jak na drivery pro síťovku a TV tuner Winfast? - začátěčník
- DJ_BuBen
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
jak na drivery pro síťovku a TV tuner Winfast? - začátěčník
zdavim linuxáře
jelikož už mě wokýnka moc neba rozhodl jsem se že alespoň trochu začnu používat linux...pro začátek sem začal s knoppixem verze 4
ale jaxi to odmítá spolupracovat s integovanou sítovkou (ASUS A8V-E dlx) a já nevím jak nainstalovat ovladač... poraďte pls
dále jsem objevil aplikaci pro TV tuner... v seznamu je i můj Winfast TV2000 Xp ale když dám vyhledat kanály (nebo tak nějak to tam je...) tak my to napíše "instalation aborted"
rádio mi ale funguje bez problémů
třetí a poslední dotaz - jakou příponu mají v linuxu spustitelné soubory ?
jelikož už mě wokýnka moc neba rozhodl jsem se že alespoň trochu začnu používat linux...pro začátek sem začal s knoppixem verze 4
ale jaxi to odmítá spolupracovat s integovanou sítovkou (ASUS A8V-E dlx) a já nevím jak nainstalovat ovladač... poraďte pls
dále jsem objevil aplikaci pro TV tuner... v seznamu je i můj Winfast TV2000 Xp ale když dám vyhledat kanály (nebo tak nějak to tam je...) tak my to napíše "instalation aborted"
rádio mi ale funguje bez problémů
třetí a poslední dotaz - jakou příponu mají v linuxu spustitelné soubory ?
Jabber rulez: DJ_BuBen@jabbim.cz
- tosuja
- Začátečník

-
sitovka - potrebujes vedet, jakou mas. Bez toho ti tezko kdo poradi. Jestli je to deska s nForce cipsetem, tak je ovladac "forcedeth", instaluje se v tvem pripade (v Knoppixu) zadanim prikazu "modprobe forcedeth"
Samozrejme pak jeste sitovku potrebujes zkonfigurovat, ale to uz je jina, neznam tve podminky na siti.
Nevim, jaky ma tvoje televizni karta chipset, byl to bud bt878 nebo nejake CX_neco. Zkus zagooglovat "Winfast TV2000 XP Linux"
Spustitelne soubory NEMAJI specifikovanou priponu, pokud nejakou maji je to vec spise konvence nez nutnost (napr. Perlove skripty nekdy maji .pl, shellove .sh apod.). Ony maji misto pripony nastaveny "priznak spustitelnosti", takze napr. v mc (midnight commander, obdoba norton commanderu) je vidis zelene a pred jejich jmenem je hvezdicka.
Samozrejme pak jeste sitovku potrebujes zkonfigurovat, ale to uz je jina, neznam tve podminky na siti.
Nevim, jaky ma tvoje televizni karta chipset, byl to bud bt878 nebo nejake CX_neco. Zkus zagooglovat "Winfast TV2000 XP Linux"
Spustitelne soubory NEMAJI specifikovanou priponu, pokud nejakou maji je to vec spise konvence nez nutnost (napr. Perlove skripty nekdy maji .pl, shellove .sh apod.). Ony maji misto pripony nastaveny "priznak spustitelnosti", takze napr. v mc (midnight commander, obdoba norton commanderu) je vidis zelene a pred jejich jmenem je hvezdicka.
AMD Athlon XP 2000+ se snizenym napetim 1.6V | chladic Spire WhisperRockIII | MB Soltek SL75DRV-2 | 1GB CL2 RAM | 320GB Hitachi | DVD-RW NEC 3520A | DVD-ROM Pioneer 106S | GK ATI 9800 128MB | SoundBlaster Live 5.1 | sitovky Via-Rhine II a Realtek 8139 | TV+FM tuner Genius Video Wonder III Pro | bedna YeongYang YY-5601, 120mm vetrak| zdroj Chieftec 350W | monitor ADI E75 | OS Debian sid
- lipo_
- Nováček

-
- tosuja
- Začátečník

-
A kdo ho tak oznacuje? V konzoli nic takoveho neni, mozna to dela nejaka varianta prohlizece v X (KDE, GNOME...)lipo_ píše:spustitelnej soubor jako binarka je oznacenej jako ELF 32-bit LSB executable, Intel 80386 podle platformy na ktery to provozujes
AMD Athlon XP 2000+ se snizenym napetim 1.6V | chladic Spire WhisperRockIII | MB Soltek SL75DRV-2 | 1GB CL2 RAM | 320GB Hitachi | DVD-RW NEC 3520A | DVD-ROM Pioneer 106S | GK ATI 9800 128MB | SoundBlaster Live 5.1 | sitovky Via-Rhine II a Realtek 8139 | TV+FM tuner Genius Video Wonder III Pro | bedna YeongYang YY-5601, 120mm vetrak| zdroj Chieftec 350W | monitor ADI E75 | OS Debian sid
- DJ_BuBen
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
k tý síťovce... mám integrovanou na Asus A8V-E Deluxe - VIA K8T890 ...
a je to Marvell 88E8053 GbE Gigabit Lan PCI Controller
mám ovladače přímo pro linux ale nevim jak je nainstalovat...kam co zkopírovat.....bez síťovky nemůžu na net
a widle se mi po skušenostech s viry na net použít nechce....
nevíte o nějakym emulátoru abych mohl spouštět .EXE soubory pod tučňákem ?
a je to Marvell 88E8053 GbE Gigabit Lan PCI Controller
mám ovladače přímo pro linux ale nevim jak je nainstalovat...kam co zkopírovat.....bez síťovky nemůžu na net
a widle se mi po skušenostech s viry na net použít nechce....
nevíte o nějakym emulátoru abych mohl spouštět .EXE soubory pod tučňákem ?
- tosuja
- Začátečník

-
Hadam, ze na sit by ti melo stacit pouzit nejaky nastroj tve distribuce, ktery nastavuje system. On by celkem mel byt schopny detekovat tu sitovku.
Exe: jde to, ale je to emulace, takze necekej zazraky - obecne je to celkem pomale a neplacene varianty nejsou ani moc spolehlive. Hledej "wine" nebo "vmware", prvni je emulator windows, druhy je emulator pocitace, na ktery budes muset ty windows nainstalovat....
Exe: jde to, ale je to emulace, takze necekej zazraky - obecne je to celkem pomale a neplacene varianty nejsou ani moc spolehlive. Hledej "wine" nebo "vmware", prvni je emulator windows, druhy je emulator pocitace, na ktery budes muset ty windows nainstalovat....
- DJ_BuBen
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- lipo_
- Nováček

-
- tosuja
- Začátečník

-
Ja vim, co "file" dela, ale chtel jsem rict, ze to oznaceni dostanes postupem, ktery zacatecnikovi neni znamy.lipo_ píše:man filetosuja píše: A kdo ho tak oznacuje? V konzoli nic takoveho neni, mozna to dela nejaka varianta prohlizece v X (KDE, GNOME...)