Vodne chladenie & regulacia pumpy TAI-CHI pls HELP !

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
romanco
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Vodne chladenie & regulacia pumpy TAI-CHI pls HELP !

Příspěvek od romanco »

Zdravim vsetkych : Tuning Fan's, 8-)

Mam "skrinu" TAI-CHI od TT ktora ma vodne chladenie kde na radiatore su 2 ks ventilatorov (12cm) a vodna pumpa. Vsetko je zapojene paralelne na jednej linke kablov kde je na konci molex. Mimo toho od kazdeho ventilatora ide jeden zlty samostatny kablik ako snimac otacok.

Na doske od INTEL mam 4 pin s popisom:
1 - Ground, 2 - + 12 V, 3 - FAN_TACH, 4 - FAN_CONTROL

Moj zamer je zapojit na dosku konektoru "CPU FAN" (4 pin podla popisu) vodne chladenie a ventilatory nasledovne:

PIN 2_ + 12 V = + napajania 2 ks ventilatory + vodna pumpa (vsetko je to v paralelke zapojene)
PIN 4_ FAN_CONTROL= - napajania 2 ks ventilatory + vodna pumpa (vsetko je to v paralelke zapojene)
PIN 3_ FAN_TACH= zlty kablik od ventilatora

Mam s toho dve obavy ze pokial by to aj fungovalo neviem ci je dobre zapajat aj vodnu pumpu do systemu regulacie otacok. Aj pokial sa budu zvysovat otacky ventilatora subezne budu rast aj otacky vodnej pumpy. Riesenie ale je ze by som zapojil samotnu pumpu na konektor c.1 a c.2 a tym mimo regulaciu.

Druha obava je ze ci to napajanie tohto konektora vobec utiahne.

Neviem kam zapojit LED ktora je na chladici CPU ale predpokladam ze by to malo ist na pin c.1 a c.2.

Dakujem za vas nazor a pomoc.
Naposledy upravil(a) romanco dne čtv 8. pro 2005, 22:44, celkem upraveno 2 x.
Lubitel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lubitel »

a naco chxes mat monitorovane tie otacky? iba koli cislu by som takyto zasah urcite nerobil. regulovat by si aj tak mohol iba jeden. neodporucam pichnut paralelne do konektoru FAN viac FANov ako ma byt (moze a nemusi vydrzat). a tu pumpu skor tiez nie, ale to uz zavisi od konkretneho typu.
kym to slape, tak je dobre
ked to zhory, je to v hajzli
Odpovědět

Zpět na „Voda“