Hitachi 7k250

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Benet
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Hitachi 7k250

Příspěvek od Benet »

Objednal jsem si 7k250 tak (sice trochu pozdě) zjišťuju jakej je...V recenzích ho chválí. Mě by zajimalo jak ste s ním spokojeni vy co ho máte doma... Dík
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik »

Já ho mám teda jenom týden, ale je znát že je rychlejší, především v kopírování na rozděleném disku a pak tak všobecně. A je tichý! Předtím jsem měl ten samej ale o řadu starší, tudíš to bylo ještě IBM(7200ot 2MB)
Benet
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Benet »

taky v něm chrčí jak v IBM????
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Benet píše:taky v něm chrčí jak v IBM????
jo ale méně často než u 180gxp (1x denně).
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
ManchesterUnited
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ManchesterUnited »

Ja o nem premejslel ale tlacily me finance tak jsem nakonec k Vanocum koupil ten Seagate co mam v podpisu.
Priste az budu kupovat novej. Vidim to brzo :wink: tak vahat nebudu.
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik »

Jojo...přesně jak říkal Marsellus....odost míňkrát....ale řekl bych že víc jak jedenkrát denně :wink:
Benet
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Benet »

No vybral jsem si tu 120 GB 8MB Cache tak doufám ,že to za ty prachy bude šlapat.................Myslíte ,že sem si v té cenové hladině mohl vybrat líp???????????? :?
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Pajik píše:
Jojo...přesně jak říkal Marsellus....odost míňkrát....ale řekl bych že víc jak jedenkrát denně :wink:
1x denně load/unload (takový to zapískání jako když se ten disk vypíná a hned zase zapíná)
to chrčení je závislý na teplotě disku. čim je vyšší teplota disku, tim častěji to dělá. pod 35C to ten disk nedělá vůbec...nad 40C to snad ndělá každou hodinu myslim...

stejně to je asi jedno - všechny nový disky to asi budou mít. seagate už má to samý, SCSI má selftesting už dávno, a asi až bude nová řada Maxtorů tak bych si tipl, že to už budou mít taky :roll:
jediný, kdo to nemá a zatim mít nebude je WD s fluidníma ložiskama, ale ty jsou zase dost hlasitý (i když jsou s fluidníma ložiskama) :x
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik »

2Marsellus: čoveče máš recht...dneska ráno jsem tam přidělal chladič a zatím jsem ho neslyšel...
2Benet: Asi sis lépe vybrat nemohl :)
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Musim se pridat k ostatnim, taky zatim maximalni spokojenost. Myslim, ze neni duvod litovat. A co se tyka chrceni (me to spis pripada jako spokojene predeni), tak ze zacatku to delal snad kazdou hodinu, postupne se to snizovalo a cca po mesici to prestalo uplne.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Jiri Drak píše:Musim se pridat k ostatnim, taky zatim maximalni spokojenost. Myslim, ze neni duvod litovat. A co se tyka chrceni (me to spis pripada jako spokojene predeni), tak ze zacatku to delal snad kazdou hodinu, postupne se to snizovalo a cca po mesici to prestalo uplne.
Sis vyvětral pokoj, či co ? :lol:
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

TomV píše:Sis vyvětral pokoj, či co ? :lol:
Az po zime :oops: Podle me to tak je schvalne nastavene, ze to ze zacatku testuje casteji a casem mene a mene.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Kde je vyrobenej? Měl jsem "made in Hungary" a byl v prd**i za 2měsíce a pak "made in Malaysia" a byl v prd**i za 18měsíců :( :( :(
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Shit píše:
Kde je vyrobenej? Měl jsem "made in Hungary" a byl v prd**i za 2měsíce a pak "made in Malaysia" a byl v prd**i za 18měsíců :( :( :(
Ja mam uz dva roky IBM 60GXP 60GB Made in Philippine a slape jako dabel. Kde to vsude jeste vyrabi ? :wink:
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Těžko říct, ale v ČR ne... To by dodávali disky, kterým by chyběly plotny a hlavičky, páč by to někdo rozkradl... :lol:
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Jiri Drak píše:
Shit píše: Kde je vyrobenej? Měl jsem "made in Hungary" a byl v prd**i za 2měsíce a pak "made in Malaysia" a byl v prd**i za 18měsíců :( :( :(
Ja mam uz dva roky IBM 60GXP 60GB Made in Philippine a slape jako dabel. Kde to vsude jeste vyrabi ? :wink:
Hungary - dnes zavřená (protože Hitachi tu továrnu odmítlo převzít po IBM - viděli, jak to tam vypadá...holt maďaři asi neuměj vyrábět disky :-D ).
Phillippines, Mexico...desktop disky
Thailand, Singapore...scsi disky (většinou) a mobilní disky
elektronika - USA, China, někdy taky Italy.
Butcherson
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Super disk

Příspěvek od Butcherson »

Zdravim!Ten disk nema chybu...mam AT80 a zatim supr!Jo mimochodem,nemate nejakej programek na mereni teploty diku?Na ofisl strankach je,ale jenom pri nabootovani z diskety.Diky a mejte se
Alder
Nováček
Nováček

Příspěvek od Alder »

TomV píše:Těžko říct, ale v ČR ne... To by dodávali disky, kterým by chyběly plotny a hlavičky, páč by to někdo rozkradl... :lol:
:-D No, pokud je vim, tak v Celestice v Rajecku bud delaji nebo testuji (nevim presne) elektroniku prave pro IBM disky.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“