1xSATA HDD + 1xPATA HDD + 2xPATA CD/DVD

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
N_o_c_l_a_f
Začátečník
Začátečník

1xSATA HDD + 1xPATA HDD + 2xPATA CD/DVD

Příspěvek od N_o_c_l_a_f »

Mam desku MSI Neo2-PFS, mel jsem tam na pri IDE ch disk a na sec IDE ch dve mechaniky. Koupil jsem SATA disk, premigroval system pomoci Acronisu.
Ale jakmile jsem nabootoval system ze SATA hadru, byly videt jen mechaniky (pripadne ani ty ne). IDE disk se tam nikdy neobjevil. V BIOSu jsou vsechny zarizeni bezproblemu videt.
Nevite jak na to, abych bootoval ze SATA, ale videl vsechny tri IDE zarizeni?
Diq.
------------edit--------------
Povedlo se v Legacy (tz ne v Native) SATA modu. Ma to nejaky vliv na vykon?
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

Ahoj,dival ses do spravce zarizeni jestli se tam nevyskytuje nejaky problem?Zkus preinstalovat ovladace ku zakladni desce, nebo zkus u polozky RADICE IDE ATA/ATAPI odebrat primarni a sekundarni IDE kanal a restartnout to
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
Jožka_Pivec
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jožka_Pivec »

Nebo zkus různě proházet ty věci na IDE... Možná bych to zkusit na 1 kanál disk a jednu optiku a na druhej jen druhou optiku...
Rich
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rich »

Zkus jít do: Nástroje pro správu» Správa počítače» Sráva disků» A tam by měli být zobrazené všechny disky připojené k počítači(IDE,SATA), i když je v Tento počítač nevidíš, zkus pravim tlačítkem myši kliknout na příslušný IDE disk v tabulce a mělo by se zobrazit zobrazit menu ve kterém bude nabídka Importovat cizí disky a potom by to mělo jít pokud neni chyba někde jinde :wink:
N_o_c_l_a_f
Začátečník
Začátečník

Hmm...

Příspěvek od N_o_c_l_a_f »

Rich píše:Zkus jít do: Nástroje pro správu» Správa počítače» Sráva disků» A tam by měli být zobrazené všechny disky připojené k počítači(IDE,SATA), i když je v Tento počítač nevidíš, zkus pravim tlačítkem myši kliknout na příslušný IDE disk v tabulce a mělo by se zobrazit zobrazit menu ve kterém bude nabídka Importovat cizí disky a potom by to mělo jít pokud neni chyba někde jinde :wink:
Uh, ja to sice nenapsal, ale takovahle lama zase snad nejsem. Pojmem "nevidim disk" nemyslim, ze klikam na ikonku Tento pocitac a hledam to tam. Mel jsem na mysli spravce hardwaru.
Takze ani na zadne importovat kliknout nemuzu, protoze XPcka o tom disku/disku+mechanikach proste nemely ani nejmensi tuseni.

Nasel jsem rozsireny manual k desce na netu a tam to popisuji pomoci Legacy modu, takze to mam nastavene spravne (neslo mi to v native modu).

2Jozka Fakt nechapu, jak by mi prohazovani HW mezi channely mohlo pomoct.:D

2Helstik Ovladce of course nejnovejsi. Metodu - vystoupit a znova nastoupit - nepouzivam zrovna rad a v tomhle pripade by IMHO asi moc nepomohla.

Diky vsem za rady.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“