a máme obyčejný sítovky a propjený kabelem vzdálenost 92m a valí to uplně v pohodě, bezdrátová wifi mě připadá jako zbytečnost,a obyč síťovky bez použití zesilovače funguje do 105m
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

MartinFALCON píše:Teda já bych to vyřešil jinak.Cena by nebyla víc jak 1000Kč já to tak mám s kámošem a máme obyčejný sítovky a propjený kabelem vzdálenost 92m a valí to uplně v pohodě, bezdrátová wifi mě připadá jako zbytečnost,a obyč síťovky bez použití zesilovače funguje do 105m
No to jednak neni zdaleka vzdy realizovatelne ale hlavne takove "provesky" mezi budovami nejsou povoleny. Kdysi pry povoleny byly ale musely byt skolaudovany ted uz nejde vubec.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

miho píše:
MartinFALCON píše:Teda já bych to vyřešil jinak.Cena by nebyla víc jak 1000Kč já to tak mám s kámošem a máme obyčejný sítovky a propjený kabelem vzdálenost 92m a valí to uplně v pohodě, bezdrátová wifi mě připadá jako zbytečnost,a obyč síťovky bez použití zesilovače funguje do 105m
No to jednak neni zdaleka vzdy realizovatelne ale hlavne takove "provesky" mezi budovami nejsou povoleny. Kdysi pry povoleny byly ale musely byt skolaudovany ted uz nejde vubec.
Mnooooo, když se to udělá chytře, tak nikdo na nic nepřijde. Ne že bych někoho k něčemu naváděl, ale čistě teoreticky - pořádně ten drát zaizolovat, zakopat, a až přijdou zlí lidi z úřadu a budou chtít prachy, tak už to tam bylo. A JE TO.
ignorelist: kremrole a dezoláti
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

zombie píše:
miho píše: No to jednak neni zdaleka vzdy realizovatelne ale hlavne takove "provesky" mezi budovami nejsou povoleny. Kdysi pry povoleny byly ale musely byt skolaudovany ted uz nejde vubec.
Mnooooo, když se to udělá chytře, tak nikdo na nic nepřijde. Ne že bych někoho k něčemu naváděl, ale čistě teoreticky - pořádně ten drát zaizolovat, zakopat, a až přijdou zlí lidi z úřadu a budou chtít prachy, tak už to tam bylo. A JE TO.
Abych to upresnil - pokud zakopes tak je to vetsinou ok. Horsi jsou jak jsem psal "provesky". Z elektrikarskeho porusujes nekolik doporucenych norem a ze stavarskeho to take nebude uplne koser. No pokud to nekoho neprizabije tak to asi nikdo resit tak jako tak nebude :)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

miho píše:
zombie píše: Mnooooo, když se to udělá chytře, tak nikdo na nic nepřijde. Ne že bych někoho k něčemu naváděl, ale čistě teoreticky - pořádně ten drát zaizolovat, zakopat, a až přijdou zlí lidi z úřadu a budou chtít prachy, tak už to tam bylo. A JE TO.
Abych to upresnil - pokud zakopes tak je to vetsinou ok. Horsi jsou jak jsem psal "provesky". Z elektrikarskeho porusujes nekolik doporucenych norem a ze stavarskeho to take nebude uplne koser. No pokud to nekoho neprizabije tak to asi nikdo resit tak jako tak nebude :)
To je fakt :) , ale stejně bych v tomhle případě radši uvažoval o přepěťový ochraně, ono když takovejhle prověsek dostane bleskem, asi ty kompy nebudou nejšťastnější...
ignorelist: kremrole a dezoláti
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

zombie píše: To je fakt :) , ale stejně bych v tomhle případě radši uvažoval o přepěťový ochraně, ono když takovejhle prověsek dostane bleskem, asi ty kompy nebudou nejšťastnější...
no podle mých nulových znalostí o elektrikařině jsem dospěl k závěru, že uzel na tom drátu stačí... :-D
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

Pokud nemas pristup ke kabelu zadarmo 100m ti zaplati celou bezdratovou sit.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Jafido píše:Pokud nemas pristup ke kabelu zadarmo 100m ti zaplati celou bezdratovou sit.
1m kabelu = 5Kc
100m kabelu = 500Kc

Pod postavit bezdratovou sit za 500Kc :wink:
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

pavel.minarik píše:
Jafido píše:Pokud nemas pristup ke kabelu zadarmo 100m ti zaplati celou bezdratovou sit.
1m kabelu = 5Kc
100m kabelu = 500Kc

Pod postavit bezdratovou sit za 500Kc :wink:
je fakt ze naposledy jsem kupoval kabel pred 5 lety, pak uz se u me jen tak nejak zjevoval, sakra to uz je fakt tak levny.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Jafido píše:je fakt ze naposledy jsem kupoval kabel pred 5 lety, pak uz se u me jen tak nejak zjevoval, sakra to uz je fakt tak levny.
jo, jo, kupuju 100m klubko za cca 480 Kč, když si to koupíš v 305m roli, tak to vyjde ještě levněj
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“