duron 1,6@2,1 vs sempron64 1,4 256L2

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Dex_Holland
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

duron 1,6@2,1 vs sempron64 1,4 256L2

Příspěvek od Dex_Holland »

ahoj,mam tuhle sestavu NF2,radeon 9600xt128,768ram,applebread 1,6@2,1

mam v planu si koupit sempron64 2500 (nebo 2800-podle peněz)
k tomu desku s nf4(možná nf3-zase podle lovů)
zajimalo by mě,jak bych si pomohl,hlavně u her(na všechno ostatni mě ta sestava co mam stačí).......za předpokladu,že by nešly moc přetaktovat a nechal bych je na nominálních frekvencích.....
děkuji za názory(po případě odkazy na srovnávací testy i s tak starejma procesorama jako je duron..)
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

no popravde nema to fakt vubec zadnej smysl nech si Durona a zkus jeste OC , ja mel D1,4@2,5 a vykonove to davalo jako bartas 3200+ :wink:
Dex_Holland
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

sh píše:no popravde nema to fakt vubec zadnej smysl nech si Durona a zkus jeste OC , ja mel D1,4@2,5 a vykonove to davalo jako bartas 3200+ :wink:
hm,to bych musel bud koupit jednu rychlejší ram(ta 256 je jenom 266...a vic už zni nevymáčknu)
jako davalo jak bartas...jako v čem?když si dam aritmetick benchmark,tak mě to ukáže vic než a64 3000+,ale to je jenom teorie.........ve hrách je to vo něčem jinym,kamoš ma a64 2800+ 512 ramek a stejnou grafárnu jako já a q4 mu vali v pohodě na medium detail na 1024x768.......ja dam všechno na low a na 640x480 a jsem rád,že to vubec jede.......
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

protoze to co napsal sh je kapku krawowinka :)
semprony meli pouze 64+64kB cache oproti athlonum XP 64+256kB a pozdeji s jadrem barton 64+512kB. Ta cache je samozrejmne znat, nehlede na to ze semprony jsou k8 a ne k7, tj uplne nova architektura... k8 ma tu vyhodu ze rozdily v cache jsou radove v procentech a ne desitkach jako tomu je treba u intelu a jejich celeronu... (mam v praci 1.7G 128kB vim vo cem mluvim :roll: )...
pokud by jsi uvazoval o uprgrade, videl bych to na desku s nf4-x, pcie wga a ta 2800+ sempron by byla znacka ideal... pockal bych po wanocich, ted se zbytecne ceny tlaci nahoru a ne dolu...
jestli to ma smysl? jiste ze to ma smysl :) jak rikas sam asi si to videl u kamarada... kdyby si mel nejakeho bartona @3200+ tak to valneho smyslu nema, ale takhle asi jednoznacne ano...

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
Dex_Holland
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

tak to mě heclo:-.) akorat nevim,esi počkat dyl a štřit i na vga do pciexpres a nebo koupit tu msi jak tam je agr a nebo jak se to nazyva......jsem zvyklej na low end a byl by moc velkej vykonovej propad,kdybych volil nf3 misto 4?hodlam tam pak natlačit gf6600 a nebo x800gt a ty do agp jsou.....
LoPiO
Nováček
Nováček

Příspěvek od LoPiO »

AGR je kravina - to su dve pci linky spojene cize je to blbost.

NF4x by som bral ak chces kupit novu grafiku, tak uz pci-e - su lacnejsie ako agp varianty.
A aj sempron64 2500+ si mozes kupit, len to bude chciet dosku, ktora zvladne vysoke HTT.
Dex_Holland
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

LoPiO píše:AGR je kravina - to su dve pci linky spojene cize je to blbost.

NF4x by som bral ak chces kupit novu grafiku, tak uz pci-e - su lacnejsie ako agp varianty.
A aj sempron64 2500+ si mozes kupit, len to bude chciet dosku, ktora zvladne vysoke HTT.
vim co to je agr,...........jen je to prostě dobry v tom,že bych mohl upgradovat cpu a nemusel hned kupovat novou grafiku no.....
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

kravovina?hm panove sry ale fakt ne ...

tak za prve

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di ... 600_5.html

za druhe na duronu se otevrit dalsi cache...
za treti pri frekvenci 2,5ghz jsem v pohode pokoril bartona pri 2,2ghz , tj v UT , marks atd , tak nevim kdo tady co placa...

btw sam jsem nyni vymenil opetovne sempron za durona 1,8@2,6 tak nevim kdo tady co placa , radsi si projdete testy rok zpet , nez se tady zacnete navazet do lidi
Dex_Holland
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

sh píše:kravovina?hm panove sry ale fakt ne ...

tak za prve

http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di ... 600_5.html

za druhe na duronu se otevrit dalsi cache...
za treti pri frekvenci 2,5ghz jsem v pohode pokoril bartona pri 2,2ghz , tj v UT , marks atd , tak nevim kdo tady co placa...

btw sam jsem nyni vymenil opetovne sempron za durona 1,8@2,6 tak nevim kdo tady co placa , radsi si projdete testy rok zpet , nez se tady zacnete navazet do lidi
sem neřek že to je kravina.......s tou cache to prubnu,ale nevsazel bych na to ,že se to zdaří
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

to se nekdo ma ze ma super duron... ja bohuzel zadnym neoplyvam a myslim si, ze nez 1,6@2.1Ghz duron bude rychlejsi doporuceny 2800+ (1,6Ghz , 256kB - aspon doufam ;]), pri trose stesti s toho taky 2.1-2.? da - a o tom ze to bude rychlejsi se polemizovat vubec nemusi paklize zvazime ze: pri stejne frequenci je procesor se ctyrnasobkem (slovy 4-nasobkem) cache l2 a o jednu (slovy 1) generaci mladsi s pametovym radicem internim, nikoli externim v kazdep pripade rychlejsi nez ten nejrychlejsi duron... :? (pokud nema nekdo nejakej duron jako nekdo ty ~4Ghz celerony :oops: )

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

2 mossad: ten sempron neni zase nejaka pecka , sam vis , ze jakej koliv barton si ho povodi jak maly decko :) ma sice vic L2 ale L1 je stejny , navic si myslim , ze ho odemkne a jak sami vite OC duronu je uplne na jiny hranici nez 2,1ghz , v dobe prichodu tu byl thread a snad kazdy ho dal na 2300-2400 , popravde , ja osobne bych nesel ani do jednoho a radsi bych si pockal a priplatil na neco lepsiho , kupovat novou sestavu a do Socketu A je celkem dost skoda
Meridius
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Meridius »

nevím nevím sh, jestli nemluvíš o něčem úplně jiném...on chce kupovat 64bitový sempron do 754, nikoliv socket A. Záleží, za kolik se zbaví současného železa. Podle mne to cenu má, ale jen v případě, že koupí PCIe desku a PCIe grafiku. PCIe desky jsou lepší koupě. Stojej stejně nebo i méně než dobré AGP a navíc PCIe grafiky jsou mnohem levnější. Duron už je fakt plečka. Sempron může bejt jakej chce (dle mého to je hlavně naprosto dostačující procák na cokoliv), ale bude to prostě pokrok.
Acer Nitro 5 (NH.Q6ZEC.004) - AMD Ryzen 5 3550H (2,1 GHz, TB až 3,7 GHz) | 8 GB RAM DDR4 | 512 GB SSD | NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB GDDR5
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Meridius píše:nevím nevím sh, jestli nemluvíš o něčem úplně jiném...on chce kupovat 64bitový sempron do 754, nikoliv socket A. Záleží, za kolik se zbaví současného železa. Podle mne to cenu má, ale jen v případě, že koupí PCIe desku a PCIe grafiku. PCIe desky jsou lepší koupě. Stojej stejně nebo i méně než dobré AGP a navíc PCIe grafiky jsou mnohem levnější. Duron už je fakt plečka. Sempron může bejt jakej chce (dle mého to je hlavně naprosto dostačující procák na cokoliv), ale bude to prostě pokrok.
ach sry , naprosty souhlas myslel jsem ze se jedna o sA vs sA :oops: jsem se prehledl , pokud s754 vs sA tak neni fakt co resit , to je uplne nekde jinde , jinak jak rikam meridius jedine s PCIE , nebo pockat a priplatit na s939
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

kdyz sem psal novejsi o 1 generaci taxem myslel rozdil k7 vs k8 a integrovanej pametovej radic asi u socketu A taky nenajdes, takze priste lepeji cist... :wink:
jeste by mne zajimala soucasna grafika, pokud je to neco jako GF4MX, R9550/9600 tak si klidne porid nejakej hybrid s tim AGR... ono to sice nema dosti propustnosti, ale pro obyc shit karty to bohate staci, s tim ze pcie je uz plnohodnotne a az budou korunky tak do nej mzues koupiti neco rychlejsiho dle uvazeni (6k6GT,x800,...)

Gygabite - ©Hlupak
Dex_Holland
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Mossad píše:kdyz sem psal novejsi o 1 generaci taxem myslel rozdil k7 vs k8 a integrovanej pametovej radic asi u socketu A taky nenajdes, takze priste lepeji cist... :wink:
jeste by mne zajimala soucasna grafika, pokud je to neco jako GF4MX, R9550/9600 tak si klidne porid nejakej hybrid s tim AGR... ono to sice nema dosti propustnosti, ale pro obyc shit karty to bohate staci, s tim ze pcie je uz plnohodnotne a az budou korunky tak do nej mzues koupiti neco rychlejsiho dle uvazeni (6k6GT,x800,...)
mam radeon 9600xt 128........(lepe čist :roll: )
kamoš ma stejnou kartu na svojem a64 2800+ a docela to zvláda ještě,tak bych ji nechtěl hned házet do šrotu(a zatim šetřit na nějakou lepši grafiku)
s novou grafikou ještě taky nevim(mělo by to bejt něco tak do 4000,ale to už sem nejspíš nepatří)
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

tak ponech 9600xt porid agr+pcie, neco takovyho treba: http://partner.halnet.cz/goliens/?s-sn= ... tiId=13485
zalezi jak moc bych chtel oc cpu... imho na ty desce asi moc 320 fsb neuwidi... ale pokud dobre pocitam 2800+ ma 8x200, fsb 266 by to mohlo dat, tim padem 2,1Ghz a to by mohlo byt oki... pockal bych po wanocich co na to ceny, zatim mi pride ze nejlevnejsi sempron s nasobicem >9 je zbytecne drahej... (kvuli C&Q)...

Gygabite - ©Hlupak
Dex_Holland
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

hodlam do toho jit v lednu až...deska se mi zamlouvá..........nějak tak t obude
LoPiO
Nováček
Nováček

Příspěvek od LoPiO »

Dex_Holland píše:hodlam do toho jit v lednu až...deska se mi zamlouvá..........nějak tak t obude
Moja rada:
radsej pockaj uz aj z doskou a procakom a ked budes kupovat grafiku tak prejdes rovno na pci-e. Ta doska je shit iba 282HTT to je slabe. Budes lutovat. Radsej uz pockaj zo vsetkym a budes rad, ze si pockal a kupil poriadnu dosku a nie take....:(
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Dex_Holland píše:hodlam do toho jit v lednu až...deska se mi zamlouvá..........nějak tak t obude
pak bych toho durona koupil kdyby byl za slusnou cenu pro brachu preziva na 800mhz duronu :comp:
Dex_Holland
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Stratos píše:
pak bych toho durona koupil kdyby byl za slusnou cenu pro brachu preziva na 800mhz duronu :comp:
no uvidime,se ti kdyžtak ozvu,ale dřiv než v lednu to nebude....ale nevim jistě,jestli si ho nenechám a nesložim ještě jedno pc....
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“