Win2k + HyperThreading

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows XP, Windows 2000 a Windows NT.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Martin Veselý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Win2k + HyperThreading

Příspěvek od Martin Veselý »

Zdravím,
zajímalo by mě, jestli W2k mají v sobě podporu HyperThreading a jestli jo, od kterého SP (poslední je myslím 4)?
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

pokud vím, tak hyper threading podporuje jen WinXP Professional a Windows 2003 :wink:
s tím, že musí být zapnutý už při instalaci OS, jinak se nezapne.
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Martin Veselý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Takže když instaluju XP bez HT, tak mám smůlu. To je teda pěkná bejkárna od Mrkvosftu. Ale o tomhle jsem teda nevěděl, četl jsi to někde, nebo to víš z doslechu? Díky
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Marsellus Wallace píše:s tím, že musí být zapnutý už při instalaci OS, jinak se nezapne.
Seš si tímto jistej? Já mám dojem, že to jde zapínat a vypínat i za provozu woken.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Martin Veselý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Já ho mám taky, proto jsem se tomu divil.
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

pavel.minarik píše:
Marsellus Wallace píše:s tím, že musí být zapnutý už při instalaci OS, jinak se nezapne.
Seš si tímto jistej? Já mám dojem, že to jde zapínat a vypínat i za provozu woken.
JJ jde to prehazovat tam i zpet... no ne primo za behu, chce to restart. Menis ovladac pro polozku Computer v Device Manageru: ACPI Multiprocessor PC <-> ACPI PC. Bez toho bych se pri testech HT asi zblaznil :)
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Určitě jde jen o nějakej klíč v registru, jako obvykle u Windoze který si to neumí zapnout samy :lol:
ignorelist: kremrole a dezoláti
Martin Veselý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

miho píše:
pavel.minarik píše: Seš si tímto jistej? Já mám dojem, že to jde zapínat a vypínat i za provozu woken.
JJ jde to prehazovat tam i zpet... no ne primo za behu, chce to restart. Menis ovladac pro polozku Computer v Device Manageru: ACPI Multiprocessor PC <-> ACPI PC. Bez toho bych se pri testech HT asi zblaznil :)
Takže to musím růčo přehodit, to se nepřehodí samo?
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

zombie píše:Určitě jde jen o nějakej klíč v registru, jako obvykle u Windoze který si to neumí zapnout samy :lol:
Nejde ani tak o klic v registrech ale spis o verzi souboru hal*.dll, ntoskrnl.exe a omacky kolem.
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Martin Veselý píše:Takže to musím růčo přehodit, to se nepřehodí samo?
Vsak to zjistis snadno zda se HT pouziva ci ne. Nejsnadnejsi zpusob: stisk ctrl+shift+esc prepnout na zalozku Performance. Pokud budes mit dva okenka s grafy CPU Usage History tak ti HT bezi. Pokud ne tak postelujes v Device Manageru restartnes a hotovo. Predpokladem je samozrejme povoleny HT v BIOSu.
Martin Veselý
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Takže jestli ve správci úloh jsou dvě vokna zátěže CPU (které tam jsou), tak se už nic jinýho měnit nemusí? Ptám se protože mi HT způsobuje pár obtíží, tak jsem chtěl zkusit ve w2k, ale Mrkvosoft nezklamal a nepřidal podporu HT ani do SP. :(
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Martin Veselý píše:Takže jestli ve správci úloh jsou dvě vokna zátěže CPU (které tam jsou), tak se už nic jinýho měnit nemusí?
Presne
Martin Veselý píše:Ptám se protože mi HT způsobuje pár obtíží, tak jsem chtěl zkusit ve w2k, ale Mrkvosoft nezklamal a nepřidal podporu HT ani do SP. :(
Ale HT v Win2k jede. Minimalne v SP4. Scheduler ale neni pro to prilis optimalizovany takze to nepodava uplne optimalni vykon. Ostatne stejne jako v pripade XP bez SP1.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

miho píše:
pavel.minarik píše: Seš si tímto jistej? Já mám dojem, že to jde zapínat a vypínat i za provozu woken.
JJ jde to prehazovat tam i zpet... no ne primo za behu, chce to restart./quote]

To je mi jasný, že to chce restart, mění se to v BIOSu, myslel jsem bez reinstlalace. Takže platí nebo neplatí, že pokud nemám zapnutý HT při instalaci OS, tak už ho dodatečně (v BIOSu) zapnout nejde?
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Navíc docela divný je, že na mám notebooku s Windows XP Home přímo od výrobce je multiprocessor HAL, přitom můj procák nemá HT. Je to nějaký pomatený.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

Jde to i na w2k, kdyz jsem upgradoval dvouprocesorovej server s xeonama z NT na W2K, vidi to ted 4 procesory...
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
Odpovědět

Zpět na „Windows XP, 2000, NT“