Notebook Asus A6R-B002H ano/ne/jiny ?

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
pajlot
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Notebook Asus A6R-B002H ano/ne/jiny ?

Příspěvek od pajlot »

Ahoj,
potrebuju vybrat notebook do 25 tis. Kc. Kolem teto castky jsem nasel Asus A6R-B002H (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34006). Sice stoji 26 549.-, coz je nad mnou stanoveny strop,ale pripada mi pomerem vykon+vybaveni/cena dost atraktivni,proto bych byl ochoten ten puldruhy tisic priplatit. Nebo jsou v teto cenove relaci lepsi jine modely, budu rad pokud poradite.

DIKY MOC,
pajLOT
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Notebook Asus A6R-B002H ano/ne/jiny ?

Příspěvek od sh »

pajlot píše:Ahoj,
potrebuju vybrat notebook do 25 tis. Kc. Kolem teto castky jsem nasel Asus A6R-B002H (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34006). Sice stoji 26 549.-, coz je nad mnou stanoveny strop,ale pripada mi pomerem vykon+vybaveni/cena dost atraktivni,proto bych byl ochoten ten puldruhy tisic priplatit. Nebo jsou v teto cenove relaci lepsi jine modely, budu rad pokud poradite.

DIKY MOC,
pajLOT
takze vybral sis urcite dobre A6R je lepsi nez A3H , jinak rozdil mezi nima je +- ve grafice tj Intel vs ATI int. grafice , pokud chces jeste shodit cenu vem A3H a to 5015 a pokud jeste vice tak snad oznaceni 5010 + 256mb ram a usetris jest vice , ceny tech modlu A6R jsou kolem 26 500 jak rikas A3H 20800 bez D ten lepsi a ten 10kovej 19+700za ram takze 19700 bez D
vlada83
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlada83 »

na www.asus.as stoji ten asus 24500 a na mironetu taky, tak nesponzoruj czechcomputer, nejdriv meli na webu cenu 24500 ale nebyl vubec k mání a ted kdyz dorazily tak to napálili, klasika :x

edit aha ty mas model s widlema, no stejne to maj dražší než jinde, čus
Komp - Deska: MSI K4 AV;Procesor: Athlon XP 2400+ (15*140 = 2,1 GHz); Chladič: Copper Silent 2-TC; Disk:Baracuda 120GB, WD 40Gb;RAM:768 MB (3x 256MB 333MHz);Grafika:Gainward Ti 4200 250/500->305/610 MHz; DVD:LG 4120B; TV Tuner: Genius - Video Wonder Pro III; case:Avance terminator C001! Razec Diamondback Plasma LE; LCD: Samsung Syncmaster 215TW
Ntb: Toshiba P200D - "17" lcd; Turion X2 - 2GHz; 3Gb RAM; 200Gb disk, ATI HD2600; audio Harman/Kardon
Lepší se 40krát zeptat, než jednou nevědět
M@teS
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M@teS »

Hele ja jsem si tu A6Rku koupil tedka v pondeli a jsem spokojenej...
Kdyz jsem to prinesl domu tak na to koukam a rikam si "docela velkej", ale za tech par dni jsem si zvyknul...display je pekny, moviecka na nem vypadaji fakt, dobre....no proste co se tyce vzhledu, vahy, velikosti, pevnosti - tak jsem spokojenej za 24k....
jinak vykonem to taky ujde ale precijenom ta ATIna sezere 128MB takze z toho mas 380, tak to doporucuju podporit koupi jeste alespon 256...disk neni nijaky rychlik ale na nouta to staci.....
jinak co se her tyce jsem jeste poradne nezkousel ale NFS Most Wanted Demo na to rozbehnes sice na nejnizsi rozliseni a detaily ale chodi to pekne....
No jestli mas nakej dotaz tak napis....
PIII - takze sem mrtev...jsem jediny kdo nema doma conroe?!...uz je to tak, jsem jediny sveho druhu...clovek, ktery neumi videlat penize...(diky SWARMe za tvuj vyrok, jsem porazen)...Jo jeste jsem zapomnel, ze mam pomerne novyho nouta...tak ten snad zahazovat nemusim
pajlot
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pajlot »

M@teS: Diky chlape, v nejaky review od nekoho kdo jej uz ma jsem tajne doufal :). Chci s tim dost cestovat, ale myslel jsem, ze s displayem 15.4" zas o tolik vetsi nez normalni 15" NB nebude :sad: Jinak i tech 380MB bude v pohode stacit. A to, ze jsi na tom rozbehl NFS:MW me prijemne prekvapilo, protoze s tim, ze bych na tom rozbehl neco takoveho jsem rozhodne nepocital ... 8-)
Diky vsem za prispevky!
vlada83
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlada83 »

taky se přídávám k majitelům tohoto notasu, vcera sem ho koupil v Asusackym shopu na Roztylkském náměstí (www.asus.as) stál mě 23900 což je solidní cena, jinak normálně stál 24400 ale páč ručej že jsou nejlevnější tak sem jim napsal že na kasa.cz ho maj za 23950 tak mi dali ještě lepší cenu. No sand se nejak neposere, to bych si je asi podal :sad:

jinak sem ho už otestoval a nainstaloval vse potřebné, tak v 3dmarku01 mi udelal +-3600 bodů což neni spatný, třeba s lepsima ovladacema to bude lepsí. Navíc tam hodně výsledku ubralo to že to je jen celeron.
jeste ho otestuju v 03 ale to bude hodne slaby...

edit:
tak po pár dní provozu musim pokracovat ve chvále, akorat me zarazilo ze mi nesly připojit bedny od veze do notebooku, akorat ze misto vystupu sem je musel píchnout do výstupu pro sluchátka :?
jinak jediná věc která mi vadí je ten pomalej disk, 4200 otáček docela dlouho trvá než se překopíruje vypálené dvd do kompu
Komp - Deska: MSI K4 AV;Procesor: Athlon XP 2400+ (15*140 = 2,1 GHz); Chladič: Copper Silent 2-TC; Disk:Baracuda 120GB, WD 40Gb;RAM:768 MB (3x 256MB 333MHz);Grafika:Gainward Ti 4200 250/500->305/610 MHz; DVD:LG 4120B; TV Tuner: Genius - Video Wonder Pro III; case:Avance terminator C001! Razec Diamondback Plasma LE; LCD: Samsung Syncmaster 215TW
Ntb: Toshiba P200D - "17" lcd; Turion X2 - 2GHz; 3Gb RAM; 200Gb disk, ATI HD2600; audio Harman/Kardon
M@teS
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M@teS »

vlada83: tjn.....ten disk je pomalej ale tak za 24 ani neceknu:D....ale jinak je vcelku tichej....
no s tema reprakama...:)....to je vstup kam si to strkal:)....vystup je tam trochu divne oznacenej sluchatkama no:).....
3DMark - 4100....kdyz jdes hrat tak vypnout co nejvice rezidentnich veci - ono to udela tech 500 bodů....tim mi nejde o nejaky skore ale ze kdyz jdes hrat tak to chce

pajlot: da se na tom rozbehnout i F.E.A.R. ale je to 640x480:D...ale tak jestli ti nejde o krasu grafiky ale o akci tak je to cajk;)

Jo jinak tichost sem testoval ve skole:)....no a nemuzu si stezovat...kdyz uz se ten vetrak sepne tak stejnak neni skoro slyset;)
PIII - takze sem mrtev...jsem jediny kdo nema doma conroe?!...uz je to tak, jsem jediny sveho druhu...clovek, ktery neumi videlat penize...(diky SWARMe za tvuj vyrok, jsem porazen)...Jo jeste jsem zapomnel, ze mam pomerne novyho nouta...tak ten snad zahazovat nemusim
vlada83
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlada83 »

ten notebook je fakt v poho, nemuzu si stěžovat, akorat me překvapilo že je docela hlučná mechanika kdyz kopiruje na disk, se točí a docela hlučí ale to je jen vada na kráse...no ja si asi ořežu widle v nlitu a udělám novou instalaci, to pak bude hnedka veselejší zatížení systému :-D
M@teS
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M@teS »

ja tedka brouzdam neustale jak ten nout trochu popohnat ale zatim neuspesne, tak kdyby jste nekdo neco z netu vyhrabal, dejte vedet!diks
VYPUK
Nováček
Nováček

Příspěvek od VYPUK »

Tak mám ho doma už taky. Už doufám patřím mezi šťastné vlastníky tohoto stroje. :-D zanedlouho by to chtělo ještě jednu 512 ramku protože je to utahane a na stolním mi ta druhá 512 fakt pomohla :) . Co se týče her tak já na tom jedu TRACKMANIU Nations a celkem pohoda na 1280*800 :-D ale zase přiškrcené detaily(pořád to vypadá sqěle). No taky jsem uvažoval nad nějakým přetočením! Zajímalo by mě jak by to šlo a jak by to topilo :( protože už i tak to má 55°C na klíně! Výbava je to podle mě pro každého ve všech ohledech parádní,to jest to wifi,15,4" lcd,grafika od ATI(bohužel sdílená :x ) a to že jste na tom rojzeli ten f.e.a.r tak to jdu teď zkusit :-D já jsem si myslel že to na tom nerozjedu. Tak dyštak tu napiště jak se to dá přetočit. Díkes a pls žádné názory že jsem si to tady mohl projít a našel bych něco na můj problém :x ...Asus a6r je supeeeeeer :)
Cpu<<AthlonXP Barton 2600+@3400+(asi)>>Deska<<ASUS A7V880>>RAM 1024MB KiNGmaXGrafika Leadteka6600TD OVERCLOCK 366/666 origo chladič160+40gb SEAGATE HDD ATA:( Creative Sound Blaster 24bit 7.1Repro Logitech X-6202*Fan3TC 1*Primecooler HyperCool 4*Blue NEONDvd-RW+Cd-RWCase ColorsIt8015
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

na pretoceni se da pouzit treba CPUMSR, u grafiky Ati Tools, jinak napriklad uzivatel dzin s tim ma velke zkusenosti , jeho dothan sel z 1,6 snad na 2,4 ghz :wink:
nejsem zde moc dostupny, duvodem je stavba baraku, omluvte prosim me zpozdeni na dobu 2 let .)
Opel Vectra 2.5 V6 CDX 203k
Havranx
Nováček
Nováček

Příspěvek od Havranx »

Tenhle notebook mam. Fakt dobrej, akorat mechanika obcas vyluzuje podivne zvuky kdyz se hodne roztoci. Na hry moc neni, pravda, ale to az tak nevadi.
Jedine zapory bych videl v te mechanice, sasi by mohla byt taky kvalitnejsi, treba baterka obcas podivne "lupne" kdyz se na notebook zatlaci. Hlavne me ale stve povrchova uprava notebooku, a to takova stribrna metalizka. Je naprosto naprd protoze se lehce poskrabe, a tak uz po 2 mesicich je vrsek pekne poskrabanej (ne moji vinnou).
Dle myho by se cernej nelestenej plast hodil na notebook mnohem vic.
VYPUK
Nováček
Nováček

Příspěvek od VYPUK »

sh píše:na pretoceni se da pouzit treba CPUMSR, u grafiky Ati Tools, jinak napriklad uzivatel dzin s tim ma velke zkusenosti , jeho dothan sel z 1,6 snad na 2,4 ghz :wink:
Mno tak newím newím ale bohužel tohle jde asi jen u Pentium M a ne u CELERON M. Zkoušel jsem jak ten cpumsr tak i to ati tools. Bohužel! ATItools mi to hodilo nulové frekvence a když jsem dal FIND MAX gpu nebo co tak se mi ten prográmek sekl :( :x Tak už newím jak by se to dalo udělat. Kdyžtak se mi o mě zmiň a dej mu vědět co a jak. Pokud to pro mě uděláš tak bych Ti byl moc vděčný :)
Cpu<<AthlonXP Barton 2600+@3400+(asi)>>Deska<<ASUS A7V880>>RAM 1024MB KiNGmaXGrafika Leadteka6600TD OVERCLOCK 366/666 origo chladič160+40gb SEAGATE HDD ATA:( Creative Sound Blaster 24bit 7.1Repro Logitech X-6202*Fan3TC 1*Primecooler HyperCool 4*Blue NEONDvd-RW+Cd-RWCase ColorsIt8015
vlada83
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vlada83 »

celeron nepřetočíš a tu grafiku taky ne, tot vše
VYPUK
Nováček
Nováček

Příspěvek od VYPUK »

TAK TO UŽ JSEM TAKY ZJISTIL :-D MĚ TO NEŠLO DO HLAVY ALE TAK ZA ZKOUŠKU NIC NEDÁM.. COŽ?? :-D
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“