//edit Jája: přesun z ostatní HW
Pomoc s PC .. Please je to surne !!
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- KINLEY
- Nováček

-
Pomoc s PC .. Please je to surne !!
Caw mam problem , po výpadku prúdu mi neslo nabehnut PC. Myslel som si ze to moze byť zdrojom tak som kúpil 420 W zdroj. Ale ten istí problem na základnej doske K8N (Asus) mi sieti dioda... Ktorá sietila aj pri starom zdroji, neiete co s tým može byť ?? Základnú dosku a procesor som menil asi pred 2 mesiacmi ! Jedno je sak zlášne PC bolo počas výpadku vypnute. A teraz nejde vobec zapnut.. Please neviete mi pomct ?? Je to surne PC potrebujem moc !!A nerad by som menil neake nové súčiastky..!! PS : Som fakt zúfali!!! 
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Takže ta dioda ti indikuje že do desky jde proud - pokud vytáhneš síťovou vidlici, dioda zhasne.
Pokud máš možnost, tak si pujč jiné RAMky a vyzkoušej to namísto těch svých. (viděl bych to jako nejpravděpodobnější problém)
Pokud nepomůžou RAMky, tak zkoušej dále nabootovat od minimální konfigurace (deska, cpu, ramky + beeper) a přidávat komponenty - měl bys najít tu vadnou.
Pokud máš možnost, tak si pujč jiné RAMky a vyzkoušej to namísto těch svých. (viděl bych to jako nejpravděpodobnější problém)
Pokud nepomůžou RAMky, tak zkoušej dále nabootovat od minimální konfigurace (deska, cpu, ramky + beeper) a přidávat komponenty - měl bys najít tu vadnou.
Francie ... sladká Francie
- KINLEY
- Nováček

-
- Lord
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- sovicka
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- KINLEY
- Nováček

-
- Oldboy
- Začátečník

- Nejsem vševěd, ale ještě jsem nikdy HDD pípat neslyšel a docela by mě zajímalo čím by tak mohl pípat...KINLEY píše:Zapol som zdroj pomocou kalika a neco zacalo pipat .. A dosiel som k tomu ze to pipal disk vypojil som ho a aj tak nejde zapat.PC
- Komponenta ti může odejít právě během startu počítače a s případným výpadkem proudu to nemusí mít žádnou souvislost, to neznamená že při tom výpadku nemuže něco odejít do kytek.
Nejčastější pípání BIOSu:
1 dlouhý a 2 krátké - chyba grafické karty
1 dlouhý, 1 krátký a 3 krátký - vybitá baterie CMOS základní desky
1 dlouhý, 1 krátký a 4 krátký - BIOS checksum error....
3 dlouhý, 2 krátký a 4 krátký - chyba řadiče klávesnice...
ticho - tak to bývá procesor nebo pamět...
V postovaním případě bych jak už napsali jiní se zaměřil na MB+CPU+MEM
Grafika snad bude OK.
Neplatí pro všechny desky a není to úplné!
E6550 (500x7) & FX-57 & XP1600+ & Pentium III 600