Vykon graficke karty?
Moderátoři: morke, Walker1134
- Satiriasis
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Vykon graficke karty?
Dobry den mam problem s vykonem grafikce karty u nejakych her.. Na me sestave viz. podpis hraji treba F.E.A.R na 1024x768 na strední detaily uplne v pohode nebo treba Quake IV na 1024 na high či NFS:MW na 1024 neco mezi strednimi a max a vsechny tyto hry bezi minimalne 30FPS. Take 3D Mark05 mi ukazuje odpovidajici hodnoty(tj 2850b).. Ale problem je,kdyz zapnu treba CoD2,tak na 1024 na bilinearni textury a vsechno v podstate off a hra mi bezi na ubohych 9FPS a zvlastni je kdyz zapnu Trilinearni textury ze hra jede na 20FPS. Plynule jde jen na 640x480 na bilinear a tam mam prez 30FPS. Problem je i u strategije jmenem C&C Generals,tam se hroznyho skubani nezbavim ani na nejmensi rozliseni a detaily je to porad to samy.. Zkousel jsem ruzne ovladace (DNA 5.10, Catalist 5.11, 5.11b) nebo flash starsi verze biosu..Jinak jsem testoval zatez i vykon CPU a pameti...Ovladace pro chipset mam nainstalovane. CPU i GPU bezi na default frekvence. Opravdu uz si dal nevim rady.. Nemel nekdo podobny problem?
Jinak se omlouvam, jestli jsem to dal do nespravne sekce,protoze jsem nevedel kam to dat a doufam ze to bude problem nekde v ovladacich,nebo nastaveni,tak jsem to dal sem... Diky moc za vasi pomoc..
Jinak se omlouvam, jestli jsem to dal do nespravne sekce,protoze jsem nevedel kam to dat a doufam ze to bude problem nekde v ovladacich,nebo nastaveni,tak jsem to dal sem... Diky moc za vasi pomoc..
- pajin.r
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Vykon graficke karty?
skousel si ten cod pod dir 7???je to opravdu dost narocna hrapod dir 9 na trvoji grafSatiriasis píše:Dobry den mam problem s vykonem grafikce karty u nejakych her.. Na me sestave viz. podpis hraji treba F.E.A.R na 1024x768 na strední detaily uplne v pohode nebo treba Quake IV na 1024 na high či NFS:MW na 1024 neco mezi strednimi a max a vsechny tyto hry bezi minimalne 30FPS. Take 3D Mark05 mi ukazuje odpovidajici hodnoty(tj 2850b).. Ale problem je,kdyz zapnu treba CoD2,tak na 1024 na bilinearni textury a vsechno v podstate off a hra mi bezi na ubohych 9FPS a zvlastni je kdyz zapnu Trilinearni textury ze hra jede na 20FPS. Plynule jde jen na 640x480 na bilinear a tam mam prez 30FPS. Problem je i u strategije jmenem C&C Generals,tam se hroznyho skubani nezbavim ani na nejmensi rozliseni a detaily je to porad to samy.. Zkousel jsem ruzne ovladace (DNA 5.10, Catalist 5.11, 5.11b) nebo flash starsi verze biosu..Jinak jsem testoval zatez i vykon CPU a pameti...Ovladace pro chipset mam nainstalovane. CPU i GPU bezi na default frekvence. Opravdu uz si dal nevim rady.. Nemel nekdo podobny problem?
- Satiriasis
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Narocna hra?? Aby sotva sla na my grafice na 640x480?? Kdyz jsem ji u kamose hral na R9200 na 1024x768 na bilinearni textury a sla mu v poho. Prave ze ta hra neni zas tak narocna narocna. Ale problem je ze to dela i u stratgie Generals,kterou jsem drive hral na P4 1.6Ghz a GF2 MX400 na 800x600 na stredni a tady kdyz ji dam na jakoukoliv kvalitu,tak se to skube porad stejne,ale strasne to je nehratelny... Jinak HDD jsem 2 tydny z5 formatoval,takze system je nove nainstallovany-v tom by tedy snad problem byt nemel
- jessie.james
- Začátečník

- Satiriasis
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No jak jsem psal,tak zkousel... Opravdu nevim cim by to mohlo byt. Treba zvlastne se mi chovaji vsechny ovladace,ze kdyz pustim treba 3D Mark 05 to je jedno chova se to tak i ve hre... Tak,kdyz jsem mel zaplej VPU recover,tak se obraz strasne skubal i kdyz mel treba minimalne 30FPS. A kdyz jsem vypnul VPU recover,tak tenhle problem zmizel. A vsechno slo normalne,dokud jsem nenainstalloval CoD2 a Generalse. To jsem se hodne zarazil. O to vic je to vtipny ze v CoD cim dam lepsi detaily,tim mi to jde lip. No ja uz fakt nevim....jessie.james píše:kdyz COD hraji na sve sunce Radeonu 9550 v 1024x768, tak je velmi divne, ze to tvuj Radeon 9800 nezvlada. predpokladam, ze jsi uz zkousel ruzne ovladace?
- Satiriasis
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- maxxis
- Začátečník

- Satiriasis
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Streethawk
- Mírně pokročilý

Hmmm,ATI je hold ATI a tak to aj zostaneSatiriasis píše:To opravdu nema nikdo podobny problem??
Zadovaz si nejaku nVidiu a bude pohoda kamos
ATI a tie jej "skvele"
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
- Satiriasis
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Njn ale se staryma ovladacema jsem sice drive problem nemel,nebo aspon nevim o nem. Protoze uz je to davno co jsem napr. Generalse hral a sel mi v poho,ale to bylo myslim na Catalist 4.10 a to uz bych si moc novych her nezahral,protoze optimalizace ovladacu je opravdu ve hrach znat...Streethawk píše:Hmmm,ATI je hold ATI a tak to aj zostaneSatiriasis píše:To opravdu nema nikdo podobny problem??![]()
Zadovaz si nejaku nVidiu a bude pohoda kamos![]()
ATI a tie jej "skvele"ovladace, skus ine ovladace grafiky,mozno pomoze dat nejake starsie,vzhladom na vek tvojej grafiky by to mohlo pomoct
- Tom KQT
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem hrál 1024x768 naprosto plynule bez ohledu na dění na scéně na P4 1,6 GHz s GF440MX440, což je vykopávka nejvyššího stupně.jessie.james píše:kdyz COD hraji na sve sunce Radeonu 9550 v 1024x768, tak je velmi divne, ze to tvuj Radeon 9800 nezvlada. predpokladam, ze jsi uz zkousel ruzne ovladace?
Jak je to možné? CoD2 je hodně náročný v DX9, ale pokud běží na DX7 (možná i DX8 to jsem ale netestoval protože moje grafika to nepodporuje), tak rázem jsou požadavky na grafiku minimální.
Je to paradox jak se dočítám (třeba i v recenzi v Levelu) jak má CoD2 drtivé HW požadavky a šíleně náročný engine a já to hraju plynule ve velkém rozlišení (velkém na to jak starý mám počítač) a ještě to vypadá 2x pěkněji než CoD1 ...
- Wuuduu
- Středně pokročilý

Ale to nevies, clovece, ze v skutocnosti ta hra vypada uplne inak ako u teba. Ja by som s tak brutalne osekanymi detailami a efektami tu hru NECHCEL hrat. Ide o to, ci ti staci, ze si to zahras, alebo si chces aj vychutnat najnovsiu grafiku, efekty a technologie v grafike.Tom KQT píše:Já jsem hrál 1024x768 naprosto plynule bez ohledu na dění na scéně na P4 1,6 GHz s GF440MX440, což je vykopávka nejvyššího stupně. Jak je to možné? CoD2 je hodně náročný v DX9, ale pokud běží na DX7 (možná i DX8 to jsem ale netestoval protože moje grafika to nepodporuje), tak rázem jsou požadavky na grafiku minimální.....
Mna polozilo, ked som hral FarCry na GF 4200Ti, a doma na R9800XT... nabehol som na plaz, schoval sa do krasnej hustej animovanej vysokej travy a odtial pomaly utocil na nepriatelov, ktori ma nevideli, jedneho po druhom....
Na GF 4200 som nabehol na to iste miesto, zjadna trava, len trapny holy kopcek s zelenou texturou, ale ked som sa na tom kopceku nehybal, AI hry to bralo, akoze lezim vo vysokej trave a neriatelia ma nevideli, aj ked som vlastne bol na holom zelenom kopci - graficky.
DAKUJEM, NEPROSIM...
ano u teba vypada CoD2 krajsie ako CoD1, ale ver tomu, ze u na poriadnej grafike vypadal uz stary CoD1 krajsie ako teraz u teba CoD2...Tom KQT píše:Je to paradox jak se dočítám (třeba i v recenzi v Levelu) jak má CoD2 drtivé HW požadavky a šíleně náročný engine a já to hraju plynule ve velkém rozlišení (velkém na to jak starý mám počítač) a ještě to vypadá 2x pěkněji než CoD1 ...
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
- no-X
- Středně pokročilý

- Tom KQT
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak to nevím protože CoD1 byl na enginu Q3 (sice upraveném, ale zas ne tak moc) a Q3 mi běží na všem max v 1600x1200 (je to engin z doby kdy ta grafika byla super).Wuuduu píše: ano u teba vypada CoD2 krajsie ako CoD1, ale ver tomu, ze u na poriadnej grafike vypadal uz stary CoD1 krajsie ako teraz u teba CoD2...
A pochybuju že nové grafiky vymáčknou pěknejší vzhled i ze starých her, to bychom nemuseli čekat na DukeNukem Forever a hrát místo něj DN3D
- maxxis
- Začátečník

- Satiriasis
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
To jo,ale ja kdyz ted stahnu nove ovladace,tak mi nejak nejdou nainstallovat hazi to nejakou chybku.. Ale ted mam ponekud jiny problem... Grafika nehorazne hreje... Sahnu na pasiv a doslova si spalim prst! A to se projevuje i u her... Bud hra obcas spadne do win nebo se objevuji artefakty... A to mam ted kartu dokonce podtaktovanou...
- Satiriasis
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
TO je sice pravda... Ale ze by to bylo tak narocne?? I na zacatku ze by se to nehorazne skubalo jeste kdyz nemam zadne jednotky? A zvlast je jedno na jaky detaily a rozliseni?? To je si myslim ponekud zvlastni... I na mym puvodnim PC 1.8Ghz to jelo 100x lipno-X píše:Satiriasis: Generals jsou záležitost procesoru, čím větším mapa, tím větší škubání. Grafická karta to neovlivní.
- Satiriasis
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Presne tuhle chybovou hlasku mi to hodi..(viz obr.)

Kuli tomu uz jsem jednou formatoval,jedinej zpusob nainstallovani novych ovladacu je format a znovuinstalace Windows XP a pak jdou naisnstallovat,ale podruhe zase ne... Kdyz jsem je nainstalloval tak mi to hodi tuhle hlasku a jedu jen na obycejnych ovladacich,ktere ma installacka Wondows[/img]

Kuli tomu uz jsem jednou formatoval,jedinej zpusob nainstallovani novych ovladacu je format a znovuinstalace Windows XP a pak jdou naisnstallovat,ale podruhe zase ne... Kdyz jsem je nainstalloval tak mi to hodi tuhle hlasku a jedu jen na obycejnych ovladacich,ktere ma installacka Wondows[/img]
- maxxis
- Začátečník

naINSTALUJ SI NET FRAME NETWORK je to na ati.com a tam pri stahovani ovladačů na radeony , bez toho ti to bude porad hazet tyto chyby.Satiriasis píše:Presne tuhle chybovou hlasku mi to hodi..(viz obr.)
I5 9600kf, msi b360m, 16 Gb crucial ballistix elite , msi rtx 2060 6gb Gaming Z. Nvme adata 512 GB.
- Satiriasis
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele: