2 notebooky

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
yosei
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

2 notebooky

Příspěvek od yosei »

nazdar, nemuzu se rozhodnout mezi dvema notebookama.
prvni je acer http://www.tigerdirect.com/applications ... =A180-1134 a druhej je sony vaio http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp ... 5238765660 poradite mi? napiste jakej byste brali vy.
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

cislo 2 , kvalita zpracovani , sasi , obrazu , zpracovani designu atp , proste Sony je xxx krat lepsi , asi si rikas ze je to divnej prispevek ale rozepisovat to fakt nema cenu , je to jak rozdil mezi Skoda a BMW
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

Napiš hlavně na co to máš, jelikož např. ten Acer je 17" tak to asi na přenášení moc nebude atd... Ale jinak bych šel radši do Sony, důvod uvedl sh...
yosei
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yosei »

mě se takz líbí sony, ale zase na druhou stranu ma polovicni ram, mensi vydrz, jo a taky by zajimalo o kolik je lepsi ta Geforce 6400 go nez X700
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Design, zpracovani a vubec znacka mluvi jasne pro Sony, o neco vetsi vykon (lepsi grafika) pro Acer, velky displej je dvojsecna zbran a navic porovnavat DTR notebook a normalni prenosny stroj je trosku zavadejici...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
yosei
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yosei »

uznavam ze je divny srovnavat dtr a normlani nb, ale proste to ber jako fakt. ktera grafarna je lepsi x700 nebo geforce 6400 go?
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

yosei píše:uznavam ze je divny srovnavat dtr a normlani nb, ale proste to ber jako fakt. ktera grafarna je lepsi x700 nebo geforce 6400 go?
no urcite x700 , coz si najdes na netu v googlu za 3s :) jinak nevim proc taky srovnavas jednak DTR a nb a jeste navic ACER a Sony , to je jak srovnavat nakladak a auto a jeste navic ma ten nakladak znacku V3S a ten nb mercedes :)

spis nam vypis tvoje min pozadavky , ktery potrebujes a mi ti najdem neco adekvatniho u jinych znacek , ACER je totiz super levny lowend a Sony je zase very high end..
yosei
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yosei »

sh píše:
yosei píše:uznavam ze je divny srovnavat dtr a normlani nb, ale proste to ber jako fakt. ktera grafarna je lepsi x700 nebo geforce 6400 go?
no urcite x700 , coz si najdes na netu v googlu za 3s :) jinak nevim proc taky srovnavas jednak DTR a nb a jeste navic ACER a Sony , to je jak srovnavat nakladak a auto a jeste navic ma ten nakladak znacku V3S a ten nb mercedes :)

spis nam vypis tvoje min pozadavky , ktery potrebujes a mi ti najdem neco adekvatniho u jinych znacek , ACER je totiz super levny lowend a Sony je zase very high end..
no to sice v googlu najdu, ale nasel sem rozporuplna hodnoceni, nekdo rikal ze je lepsi gf, nekdo ze x700. tech co rikali ze x700 bylo asi vic, ale radsi se zeptam. proc vsichni tak divite ze srovnavam zrovna tyhle dva?je to sice nezvykle ale v kramu pobliz sou tydle dva po docela vyrazne sleve tak se ptam.
yosei
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yosei »

me spis teda zajima co by ste si vybrali vy a proc, nechci aby ste to srovnavali
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

yosei píše:me spis teda zajima co by ste si vybrali vy a proc, nechci aby ste to srovnavali
Ja bych si vzal Sony - duvody: znacka, zpracovani a mobilita :wink: .
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

yosei píše:me spis teda zajima co by ste si vybrali vy a proc, nechci aby ste to srovnavali
taky rikam opet Sony , zpracovani atd proste super , ale to jsem ti psali uz x krat :) , jinak by bylo mozna lepsi , kdybys napsal tvoje pozadavky a zkusime alternativy , jinak ze dal prodejce vyrazne slevy , no pochybuji , na netu jich najdes xx stejnych , myslim cen , proc?protoze to stejne kupuje od VO a ta maji vsichni stejnou cenu +- 2% , takze vyraznou slevu ti stejne neda :) to by musel koupit 30ks primo od Aceru...
yosei
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yosei »

no pochopte me spis de o to, ze ja sem vicemene rozhodnutej pro sony. ale otec, protoze mel par zakazek od aceru a mimojine ma take notebook teto znacky tak mi rika abych sel do aceru. tak sem proste potreboval nekoho kdo mi posveti nazor. to je vicemene vsechno, uz nikdo nemusi prispivat, bude to sony. ale mozna, kdyz uz se sh nabidl, tak mam pozadavky takove ze by to nemelo stat vic nez 1400 $ a chtel bych aby se na tom dalo delat trochu s videem (napr. vegas), trochu grafika (photoshop) no a taky trochu hrat.
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

napr

ASUS M6VA 15+/PM750/1x512/80G5/M-DVD±RW/X7/Wifi/BT

Model ASUS M6VA, procesor Intel Pentium M,frekvence 1.86GHz/533/2MB, LCD 15" 1400x1050, paměť 1x512MB DDRII,pevný disk 80GB, otáčky 5400rpm, optická mechanika DVD±RW 8x Double Layer Super Multi, síťová karta WLAN + LAN 10/1000, modem interní 56kb/s, BlueTooth, grafika ATI x700 128MB, TouchPad, možnost replikátoru portů, čtečka 4v1, USB2.0, FireWire, TV výstup, infra, zvláštní výbava: brašna+myš, šasi - slitina Mg/Al, váha od 2.6Kg, výdrž na baterie 4 hodiny.

tak treba tohle , pridas tam 1x512ku a ma super vykon , vyborny rozliseni , vyborrny zpracovani tj kvalita komponentu , kvalita sasi a stoji to stejne jako ten tvuj acer
everald
Nováček
Nováček

Příspěvek od everald »

Ono je je spise veci potreby: ACERy jsou levnejsi ale hure zpracovane coz se vyborne hodi jako nahrada stolniho PC s obcasnym prenasenim (tzn. externi monitor, klavesnice+mys, bednicky) na tohleto jsou super (cena/vykon).
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

everald píše:Ono je je spise veci potreby: ACERy jsou levnejsi ale hure zpracovane coz se vyborne hodi jako nahrada stolniho PC s obcasnym prenasenim (tzn. externi monitor, klavesnice+mys, bednicky) na tohleto jsou super (cena/vykon).
to sice jo , ale fakt to tam musi jen stat.. , pak ti to jednou bude stat na stole , zakopnes o kabel a ntb ti poleti do vecnych lovist , protoze vydrzi prd , zatimco u ASUSu mas aspon nejakou zaruku kvality..
everald
Nováček
Nováček

Příspěvek od everald »

sh píše:
everald píše:Ono je je spise veci potreby: ACERy jsou levnejsi ale hure zpracovane coz se vyborne hodi jako nahrada stolniho PC s obcasnym prenasenim (tzn. externi monitor, klavesnice+mys, bednicky) na tohleto jsou super (cena/vykon).
to sice jo , ale fakt to tam musi jen stat.. , pak ti to jednou bude stat na stole , zakopnes o kabel a ntb ti poleti do vecnych lovist , protoze vydrzi prd , zatimco u ASUSu mas aspon nejakou zaruku kvality..
Hele sledujes se co pises? :-D
Jestli ho mam na stole jako PC tak veskera kabelaz je udelana jako u PC ne?
Kolikrat se ti stalo ze jsi zakopl u sveho PC o kabely? (nestli je to cislo vyssi jak 0 tak to je bohuzel tvuj problem ze mas v kabelech chaos)
Jestli mas jen trochu poradek tak se ti to stat temer nemuze.
A hele ja delam ve velke firme spravce PC, ACER sem si koupil za svoje kvuli vykonu domu a v praci mame ASUSy, IBM a takovehle a kdyz nejaky spadne tak si natluce stejne (kolikrat uz uletel displey u R40, ASUSum se vylamujou mechaniky a "plandaji" konektory, u sonaku odchazeji klavesnice) a stejne se kazdy tvari jakoze nic, ale jakmile se to stane u ACERu tak vsichni "vidis je to smejd", tedka je tu neobhajuju, ale berte to takhle jesne ze se objevi vice vadnych kusu u tehle znacky, kdyz je nejprodavanejsi u nas! Ale v pomeru k ostanim a prodanym kusum nejsou nejhorsi... (nejhorsiho nemuzu oznacit ponevadz jsem v praci a s nima mame smlouvu)
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

jj to mas pravdu , ale ja si trebas obcas lehnu na postel a notas si dam k sobe a delam neco a jednou mi takhle prosla mlada a byo to dole.. je tam vic variant kdy tu kabelaz mas jinak a jestli si nekdo koupi notas a nikdy s nim nehne ani o centak , tak je to ocas a nevim proc si ho kupoval :))

Ja taky delam ve velke firme a co se tyce prodeje ntb dosahujeme cca 40ks mesicne , coz mas treba vic to je jedno , ale muzu rict , ze zkusenosti s tim mam dost velke , co se tyce toho ze ASUSU se vylamujou mechaniky to si myslel jak?takovou reklamaci jsem tady fakt nemel , tak me to zajima , Sony popravde s tim takove zkusenosti nemam takze nemuzu oponovat , ale u ASUSU ze se vylamujou mechaniky to mi upresni to me zajima :) , jinak pokud delas NTB jak si sam rekl , tak vis ze ASUS dodava komponenty do IBM notasu , takze ta kvalita komponentu je na tom stejne jako u IBM akorat se lisi sasi.. btw nove IBM maji ochranu pred pady atd , jestli si byl na nejake prezentacce IBM tak si urcite videl jak dopadl pad ze stolu , ntb se sam zavrel a zastavil se disk..
everald
Nováček
Nováček

Příspěvek od everald »

sh píše:jj to mas pravdu , ale ja si trebas obcas lehnu na postel a notas si dam k sobe a delam neco a jednou mi takhle prosla mlada a byo to dole.. je tam vic variant kdy tu kabelaz mas jinak a jestli si nekdo koupi notas a nikdy s nim nehne ani o centak , tak je to ocas a nevim proc si ho kupoval :))

Ja taky delam ve velke firme a co se tyce prodeje ntb dosahujeme cca 40ks mesicne , coz mas treba vic to je jedno , ale muzu rict , ze zkusenosti s tim mam dost velke , co se tyce toho ze ASUSU se vylamujou mechaniky to si myslel jak?takovou reklamaci jsem tady fakt nemel , tak me to zajima , Sony popravde s tim takove zkusenosti nemam takze nemuzu oponovat , ale u ASUSU ze se vylamujou mechaniky to mi upresni to me zajima :) , jinak pokud delas NTB jak si sam rekl , tak vis ze ASUS dodava komponenty do IBM notasu , takze ta kvalita komponentu je na tom stejne jako u IBM akorat se lisi sasi.. btw nove IBM maji ochranu pred pady atd , jestli si byl na nejake prezentacce IBM tak si urcite videl jak dopadl pad ze stolu , ntb se sam zavrel a zastavil se disk..
K tem mechanikam... nedoviraji se, vykyvavaji se a nakonec se po otevreni a vytazeni vypadavaji z jednotky (uz jich tu mam asi 10 za pul roku ruzne serie stejne typy mechanik a vsechno jenom ASUS) mno jinac IBM mi spadla taky ze stolu v praci jak byla otevrena (z cca 1,5 m), spadla na stranu a odnesl to kloub a cast krytu...
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

everald píše:K tem mechanikam... nedoviraji se, vykyvavaji se a nakonec se po otevreni a vytazeni vypadavaji z jednotky (uz jich tu mam asi 10 za pul roku ruzne serie stejne typy mechanik a vsechno jenom ASUS) mno jinac IBM mi spadla taky ze stolu v praci jak byla otevrena (z cca 1,5 m), spadla na stranu a odnesl to kloub a cast krytu...
cece to jsem tady jeste fakt nemel , odkad berete ci kolik ks prodavate?myslim ze to presunem na SZ to me fakt zajima , driv jsem pracoval ve firme ktera byla 2 roky po sobe tretim nejvetsim prodejcem NB ASUS , meli jsme primou distribuci a takovy problemy vubec nebyli..
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“