Win2k + HyperThreading
Moderátor: Loki5567
- Martin Veselý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Win2k + HyperThreading
Zdravím,
zajímalo by mě, jestli W2k mají v sobě podporu HyperThreading a jestli jo, od kterého SP (poslední je myslím 4)?
zajímalo by mě, jestli W2k mají v sobě podporu HyperThreading a jestli jo, od kterého SP (poslední je myslím 4)?
- MaWa
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
- Martin Veselý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Martin Veselý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- miho
- Čestný člen

-
JJ jde to prehazovat tam i zpet... no ne primo za behu, chce to restart. Menis ovladac pro polozku Computer v Device Manageru: ACPI Multiprocessor PC <-> ACPI PC. Bez toho bych se pri testech HT asi zblaznilpavel.minarik píše:Seš si tímto jistej? Já mám dojem, že to jde zapínat a vypínat i za provozu woken.Marsellus Wallace píše:s tím, že musí být zapnutý už při instalaci OS, jinak se nezapne.
- zombux
- Odborník PCT

- Martin Veselý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Takže to musím růčo přehodit, to se nepřehodí samo?miho píše:JJ jde to prehazovat tam i zpet... no ne primo za behu, chce to restart. Menis ovladac pro polozku Computer v Device Manageru: ACPI Multiprocessor PC <-> ACPI PC. Bez toho bych se pri testech HT asi zblaznilpavel.minarik píše: Seš si tímto jistej? Já mám dojem, že to jde zapínat a vypínat i za provozu woken.
- miho
- Čestný člen

-
- miho
- Čestný člen

-
Vsak to zjistis snadno zda se HT pouziva ci ne. Nejsnadnejsi zpusob: stisk ctrl+shift+esc prepnout na zalozku Performance. Pokud budes mit dva okenka s grafy CPU Usage History tak ti HT bezi. Pokud ne tak postelujes v Device Manageru restartnes a hotovo. Predpokladem je samozrejme povoleny HT v BIOSu.Martin Veselý píše:Takže to musím růčo přehodit, to se nepřehodí samo?
- Martin Veselý
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- miho
- Čestný člen

-
PresneMartin Veselý píše:Takže jestli ve správci úloh jsou dvě vokna zátěže CPU (které tam jsou), tak se už nic jinýho měnit nemusí?
Ale HT v Win2k jede. Minimalne v SP4. Scheduler ale neni pro to prilis optimalizovany takze to nepodava uplne optimalni vykon. Ostatne stejne jako v pripade XP bez SP1.Martin Veselý píše:Ptám se protože mi HT způsobuje pár obtíží, tak jsem chtěl zkusit ve w2k, ale Mrkvosoft nezklamal a nepřidal podporu HT ani do SP.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
JJ jde to prehazovat tam i zpet... no ne primo za behu, chce to restart./quote]miho píše:pavel.minarik píše: Seš si tímto jistej? Já mám dojem, že to jde zapínat a vypínat i za provozu woken.
To je mi jasný, že to chce restart, mění se to v BIOSu, myslel jsem bez reinstlalace. Takže platí nebo neplatí, že pokud nemám zapnutý HT při instalaci OS, tak už ho dodatečně (v BIOSu) zapnout nejde?
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele: