DFI LP UT nF4 SLI-DR Expert - zkusenosti?

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Lord_Maxx
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

DFI LP UT nF4 SLI-DR Expert - zkusenosti?

Příspěvek od Lord_Maxx »

Nazdar lidi,

uz mate nekdo LanParty UT nF4 SLI-DR Expert?

Jaky mate nazory, jak to je s pametma - uz to chodi OK bez nutneho hodinoveho nastavovani?
Sempík 2800+ a integrovaná S3 :-((
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Mam ji objednanou, podle recenzi je to nejlepsi deska ktera je pro A64, lepsi layout a dokonce pracuje 4xRAM@1T ale maximalne 200Mhz az 212Mhz. Plno lidi tvrdi ze se starou SLI jejich CPU jel stabilne na 2800Mhz treba, a s touhle bez problemu jedou 2900Mhz, HOODNE se zvysila stabilita desky diky 4fazovemu napajeni.

Problemy:
1. Jine napajeni, 8pinovy 12V konektor - zadny zdroj ho nema.
2.Nejaka chyba na desce ktera je pak rucne zapajena pajkou (objevila se na vsech deskach)
3.Cena

Vyhody:
1.Brutalni stabilita.
2.jemnejsi nastaveni napeti RAM.
3.vyssi nastaveni napeti chipsetu.
4.FSB 500Mhz!
5.Moznost pouzit 4xRAM@1T.
6. odpadl MOLEX napajeci konektor.
7.Studeny chipset a chlazeni mosfetu.
8.Chipset je mezi grafikami.

Super, super deska, lepsi neexistuje, ale je draha a pokud mas nf4 DFI tak se upgrade nevyplati, vykon je stejny.

Zde je recenze: http://www.techpowerup.com/reviews/DFI/LPNF4Expert/

A zde BIOSy: http://www.techpowerup.com/articles/other/114
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Takze prvni zkusenosti:

layout ma zlepseni ale i zhorseni, skoda, vyhody:
1. lepsi umisteni chipsetu, je mezi grafikami a to je dost lepsi
2. 3x PCI slot
3. uz jen jedno pridavne napajeni - super

a ted nevyhody:

1.cpu je moc nahore a vsechny kabely jdou kolem nej, nic moc
2. pameti jsou moc nahore a jdou mizerve vyndavat
3. grafika a cpu jsou moc blizko sebe, a teplo z grafiky ohriva pameti

zatim zakladni poznatky k biosu, je dost podobny ale nastaveni napeti do cpu, chipsetu a ram je milionkrat lepsi a podrobnejsi.se stavajicim biosem vsak nemam stabilne 3Ghz coz bylo s deskou Ultra v pohode, zkusim dat jiny bios a uvidim jestli se zase dostanu tak vysoko.
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

Pozor na tuto desku, stejně jako DFI LanParty ATI tak i DFI Expert ničí procesory. Pouští do nich (při nějaké souhře okolností) při cold bootu až 3V..

http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... hp?t=83032

Vypadá to, že DFI je totálně v prdeli s kvalitou..
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Toto jsem tu zminoval pred mesicem! v tredu prave o desce DFI RD480, ale je to pouze vymyslene-nafouknute, tech nekolik(5) uzivatelu kteri prisli o cpu jsou amateri a neumi oc, ano vim ze DFI priznala ze se tato chyba objevila v jejich BETA biosu, ale u kazdeho beta biosu je napsano ze jeho aplikace je jen na vlastni riziko, takze maji osi smulu. Ano take vim ze se na nejakych deskach objevila chyba napajeciho obvodu a ten odpalil procesor, to se muze stat kazdemu a deje se vsem firmam, bohuzel o chybach na ASUS nevime, protoze z profesionalu(forumXS) si Asus nikdo nekupuje, jedine dfi.
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

OBR píše:protoze z profesionalu(forumXS) si Asus nikdo nekupuje, jedine dfi.
Už jsem tu postoval asi 3x, že Asus A8N32-SLI je o 2-20% výkonnější než DFI Lanparty SLI (Expert):
http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2589&p=10

Když si dáš vyhledat "Asus" na http://www.xtremesystems.org/forums/, dá ti to několik stovek výsledků.

Když se koukáš na "podpisy" lidí na NVnews.net, tak jich drtivá většina se SLI má Asus A8N-SLI Premium, špičkové heatpipe chlazení, špičkový overclock, a hlavně špičkový layout. DFI nemají, protože DFI má layout zcela nahovno, s DFI v SLI má člověk větráček na chipsetu, co doslova řve, s Asusem nic, a navíc na Asus člověk vydá Silencera na grafiky, kdežto na DFI ne, takže DFI si kupuje jen šílenec, co má rád hluk. Já mám radši třeba ticho a hudbu..

Vím, že kus nevýhod DFI řeší Expert, ale to je s křížkem po funuse, navíc je oproti Asusu A8N32 pomalej..

Pokud o Asusu/DFI lžeš, musíš to dělat tak, aby to nešlo napadnout ;-)

Ale ta DFI-mánie v ČR je velice zajímavý úkaz, marketing DFI pracuje velice dobře! Asus v ČR by se od nich mohl učit :-)
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

nikoho nezajima NVnews, nejlepsi forum na OC na svete, kde se stari useru pohybuje 30 a vyse je XS,org a tam maji vsichni pro AMD bohuzel pro tve ego : DFI!

Bohuzel je ASUS vykonejsi POUZE o 0-3% v prumeru, v samostatnem vysledku je pouze v jednom testu rychlejsi o 8% tak nelzi a nehoj si ego, mas smulu asus je pro amatery.a sam to vis tak NELZI!
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Pochop Asus je pro lidi co na nej videli nejakou reklamu v tisku, DFI pro profiky co vedi co chteji, proto mezi overclockery nema konkurenci.
Ano i ja mel asus v dobe kdy byl asus NEJLEPSI, ted neni a proto mam DFI, az bude nejlepsi Asrock koupim si Asrock, me na znacce nezalezi, mel jsem i Nvidia 7800GTX, a ted mam ATI, proste beru best a ne reklamni srot.
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

OBR píše:proste beru best a ne reklamni srot.
odpověď za tebe udělal Anandtech, slova jsou zbytečná (aneb Asus je hrubě best na výkon i overclock, ať si lidi zmanipulovaní DFI reklamou křičí jak chtějí) :lol:
http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2589&p=10

Proti číslům prostě nic neuděláš, maximálně můžeš křičet, ale to je jenom směšné.. DFI Expert není nic jiného než konečně slušně udělaná DFI Lanparty SLI, průser ale je, že jim to trvalo více než rok, předtím nabízeli mizerné layouty, nejhorší co existují.. Nakonec okopírovali layout, který Asus má už rok, ale pořád je to ten starej pomalej NFORCE4-SLI chipset. Nic nového.. Asus je mezitím zase o rok dál. TO JSOU FAKTA.

Kdyby sis ke své jediné X1800XT kartě koupil pořádný board (ASUS!), budeš mít o 5-20% vyšší výkon ve hrách.. Nehledě na špičkové 8mi fázové napájení CPU.

Obrázek

Obrázek

//edit Wilik - asi oba tusite co vam s timto typem "debaty" udelam... a tusite spravne ;-)
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Jsem rad ze jsem te dostal a ze uz nemas argumenty, ano je na tech screenech rozdil 8%, vzdyt to uznavam v prispevku nahore, a tvrdim az bude Asus kral vykonu a bude mit takove moznosti jako DFI, BUDU mit Asus, bohuzel Asus je deska pro sirokou verejnost (mass product) ale DFI je pro fajnsmekry a ja jsem fajnsmekr a Experta mam, a jsem spokojen.

PS. Vim ze na poli Intel procesoru NEMA ASUS konkurenci a pokud chces to nejlepsi jedine Asus, sam take cekam az vyjde Asus s i975X na zacatku roku a kupuju si ji, takze vidis ze nejsem anatickym zastancem DFI, ale proste pro me ma DFI lepsi moznosti nez Asus tak ji mam...
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

OBR píše:Jsem rad ze jsem te dostal a ze uz nemas argumenty, ano je na tech screenech rozdil 8%,
Neumíš matematiku. Už jsi absolvoval základní školu? 40.5 FPS DFI versus 47.5 FPS Asus. Víš kolik procent je tento 7 FPS rozdíl ze 40.5 FPS? Přece 17%! Jinak řečeno, Asus znamená 17% výkonu navíc oproti DFI ve Splinter Cell (a 11.6% v Quake 4). Zeptej se na to paní učitelky v matematice.. Stejně správně jako já to mimochodem počítá Anandtech, jen tobě ty počty nějak nejdou..

Jen lama si bude kupovat desku, které je až o 17% pomalejší. Jen lama, napapaná reklamou... A fakt je ten, že DFI má skvělou reklamu (ale mizerné desky s uřvaným větráčkem, špatným layoutem a pomalé).
danduo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od danduo »

n/c....koupil jsem si DFI LP UT nF4 SLI-DR Expert /upgrade z SLI-D/ a jsem spokojen vic nez jsem cekal.....ASUS jsem mel na intelu,ale uz je to nejakej patek a nestezoval jsem si pak prisli 64bit athlony tak jsem si taky koupil asus a to konkretne asus A8N-E kterej jsem po 3 tydnech vyhodil a koupil msi k8n neo4 platinum,kterou jsem vyhodil po tydnu :)),ale pak prisla DFI nF4 Ultra-D a ta mi vydrzela az po listopad pak jsem si koupil SLI-D a 2*6600GT Extreme a tu jsem ted upgradeoval na SLI-DR Exp. a musim rici ze v bednach od thermaltake je to vynikajici volba,OC je jester lepsi nez na sli-d a ultre /i kdyz zalezi dost na pametech,ale corsair rulah/ proste opteron 144 jde stabilne dat na 3GHz se zvysenim napeti /ted nevim kolik/ a pameti 3/2 a jedou na DDR 466 jak maj.....nevim jak je to s taktovanim na asusu a taktovanim athlonu ale opteron 144 + SLI-DR Expert je absolutne dokonala vec a pochybuju,ze na asusu udelaas to sami,mozna na abitu bych ti este veril ale asus ani smykem
btw ted mam 148 opterona a ten nevim kde ma hranici pze uz me to dale nestiha vodni chlazeni...
sry za diakritiku mam doma schon a psal jsem to na rychlo
danduo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od danduo »

a kdyz uz tu tak kecame o anandtechu tak....http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2620&p=11

jestli neco takovyhodle umi asus tak mi rekni
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

danduo píše:a kdyz uz tu tak kecame o anandtechu tak....http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2620&p=11

Umí, proč by neuměl (a vím to, protože jej mám doma, kupuji si zásadně to nejlepší na trhu; zkoušel jsem jej max na FSB 350, ale umí mnohem víc). Na tomto je krásně vidět, jak lidi kupují shitózní DFI jen kvůli reklamě, prostě někde slyšeli, že DFI je good, a už se o nic víc nezajímaj. Asus si kupují lidi, co serou na reklamu a rozumí tomu.

Jinak podpora pro FSB 400-500 je sice na první pohled úžasná a cool pro teenagery, ale zcela nahovno, už takové 350 x 9 = 3150 MHz zvládne málokterý dnešní Opteron 144 (čti: žádný) i při vodním chlazení. Navíc se hodně top overclocků s dusíkem dělá na Asusu (ale i na DFI, ale to je jedno, to není normální počítač a je irelevantní pro tuto diskusi).

Pokud tento overclock udělám na Asusu, mám ovšem skoro 20% grafického výkonu navíc oproti DFI. A to je brutální! A navíc mi do toho neřve větráček, ale mám neslyšitelnou heatpipe.

PS: pokud bude zájem, zkusím FSB 500 na Asus A8N32-SLI Deluxe. Má 8mi fázové napájení (DFI jen 3 až 4 fázové) a je to TOP platforma pro overclock. Ale je to zcela k ničemu. Podstatný je ten vyšší výkon Asusu oproti DFI, ne overclock s dusíkem na 10 minut.
danduo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od danduo »

ty mi chces nakecat,ze asus ma lepsi OC potencial,nez DFI??mas asi na sobe ruzovy bryle s logem ASUS a nenechas si rict...ja jsem si koupil DFI jen kuli testum ze serveru Xbitlabs nebo Toms hardware a to jsou jedny z nejprestiznejsich serveru vubec a tem budu verit vic nez tobe....ja nerikam ze je DFI nejlespi na hry ale pro lidi jako ja (zkoumavy lidi co chtej vykon) je to nejlespi deska a kdyz rekne 150 lidi ze je dfi nej a pak 1 ze je asus nej pak rekne 10 lidi ze je epox nej a pak 3 lidi ze abit,myslis ze je opravdu mercedes je pomalejsi,nez wartburg??i kdyz ja osobne preferuji porsche
danduo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od danduo »

radekhulan píše:
danduo píše:a kdyz uz tu tak kecame o anandtechu tak....http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2620&p=11

Jinak podpora pro FSB 400-500 je sice na první pohled úžasná a cool pro teenagery, ale zcela nahovno, už takové 350 x 9 = 3150 MHz zvládne málokterý dnešní Opteron 144 (čti: žádný) i při vodním chlazení. Navíc se hodně top overclocků s dusíkem dělá na Asusu (ale i na DFI, ale to je jedno, to není normální počítač a je irelevantní pro tuto diskusi).
aha,ale muj opteron jde nad 3 GHz - 340*9 a stabilne s 1 GHz HTT (cti 1020MHz)
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

danduo píše:
radekhulan píše:Jinak podpora pro FSB 400-500 je sice na první pohled úžasná a cool pro teenagery, ale zcela nahovno, už takové 350 x 9 = 3150 MHz zvládne málokterý dnešní Opteron 144 (čti: žádný) i při vodním chlazení. Navíc se hodně top overclocků s dusíkem dělá na Asusu (ale i na DFI, ale to je jedno, to není normální počítač a je irelevantní pro tuto diskusi).
aha,ale muj opteron jde nad 3 GHz - 340*9 a stabilne s 1 GHz HTT (cti 1020MHz)
A copak ono to tvé FSB 340 je více než 400-500 o kterých píšu? Jak jsem jednou psal (stačí umět pořádně číát), testoval jsem na Asusu A8N32-SLI Deluxe a na Asus A8N-SLI Premium FSB 350 a v pohodě, výš jsem nezkoušel, protože to nemá praktický smysl.

Občas si tu připadám jako v mateřské školce..

Asus (jeho top desky) se dá taktovat stejně jako DFI, Asus A8N32-SLI dokonce lépe, protože má 8mi fázové napájení. A k tomu je tichej (heatpipe) a o skoro 20% rychlejší.

Tady není nad čím bádat, Asus je prostě na combo overclock+hry rozhodně lepší DFI. Nechtít získat skoro 20% výkonu navíc může jen blázen. Jenže davy teenagerů znají jen DFI, a nic jiného.. Navíc DFI má kromě Expert desky naprosto úděsný layout, naštěstí už se zlepšili (zkopírovali to od Asusu).
danduo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od danduo »

hele,uz vim v cem je zakopanej pes....ty mas 20% vykonu v grafiuckych aplikacich vic v SLI nez DFI,pze mas chipset SLI X16 tzn.: v SLI ¨vyuzivas 2*16linek zatim so chipsety nF4 SLI maji pouze 2*8linek tzn ze bys mel mit o 100% vetsi vykon a to nemas(samozrejme teoreticky...) ale tzn. ze kdyz bys mel jednu gf 7800gtx a ja taky tak bych mel lepsi vykon ja.....jinak mas hezky weby,co se tyce obsahem....vymejvani mozku
danduo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od danduo »

jo a FSB jde na 505MHz s 2x HTT a 4x nasobicem ale procik pak hezky hreje...:(
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

danduo píše:hele,uz vim v cem je zakopanej pes....ty mas 20% vykonu v grafiuckych aplikacich vic v SLI nez DFI,pze mas chipset SLI X16 tzn.: v SLI ¨vyuzivas 2*16linek zatim so chipsety nF4 SLI maji pouze 2*8linek tzn ze bys mel mit o 100% vetsi vykon a to nemas(samozrejme teoreticky...) ale tzn. ze kdyz bys mel jednu gf 7800gtx a ja taky tak bych mel lepsi vykon ja.....jinak mas hezky weby,co se tyce obsahem....vymejvani mozku
To není pravda. Na těch uvedených obrázcích je nápis SINGLE VIDEO. Pokud neumíš anglicky znamená to JEDNA GRAFIKA.
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“