Pomozte mi vybrat notebook... z těch co tu mam

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
everald
Nováček
Nováček

Pomozte mi vybrat notebook... z těch co tu mam

Příspěvek od everald »

Rozpocet mam do 34,000Kc.

Uvazuji o tehletech typech:
ACER TM 4102WLMi

Kód: Vybrat vše

http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?akc=2&mnu=2&zob=2&pol=510&zbo=70277
ACER AS 3023WLMi mS3000+,

http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?akc=2&mnu=2&zob=2&pol=510&zbo=70259
ACER TM 4402LMi

http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?akc=2&mnu=2&zob=2&pol=510&zbo=70338
Mela by to byt nahrada za moje stolni PC, tzn. hry, filmy, programovani (vizualizace), sem tam ho prenesu (nezajima me vydrz baterie) skoro porad bude nekde na stole (kancl, doma).

Taky bych potreboval vedet co je lepsi (sepron, turion, pentium) a jestli je Turion ML30 64bitovy? Je ATI X700 dostacujici na delsi dobu (aspon tri roky, pak mi to je jedno)?

No a je vyhodne si kupovat vylozene 64bit system? Jako treba:
ACER AS 5024WLMi Turion64

http://www.alfacomp.cz/php/zbozi.php?akc=2&mnu=2&zob=2&pol=510&zbo=70264
vyplati se to? Je vykonnostni narust tak durazny?

Diky...
orange_juice
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orange_juice »

nevím jestli je dneska dostatek 64bit aplikací kromě WinXp...hlavně těch který používáš ty.
k hardware...P-M s X-700 je rozhodně dost výkonná konfigurace, ktomu min. 512 MB Ram, min. 60 GB HDD a dual layer DVD...značku notebooku komentovat nebudu,někdo ACER doporučuje, někdo ne..
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

1. zadna graf. karta neni dostacujici na tri roky - co se tyce her urcite ne :( .
2. Turion samozrejme 64bit ma, stejne jako (pry) posledni revize Sempronu M.
3. Jestli chces nahrazovat desktop - zauvazuj jestli se ti to opravdu tak vyplati - u notebooku je podstatne mensi moznost upgradu...
4. Pokud nemas Win XP64 tak zadny vykonnostni nezaznamenas - procesor bude slapat s 32bit instrukcemi.
A rada pro nakup: bral bych ten posledni.
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
mirek6600
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirek6600 »

Ja bejt tebou nejdu do znacky ACER lamou se jim ty klouby co drzi display a casto jim odchazi display proste zadna supr kvalita.Ja bych se podival po znacce COMPAQ,ASUS,UMAX,IBM jiny mne zrovna nenapadaj ted.Ale nikdy nekupovat notebook znacky HP,ACER mnel jsem tu cest myt notebook od obouch znacek kazdy my vydrzel tak 6mesicu nez my prasknuly ty klouby ja drzi display nastesti reklamace a bylo vyreseno.Ted mam notebook znacky COMPAQ a jsem spokojenej. :D
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

mirek6600 píše:Ja bejt tebou nejdu do znacky ACER lamou se jim ty klouby co drzi display a casto jim odchazi display proste zadna supr kvalita.Ja bych se podival po znacce COMPAQ,ASUS,UMAX,IBM jiny mne zrovna nenapadaj ted.Ale nikdy nekupovat notebook znacky HP,ACER mnel jsem tu cest myt notebook od obouch znacek kazdy my vydrzel tak 6mesicu nez my prasknuly ty klouby ja drzi display nastesti reklamace a bylo vyreseno.Ted mam notebook znacky COMPAQ a jsem spokojenej. :D
HP koupilo Compaq - uz to bude bratru 3-4 roky :? ted nevim. Takze od Compaqu novy notebook uz nesezenes.
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
N@$ty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od N@$ty »

Don Martinez píše:
mirek6600 píše:Ja bejt tebou nejdu do znacky ACER lamou se jim ty klouby co drzi display a casto jim odchazi display proste zadna supr kvalita.Ja bych se podival po znacce COMPAQ,ASUS,UMAX,IBM jiny mne zrovna nenapadaj ted.Ale nikdy nekupovat notebook znacky HP,ACER mnel jsem tu cest myt notebook od obouch znacek kazdy my vydrzel tak 6mesicu nez my prasknuly ty klouby ja drzi display nastesti reklamace a bylo vyreseno.Ted mam notebook znacky COMPAQ a jsem spokojenej. :D
HP koupilo Compaq - uz to bude bratru 3-4 roky :? ted nevim. Takze od Compaqu novy notebook uz nesezenes.
jj svata pravda uz delsi dobu to je HP Compaq :razz: a mel jsem tu cest s nc6120 a prisel mi docela sympatickej :).

Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
sovicka
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sovicka »

mirek6600 píše:Ja bejt tebou...
Výborně... nechci tu začínat nějaký flame, ale přijde mi nefér vůči autorovi threadu neoponovat tomuto postu:

1) Compaq je minulost - HP ho odkoupilo v roce 2001 a ponechalo si z něj jen to nejlepší (top řadu NB, iPAQy, apod. ) což pak následně zúročilo. Jesli chceš dnes kupovat notebook od firmy která dělá od kalkulaček přes síťové prvky až po tiskárny, tak je to tvůj (poměrně riskantní) krok.

2) Notebooky UMAX nepatří mězi špičku ani mezi nejsplehlivější. Sice stále lepší než Prestigo, ale opět dělá kompletně veškerý PC sortiment a tím pádem nemůže dělat vše na vynikající úrovni.

3) Acer a Asus patří v současné době mezi výrobce s nejlepším poměrem výkon-cena i co se týče kvality. Doby kdy jim praskaly klouby (několik vadných sérií před cca 3-4 lety) jsou už dávno pryč. Při běžném používání (a už vůbec když ti to bude sedět celý den na stole) nemáš šanci zlomit klouby, pokud nejsou nalomené např. od přepravy - pokud se ti to povedlo, tak klobouk dolů.

4) Čeština zná vynikající věci - například diakritiku, velká písmena, nebo tečky a čárky ... jsou to docela užitečné věci, myslím že by ses je měl naučit používat.

ad autor: ano, vyplatí se připlatit za ten poslední, už jen kvůli GB síťovce a Wifi síťovce - je to lehce investice, ale věř mi - opravdu se vyplatí.
Francie ... sladká Francie
everald
Nováček
Nováček

Příspěvek od everald »

No lidicky diky za rady... tak ja jsem se rozhodl (po zvazeni financi, vyuzitelnosti i nekolika prispevku a testu vykonu) pro notebook (tadááá):

ACER Aspire 3023LMi

snad se mi s nim hnedka nestane vsechno co tady bylo o ACERu :?

A dikec za rady...
mart
Nováček
Nováček

Příspěvek od mart »

Mám Acer 4101LMi a po dvou měcících jsem si všimnul praskliny na pantu. Zajímavé je, že je to na straně, kde jsou panty dva (spíš bych čekal že to praskne na straně kde je pant jenom jeden). Je tedy jasné, že jde o vadu materiálu. Budu řešit reklamaci.
Jak to tady tak čtu, tak už bych si notebook této značky nekoupil.
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“