Zdravím VŠECHNY, už mi došly nervy ( teď mám počítač = Duron 800MHz, ABIT KG7, Geforce 2 GTS – no prostě humus… ). Za naškudlené peníze ( 50000Kč,- ) chci nové PC.
Hraju z 80% hry, 10% se dívám na filmy a zbylých 10% je internet. V hardwaru se vyznám, ale s overclockeringem praktické zkušenosti nemám, ale chci jít do toho a proto jsem zvolil základ jako AMD64 ( i kvůli těm hrám, a na socket M2 čekat nechci – kdoví kdy tu přijde!!! ). Už to mám v hlavě sesumírované co a jaké komponenty bych chtěl, ale chci, aby mi to omrkli nějací borci na tomto fóru – jestli budou komponenty mezi sebou spolupracovat, jestli jsem dobře vybral => nechci šlápnout vedle. Tady je moje VIZE:
CPU => buď AMD Opteron 144 nebo AMD +3200 VENICE – má cenu vůbec kupovat ještě OPTERONA?, ty revize co teď chodí se nedají dobře taktit ( popřípadě, která ta revize je nejlepší CABNE, CABGE ), nebo vzít OPTERON 146? Zase ten VENICE jde v pohodě vytáhnout na 2,9GHz. Tak který CPU vzít?
CHLADIČ => Zalman CNPS7700-CU – dobrý chladič, bude ofukovat i paměti, což je good. Možná, co kdybych vzal ten nový Zalman CNPS9500, má to cenu a význam?
DESKA => ABIT AN8 Ultra nF4 Socket 939 – Ta deska má dobrý loyaut a pasivní chlazení, a to se mi líbí. Na OC mi bude stačit.
RAM => 2GB (DUAL 2x1024) V pamětech se moc nevyznám, takže absolutně nevím, které vzít? Chci každopádně 2GB paměti, pokud možno aby byly 500MHz ( kvůli OC ), a bylo by super, kdyby měly CL2,5. Takže mi prosím poraďte, které vzít ( cena tak do 7000,-Kč ) a kterou značku ( A-DATA, CORSAIR, OCZ nebo GEIL )?
GRAFIKA => ATI Radeon X1800XT 512MB – Za prvé: Kterou značku mám vzít – Sapphire, HIS, ASUS. Za druhé: Kde kartu koupit ( špatně se shání )?
HDD => Samsung SpinPoint SP2504C 250GB SATAII/300 – Kde ho můžu koupit, napište mi please obchod, kde je mají?
MECHANIKA => LG GSA-4167B Pokud víte o nějaké lepší volbě, prosím pište….
SKŘÍŇ => Ne vzhledu mi moc nezáleží, ale aby měla 120mm FANy ( pro dobrý airflow ) a prachové filtry, možná i průhledná bočnice by se mi líbila.
ZDROJ => Enermax EG565AX-VH(W)SFMA Coolergiant Serie 535W – bude stačit, ne? Nebo vzít nějakého jeho levnějšího “bratříčka”
Game+OC Sestava do 50k
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- stanat630
- Začátečník

- JanHavlicek
- Středně pokročilý

CPU: asi Opterona, přeci jen nevím, jak si můžeš být tak jistý, že vytáhneš obyčejný 3200+ na 2,9 GHz, to je spíš náhoda
chladič: no zkus navštívit sekci Chladiče a chlazení, ty Zalmany nic moc, takový Thermalright s Papstem bude jistě lepší
deska: jak myslíš, ale DFI je DFI
RAM: 2x 1GB Corsair 500MHz CL3-4-4-8 Platinum ( http://www.foxpc.cz/detail/4769 )
grafika: OK, nejlepší bývá Asus, ale i ostatní zmiňované jsou vysoce kvalitní, kde to koupit nevím, snad na alzasoftu mají dobře vypadající dod. lhůt.
HDD: OK, můžeš je koupit na czechcomputeru
Mechanika: OK
case: no asi nějaký Thermaltake
zdroj: OK, nechal bych tenhle
chladič: no zkus navštívit sekci Chladiče a chlazení, ty Zalmany nic moc, takový Thermalright s Papstem bude jistě lepší
deska: jak myslíš, ale DFI je DFI
RAM: 2x 1GB Corsair 500MHz CL3-4-4-8 Platinum ( http://www.foxpc.cz/detail/4769 )
grafika: OK, nejlepší bývá Asus, ale i ostatní zmiňované jsou vysoce kvalitní, kde to koupit nevím, snad na alzasoftu mají dobře vypadající dod. lhůt.
HDD: OK, můžeš je koupit na czechcomputeru
Mechanika: OK
case: no asi nějaký Thermaltake
zdroj: OK, nechal bych tenhle
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
- xIndian
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: