ATI Saphire 9550 problem

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Sally
Nováček
Nováček

ATI Saphire 9550 problem

Příspěvek od Sally »

Pri hrany GTA SA sa mi urcitej dobe hra totalne zastane, obraz sa rozsype, ale po cca 30s az 1minute sa postupne rozbehne. VPU recovery vypise, ze gr. karta neodpovedala, tak ju regeneroval, alebo nieco v tomto zmysle.
Skusal som ovladace z CD aj Catalysty v. 5.9, ale robi to iste. :sad:
Niekedy pri otvarani menu hry sa menu neotvori, ale zostane cierna obrazovka, vtedy je potrebne restartovat pc. Mate niekto nejake napady, co to moze byt?
scream
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od scream »

mas ju pretaktovanu?
i5 750@ 3,7Ghz 1,35V+ scythe Kabuto, AUSS P7P55D-E LX, 8GB RAM, GTX970 gaming 1500/7800, SSD Crucial M4 128GB, Fortron Raider 750W
Sally
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sally »

Nie, nemam. To by som predsa neziadal o radu. Ale vazne neviem, kde moze byt problem. Existuje nejaky soft na testovanie videopamate, nieco ako je gold memory?
Napr. v 3DMarkoch mi to nerobi, iba v hre.
HW: MD je ASUS A7N8X-X a Barton 2500, 256MB RAM
Mirkana
Začátečník
Začátečník

Re: ATI Saphire 9550 problem

Příspěvek od Mirkana »

Sally píše:Pri hrany GTA SA sa mi urcitej dobe hra totalne zastane, obraz sa rozsype, ale po cca 30s az 1minute sa postupne rozbehne. VPU recovery vypise, ze gr. karta neodpovedala, tak ju regeneroval, alebo nieco v tomto zmysle.
Skusal som ovladace z CD aj Catalysty v. 5.9, ale robi to iste. :sad:
Niekedy pri otvarani menu hry sa menu neotvori, ale zostane cierna obrazovka, vtedy je potrebne restartovat pc. Mate niekto nejake napady, co to moze byt?
mrkni na teploty při hře třeba v Riva tuneru
MB: GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2,CPU: Ryzen 7 5700x, GPU: Palit RTX 4070ti 12GB, Ram: Corsair 32GB KIT DDR4 3600MHz CL 18 RGB, SSD:Kingston NV2 500GB, SSD 2TB,HDD 4TB, SSD 500G Zdroj: Corsair 850W
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: ATI Saphire 9550 problem

Příspěvek od honny »

Mirkana píše:mrkni na teploty při hře třeba v Riva tuneru
škoda jenom že ta GK nemá teplotní čidlo, že?

afaik to budou drivery, zkus omegy nebo DNAčka. Mě osobně to nedělalo (mám podobnej HW, jenom deluxe a non "-X" desku, 1GB ram)...

// a klasicky AGP 4x a FW off ;)

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Mirkana
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirkana »

sory ja se přehledl :shock:
MB: GIGABYTE B550 AORUS ELITE V2,CPU: Ryzen 7 5700x, GPU: Palit RTX 4070ti 12GB, Ram: Corsair 32GB KIT DDR4 3600MHz CL 18 RGB, SSD:Kingston NV2 500GB, SSD 2TB,HDD 4TB, SSD 500G Zdroj: Corsair 850W
Ladislav Grössl
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ladislav Grössl »

Jak jí máš dlouho???Jen jestli nemáš zasranej větráček od prachu... skus to vyčistit... jinak fakt nevim :(

//edit by no-X: rok starý thread.. viz SZ
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

no já bych řekl že má typicky nastavené nějaké vysoké detaily a ta karta to nemůže udejchat... =) to jsem na r9550 viděl xkrát

někomu prostě nevadí že mu hra jede na 15-20 fps =) on AA + nějaké aniso udělá své co se týká teploty a tipuju že se přehřívají asi hlavně paměti
Brcaka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brcaka »

zdravíčko

Mám taky 9550 od Sapphire (s pasivním chlazením) a když jsem hrál GTA SA, dělo se mi něco podobného. Hra se zpomalila, pak se minimalizovala, objevila se tabulka s VPURecover a otravovala, že je něco špatně (bohužel si už nepamatuju co). Potom, když jsem hru zase nahodil, už to šlo normálně (případně byl potřeba restart hry). Tak jsem někde v ovladačích vypnul upozornění a hra šlapala normálně. Pouze se bčasna chvíli zpomalila. Je zajímavé, že se mi to stávalo pouze u GTA SA. Zřejmě to tedy bude chyba ovladačů.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“