Jaké máte zkušenosti s tímto foťákem? Jaká je kvalita snímků? Neprojevuje se tam nějak moc zrnění? A jaký je ten zoom? Dá se stím fotit na max zoom i bez toho že to nemá stabilizátor?
Sháním foťák kolem 10 000,- aby měl kvalitní fotky, veliký zoom, napájení na tužkové baterie. Jako jediný další se mi líbí Minolta DiMAGE Z5 ale taky nevím jak na tom je s kvalitou foto.
Olympus SP-500 UZ
- ZdenekSveda
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- ZdenekSveda
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tak už ho mám doma ! , zatím maximální spokojenost. ISO jsem samozrejme hned shodil z tech 400 , protoze na tuhle hodnotu je videt sum na jakymkoli vice MPixelovym digitalu. Fotky jsou vazne super, (samozrejme zalezi na co clovek foti, jen tak jsem vyzkousel i to nejhorsi 640*480 low kvalitu a to by slo teda pouzit jen jako webovy fotky, ale na 512 kartu se tam na tuhle kvalitu vejde 5325 fotek ) Normalne fotim na SHQ 1600*1200 a kvalita super. Zkousel jsem i lepsi kvalitu,ale je to zbytecny, jen to zabira misto na karte a protoze z toho nehodlam delat zadny vyrezy nema to smysl. Jinak ten 10x zoom se da v klidu udrzet i v ruce. Uvazuji jeste o telepredsadce 1,7x , ale na 17 zoom by pak uz urcite stativ byt musel.