ACER VS HP VS ASUS

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

simply
Nováček
Nováček

ACER VS HP VS ASUS

Příspěvek od simply »

Po pročtení mnoha článků o výběru notebooku a vyslechnutí mnoha rad...si stále nejsem jist co vybrat....mám tyto požadavky.

1. CENA DO (26 000 BEZ DPH)
2. CO NEJVĚTŠÍ VÝKON (+VýDRŽ) A CO NEJVĚTŠÍ KVALITA PROVEDENÍ (BUDU S NÍM HODNĚ CESTOVAT A BYL BYCH RÁD KDYBY MI ASPON 2-3 ROKY VYDRŽEL)

to jsou asi ty hlavní požadavky

rozhoduji se mezi tímto:
ACER Aspire 3023WLMi
http://www.kasa.cz/pocitace-prislusenst ... -3023wlmi/

HEWLET PACKARD COMPAQ nx6125
http://www.kasa.cz/pocitace-prislusenst ... aq-nx6125/

ASUS A6Km-Q011H

http://www.kasa.cz/pocitace-prislusenst ... wifi-home/

díky za jakkoukoliv radu :wink:
mirkee
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mirkee »

No ak chces s tym naozaj vela cestovat tak Acer rovno vyrad.

Rozhodni sa medzi HP a Asus, zalezi len na tom co ti ide viacej na chut.

ja osobne mam skusenost s HP ma naozaj pevnu konstrukciu a odolnost voci skrabancom, a vydrzi aj nejake tie slabsie kopance :lol:

inac mal som aj Acer radu aspire a doslova som plakal jak sa mi rozpadal pred ocami :(
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

jeste bych pouvazoval o tomto

ASUS A3VC-W005

nebo o tomto

ASUS M6A-B004
....ze by to byl MELOUN
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

nejlepsi volbou do ty ceny je A3VC jak rika LORD , ma x700 a tak i presto ze je to celeron tak pokori jakykoliv PM s integ. memory , takze ve vysledku je to pecka za par kacek. Lord navrhuje jeste M6A ale s tim bych moc nesouhlasil , M6A je sice jeden z nejlepsich notasu co ASUS kdy udelal , vychazi ze slavne serie M6V coz bylo fakt nej od ASUSU , tj vydrz s powergear 5,5h , ale ma integ grafiku zatimco ten A3VC ma x700 , je to fakt znat..

jinak ACERu se radeji vyhnete a HP uz vubec ne , kvuli moznym nekompatibilitam a jeste diky cene nahradnich dilu (napr 256mb DDR333 za 1500 bez D :roll: )
mirkee
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mirkee »

sh píše:nejlepsi volbou do ty ceny je A3VC jak rika LORD , ma x700 a tak i presto ze je to celeron tak pokori jakykoliv PM s integ. memory , takze ve vysledku je to pecka za par kacek. Lord navrhuje jeste M6A ale s tim bych moc nesouhlasil , M6A je sice jeden z nejlepsich notasu co ASUS kdy udelal , vychazi ze slavne serie M6V coz bylo fakt nej od ASUSU , tj vydrz s powergear 5,5h , ale ma integ grafiku zatimco ten A3VC ma x700 , je to fakt znat..

jinak ACERu se radeji vyhnete a HP uz vubec ne , kvuli moznym nekompatibilitam a jeste diky cene nahradnich dilu (napr 256mb DDR333 za 1500 bez D :roll: )
neviem, kde si zobral cenu 1500 bez Dph KC???? len blbec si do notebooku kupi original RAM od HP. inac origos od HP stoji v beznych firmach 1500 Sk s DPH

ked som ja rozsiroval RAM o 256MB DDR 333 v notebooku HP tak som platil presne 1000Sk s DPH :lol: robili mi to v predajni kde som ho KUPIL a dali mi tam Kingstonku

A este k tomu vyberu. Suhlasim, ak je moznost tak nekupovat notebook s integrovanou GK.
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

neviem, kde si zobral cenu 1500 bez Dph KC???? len blbec si do notebooku kupi original RAM od HP. inac origos od HP stoji v beznych firmach 1500 Sk s DPH

ked som ja rozsiroval RAM o 256MB DDR 333 v notebooku HP tak som platil presne 1000Sk s DPH :lol: robili mi to v predajni kde som ho KUPIL a dali mi tam Kingstonku

A este k tomu vyberu. Suhlasim, ak je moznost tak nekupovat notebook s integrovanou GK.
hehe to je presne to co rikam , nevis co povidas , u nas ve firme mame jednoho firemniho zakaznika kterej jeden jen na HP celkove jsme mu jich dodali v prubehu roku asi 20 a u serii 6110 nesli neorig pameti ! bylo to nekompatibilni , vyzkouseno vice vyrobcu podobna situace nastala u nx8220 , obecne kupovat neorig HW do HP je suiside..
Naposledy upravil(a) sh dne čtv 8. pro 2005, 14:41, celkem upraveno 1 x.
mirkee
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mirkee »

sh píše:neviem, kde si zobral cenu 1500 bez Dph KC???? len blbec si do notebooku kupi original RAM od HP. inac origos od HP stoji v beznych firmach 1500 Sk s DPH

hehe to je presne to co rikam , nevis co povidas , u nas ve firme mame jednoho firemniho zakaznika kterej jeden jen na HP celkove jsme mu jich dodali v prubehu roku asi 20 a u serii 6110 nesli neorig pameti ! bylo to nekompatibilni , vyzkouseno vice vyrobcu podobna situace nastala u nx8220 , obecne kupovat neorig HW do HP je suiside..[/quote]

mam dvoch kamosov ktori kupovali tiez HP 6110 a obaja tam maju navyse kingstony a vsecko kompatibilne. a hovorim o tom co vidim na vlastne oci OK? a takisto v 3 firmach v KE mi opdporucali kingston RAM pre rozsirenie do notebookov HP, konkretne firmy FOCUS, XCOMPUTERS, IMPERIO

nie som nejaky zadubeny zastanca HP, kebyze teraz kupujem novy Notebook tak si kupim Asus, len pisem moje skusenosti
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

mam dvoch kamosov ktori kupovali tiez HP 6110 a obaja tam maju navyse kingstony a vsecko kompatibilne. a hovorim o tom co vidim na vlastne oci OK? a takisto v 3 firmach v KE mi opdporucali kingston RAM pre rozsirenie do notebookov HP, konkretne firmy FOCUS, XCOMPUTERS, IMPERIO

nie som nejaky zadubeny zastanca HP, kebyze teraz kupujem novy Notebook tak si kupim Asus, len pisem moje skusenosti
ano mas dva kamarady ja prodej 100ks ntb rocne ...
to bych rekl na zacatek , jak rikam z 10 6110 nesli 3 , jinak taky bych ti doporucil kingston ale neni tam 100% kompatbilita jako u ASUSu ci IBM , nic vic nic min , mluvim celou dobu o tom , proste zrovna tobe se muze stat ze to nepujde a co pak?
mirkee
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mirkee »

sh píše:

ano mas dva kamarady ja prodej 100ks ntb rocne ...
to bych rekl na zacatek , jak rikam z 10 6110 nesli 3 , jinak taky bych ti doporucil kingston ale neni tam 100% kompatbilita jako u ASUSu ci IBM , nic vic nic min , mluvim celou dobu o tom , proste zrovna tobe se muze stat ze to nepujde a co pak?
ok som sa prave bavil so znamym z fimy FOCUS v KE a predaju tychto HP nx6110 aj 100 mesacne a vecsinou rozsiruju ram na 512MB. Vzdy rozsiruju o Kingstony a este sa s nekompatibilitou nestretli :lol:
Naposledy upravil(a) mirkee dne čtv 8. pro 2005, 21:11, celkem upraveno 1 x.
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

mirkee píše:ok som sa prave bavil so znamym z fimy FOCUS v KE a predaju tychto HP nx6110 okolo 100 mesacne a vecsinou rozsiruju ram na 512MB. Vzdy rozsiruju o Kingstony a este sa s nekompatibilitou nestretli :lol:
nesmysl , meli by primou distribuci , takze to co pises neni pravda :) jelikoz primou distribuci nemaji , primou distrub dostanes od 30 000 eur u stejneho typu a 100 nx6110 mesicne? tj 3 mega , jen za tyhle ntb to nema ani alzac a CC atd dohromady.. , takze lhat se nevyplaci :wink:
mirkee
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mirkee »

sh píše:
mirkee píše:ok som sa prave bavil so znamym z fimy FOCUS v KE a predaju tychto HP nx6110 okolo 100 mesacne a vecsinou rozsiruju ram na 512MB. Vzdy rozsiruju o Kingstony a este sa s nekompatibilitou nestretli :lol:
nesmysl , meli by primou distribuci , takze to co pises neni pravda :) jelikoz primou distribuci nemaji , primou distrub dostanes od 30 000 eur u stejneho typu a 100 nx6110 mesicne? tj 3 mega , jen za tyhle ntb to nema ani alzac a CC atd dohromady.. , takze lhat se nevyplaci :wink:
denne predaju 3-4 HP nx6110 to cislo som fakt hodil z brucha

robia 6dni do tyzdna

inac nemam chut ani cas sa tu s tebov hadat o tom kto ma pravdu a kto nema, tak uz kasli na to
simply
Nováček
Nováček

Příspěvek od simply »

sh píše:nejlepsi volbou do ty ceny je A3VC jak rika LORD , ma x700 a tak i presto ze je to celeron tak pokori jakykoliv PM s integ. memory , takze ve vysledku je to pecka za par kacek. Lord navrhuje jeste M6A ale s tim bych moc nesouhlasil , M6A je sice jeden z nejlepsich notasu co ASUS kdy udelal , vychazi ze slavne serie M6V coz bylo fakt nej od ASUSU , tj vydrz s powergear 5,5h , ale ma integ grafiku zatimco ten A3VC ma x700 , je to fakt znat..

tak jsem koukal na ten A3VC a jediné co mě zarazilo je to, že není dodáván s OS :x
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

mirkee píše:denne predaju 3-4 HP nx6110 to cislo som fakt hodil z brucha

robia 6dni do tyzdna

inac nemam chut ani cas sa tu s tebov hadat o tom kto ma pravdu a kto nema, tak uz kasli na to
nebudu protoze nemam rad kdyz nekdo vyslovene lze uzivatelum fora a tvrdi jim ze je vse v pohode , proste 4kusy nx6110 cini za mesic 120kusu nx6110 pritom pres primou distrub sem chodi celkem 150ks , chces mi tedy rict , ze jedina tva firma je prodava a nikdo jinej uz ne?proste od 30k eur mas primou distribuci ! co by to znamenalo?ceny nizsi cca o 5% oproti ostatnim a vsichni by prekupovali HP z tve firmy , je to proste kravina , primak zde ma akorat AT a ED , ostani prekupuji nic vic nic min , popremyslej o tom kdo ti to rek , ale na 100% ti keca kraviny....

2 simply: A3VC se da sehnat s win staci napsat SZ , ATC ti to postavi s WIN akorat se to sem nedodava :wink:
mirkee
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mirkee »

sh píše:
mirkee píše:denne predaju 3-4 HP nx6110 to cislo som fakt hodil z brucha

robia 6dni do tyzdna

nebudu protoze nemam rad kdyz nekdo vyslovene lze uzivatelum fora a tvrdi jim ze je vse v pohode , proste 4kusy nx6110 cini za mesic 120kusu nx6110 pritom pres primou distrub sem chodi celkem 150ks , chces mi tedy rict , ze jedina tva firma je prodava a nikdo jinej uz ne?proste od 30k eur mas primou distribuci ! co by to znamenalo?ceny nizsi cca o 5% oproti ostatnim a vsichni by prekupovali HP z tve firmy , je to proste kravina , primak zde ma akorat AT a ED , ostani prekupuji nic vic nic min , popremyslej o tom kdo ti to rek , ale na 100% ti keca kraviny....

2 simply: A3VC se da sehnat s win staci napsat SZ , ATC ti to postavi s WIN akorat se to sem nedodava :wink:
Ok mily uzivatelia diskusneho fora PCtuning. ku HP notebookom kupujte len original predrazene diely HP, lebo ostatne su nekompatibilne. A este dodam ze som POJEb... KLAMAR, ktory sa Vas snazi ojeb.......

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

mirkee píše:Ok mily uzivatelia diskusneho fora PCtuning. ku HP notebookom kupujte len original predrazene diely HP, lebo ostatne su nekompatibilne. A este dodam ze som POJEb... KLAMAR, ktory sa Vas snazi ojeb.......

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mirkee mirkee , kdybys aspon priznal , ze mam pravdu :roll: na moje reakce neodpovidas a napises tu nesmyslny post s 10 smajly opravdu inteligentni :)

1) nerikal jsem , ze vzdy nejde jina znacka pameti u HP notebooku , ale ze je tam mozna nekompatiblita viz pomer cca 3:20

2)to ze ti nejaka firma doporuci kingstony je logicke , doporucil bych ti je pri koupy taky a u tech nx6110 jak jsem psal vyse byli taky kingstony. Proc kingstony?protoze je cpe IBM a ASUS do svych ntb a jedna se o jednu z nejkompatibilnejsich pameti pro NTB

3)o cene HP dilu jsem hovoril v souvislosti , kdy nastane mozna nekompatibilita a pak ti nezbyde nic jineho

4)HP zacina posledni dobou razit cestu svych dilu , pamatujete na Compaq PC?nebo ted na systemy NAS a SAN?

5)jsem naznacil , ze 100 prodanych kusu nx6110 mesicne je kravina , jelikoz by meli primou distribuci a kazdej v CR by od nich bral a ATC by mohlo zrusit svoji distrub sit , i kdyz ta tva slavna firma bere tam ze :)

6)uz sem radsi neprispivej ,nevim proc se do nekoho opiras , clovek rekne ze je tu mozna pravdepodobnost , ze to nepojede a ty tady hazis nesmyslne argumenty tykajici se nemozneho obratu nx6110 od firmy , ktera jich proda xx krat min :wink:
mirkee
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mirkee »

OK Priznavam, stojis si za svojim a nik ti to ani za nic na svete nevezme. Kazdy z nas byva uplne inde, a kazdy ma zas ine skusenosti, iny nazor a iny pohlad na vec. Fakt sa mi v tejto o NICOM dikusii nechce dalej pokracovat. Ja len opakujem, ze som tu pisal to, co som naozaj videl a co mi bolo povedane od predajcu vypoctovej techniky. O tom ci to je pravda, alebo nie je, nech si urobi kazdy clovek svoj obraz. Sak hadam ludia nie su taky blbi, abi verili len jednemu cloveku. Vzdy si treba pozret nazory viacerych a potom si z toho vydedukovat svoj zaver. Prosto ty sa navazas a jasne, ze sa budes navazat na kazdu vec co napisem. Ja tu ludi nechcem klamat, nepracujem pre ziadnu firmu, ani za kazdu cenu nechcem propagovat nejaku znacku ze je proste NAJ. Ja takisto, ked si pozeram forum pctuning, tak po precitani jedneho prispevku nebezim ihned do obchodu. Tak asi tak... A inac tu otrepanu frazu na adresu mojej inteligencie koli smajlikom si mozes vies kam strc... sa to tu uz trochu moc opakuje na tomto fore.

Inac este s tou tvojou pravdepodobnostou ci to pojde alebo nie. Jasne ze sa moze naskytnut pripad ,ze to slapat nebude, sak sam velmi dobre vies, ked si uz tak extremne vo vsetkom zbehli, ze od vypoctovej techniky naozaj nikdy nevies co mas cakat. OK nepojde kingston, tak sa oskusa ina znacka ktora bude slapat. A ak v krajnom pripade nebude slapat nic okrem original HP dielu, tak si ten clovek priplati 500Sk s DPH a hotovo. Sak pri kupe nb to nie je nejaka extra suma.
Naposledy upravil(a) mirkee dne pát 9. pro 2005, 12:03, celkem upraveno 3 x.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

HP probůh nebrat :roll: úděsný lowend vraky
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

zombux píše:HP probůh nebrat :roll: úděsný lowend vraky
Já myslím, že 6110 řada není takovej shit jako byly 9020/9030, ze kterejch se prej odlupoval plast - u 6110 HP na zpracování rozhodně zapracovalo - aspoň jsem nenašel nikoho, kdo by si zrovna na zpracování stěžoval.
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Don Martinez píše:
zombux píše:HP probůh nebrat :roll: úděsný lowend vraky
Já myslím, že 6110 řada není takovej shit jako byly 9020/9030, ze kterejch se prej odlupoval plast - u 6110 HP na zpracování rozhodně zapracovalo - aspoň jsem nenašel nikoho, kdo by si zrovna na zpracování stěžoval.
nx6110 je dobrej ntb , akorat se mi nelibi ta nekompatbilita , ktera muze nastat , jinak nic proti HP , tahle rada je fakt dobra :wink:
Vodny
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vodny »

A co toto??
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33008

mels jsem vyhlidnutyho jeste jednoho Acera ale to jste mi rozmluvili tim ze se s nim neda nikam jet.
Bylo mi divny ze je stejen drahje jako HP a ma mnohem lepis vnitrnosti.
Ale zase nekompatibilita HP je taky spatna:-((

jinak tohle je ten Accer moc se mi tam libi ta grafika:-)
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31771
PC pro zábavu:
CPU: Intel Core i5-750 Chlazení: Arctic Cooling Freezer Xtreme (rev. 2) MB: MSI P55-GD65 RAM: 2x2GB Kingston KHX1600C8D3K2/4GX GPU: ATi ASUS HD5850 1GB HDD: WD Caviar Green 1TB Ostatní zazřízení: DVD-RW od LG, čtečka většiny druhů paměťových karet Case: NZXT ZERO 2 Zdroj: Corsair HX750 Displej:HP LP2475w Reproduktory: Genius HT 5100

Pomocník při práci:
Hewlett-Packard 2730p (Tablet PC)
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“