6600 GT 128 MB (AGP) - ubohá hračka???

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

JanFogas
Začátečník
Začátečník

6600 GT 128 MB (AGP) - ubohá hračka???

Příspěvek od JanFogas »

Nazdar. Mám tuto grafickou kartu od GigaBytu, RAM 2x512 MB 400 MHz, MB FIC KT400A Pro a CPU Athlon XP 2000+.
Přesto se mi u nových her (Doom 3, Quake 4 a NFS:MW) stává to, že i když mám nejnižší detaily a rozlišení, tak se mi přy vysokém snímkování 50+ FPS pravidelné cca co 5 vteřin trhá obraz. Čím to může být???
Díky moc za rady...
de_ny
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od de_ny »

Zdarek, a taketo blbosti (zasekavanie kazdych 5s) ti robi LEN vtedy, ked mas 50 fps a viac? Alebo stale ?
A skontroluj si, kolko procesov ti bezi wo wine ;) ak mas vpravo dole vedla hodin moooc aplikacii, tak sa ani necuduj ze sa ti to seka ;) teda pokial ti to robi stale a nie len vtedy, ked mas 50+ fps ...
A prebehni si comp Ad-aware, Spyware doctor, Spybot, nod32 atd..
btw, aky mas zdroj?
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

jestli to je presne 5s tak mas v pozadi zaplej nejakej soft ci tak neco , projed to jak rika kolega viz vyse vsema sovtama a udelej si reinstal , nema to s GK co delat...
JanFogas
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JanFogas »

Ono to dělá i při nižších FPS. OK. Díky za tipy. Zdroj mám 400W. Win je totálně přeinstalovanej. Zkusím zapnout antivir a AdAware... :)
AlesShi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlesShi »

spis ti to nezvlada procak a chipset, mozna by pomohlo GB ram
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

AlesShi píše:spis ti to nezvlada procak a chipset, mozna by pomohlo GB ram
1GB ma, pokud sis nevsiml, a za druhe procak to musi zvladat uplne v pohode, ja mam cpu na 1.6 GHZ a s timhle nemam opravdu problem :wink:
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

sekvecni sekani nema co delat s CPU nebo RAM obzvlast po 5s , spis je to nejaka SW vada , fakt to chce projet celej PC a vsechen soft co si tam nacpal
JanFogas
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JanFogas »

Zrovna jsem vzal a sformátoval celej disk. Nainsaloval čistě XP a ovladače. Žádnej soft. Quake 4 to dělá pořád stejně. Ostatní hry jsem neměl čas zkoušet. Vážně už nevím, co to je... :(
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jan Machalík »

Vlastne tenhle problem mam, ale jen v NFS MW :(
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
The Edge
Nováček
Nováček

cukání obrazu

Příspěvek od The Edge »

Nainstaluj nejnovější ovladače na grafiku + updaty na hry (Q4 je 1.04, D3 je 1.3). Nepřehřívá se ti ta karta? Pokud vím, tak gigabyte má blocklý temperature monitoring, takže bude asi nutné flashnout bios na grafice. Možná zkus v BIOSu změnit AGP aperture size, AGP 4x, fast write, nebo třeba přidat napětí na AGP. Nebo zkus přetaktovat grafiku, třeba to pomůže.
JanFogas
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JanFogas »

Mám nainstalovány ovladače na GK 78.01. Update na Quake stahuju. Karta se určitě nepřehřívá. Normálně má okolo 50°. Při hraní se zvedne k 80°. Taktovat jsem zkoušel, akorát mi to zvedne trošku FPS, ale trhat se nepřestane. Kolik bys doporučoval nastavit AGP aperture size, kolikati násobné AGP, fastwrite on či off, a jak se přidává napětí na GK??? Moje deska to asi neumí... :(
Zkoušel jsem již snad včechny kombinace...
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

80C je docela vysoka teplota, optimum je pri zatezi tak do 70-75C (cim mene tim lepe samozrejme). Nejlepe by melo byt AGP urcite na 8x, fastwrites zapnute a AGP aperture size se nastavuje vetsinou na 128MB (zalezi podle velikosti RAM). Zvysovanim napeti na AGP se nezvysuje napeti na GK! vetsi napeti na AGP muze nekdy pomoci pri problemech se stabilitou. Je to napsano i ve FAQ, takze obcas mrknout.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Jackiii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackiii »

Z ty teploty ze je takhle vysoko si nic nedelej..takhle pecou vsechny 66xx..
To mas jeste docela malo na zatez..ja mel pri zatezi 92stupnu..
To NFSMW se tu seka kde komu..a nejak nikdo neprisel na to proc.. :(
Zkus zvetsi AGP Aperture size na 256MB...
Jo a tomu +V na AGP se vyhni..vede to jen k problemum s nestabilitou..
MB: GB MA770 CPU: AMD Athlon II X3 440 3Ghz VGA: Sapphire AMD Radeon 5770 1024MB MEMORY: 2*2048MB 1066Mhz ZDROJ: Seasonic 400W HDD: 500GB Samsung HD502
Car: Ford Focus 1.6i 16V 99'
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Nevim co tady mates takovym odpovedma... na 80C se da grafika provozovat, ale ne dlouhodobe, pac takto vysoke teloty zkracuji zivotnost GK, navic ty vysoke teploty muzou zpusobovat to, ze se karta prepina do "Low power 3D" rezimu, tzn. podtaktovava se.. Tim by se dalo vysvetlit i to trhnani... A co se tyce pridavani napeti do AGP, precti si laskave FAQ nez neco placnes.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Jackiii
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jackiii »

Fakt? hm to bych rad videl kolik pece tvoje karta pri zatezi se stock chladicem.. :o
Kdyz prah teploty je nejakejch 127stupnu..
MB: GB MA770 CPU: AMD Athlon II X3 440 3Ghz VGA: Sapphire AMD Radeon 5770 1024MB MEMORY: 2*2048MB 1066Mhz ZDROJ: Seasonic 400W HDD: 500GB Samsung HD502
Car: Ford Focus 1.6i 16V 99'
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Objevuje se to sekání přesně po pěti vteřinách, nebo jen tehdy, kdy "jdeš" pořád dál? Myslím tím jestli se objevuje i kdyby ses třeba točil na jednom místě. Tím by se dalo potvrdit/vyloučit natahování textur kvůli nedostačující paměti.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

kámoš má na leadteku 6600GT do AGP teplotu do 60* bezpečně v naprosto mizerně větraný case. s P4 2.4 hraje nfsmw na plný krom stínů a motion blur plynule. jen tak pro info.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Jackiii píše:Fakt? hm to bych rad videl kolik pece tvoje karta pri zatezi se stock chladicem.. :o
Kdyz prah teploty je nejakejch 127stupnu..
Se stock chladicem jsem mel max teplotu v zatezi do 72C.

//edit:
2 no-x: To bych vyloucil, v prvnim postu popisuje ze mu to dela i na nejnizsi rozliseni a nejnizsi detaily...
JanFogas
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JanFogas »

no-X píše:Objevuje se to sekání přesně po pěti vteřinách, nebo jen tehdy, kdy "jdeš" pořád dál? Myslím tím jestli se objevuje i kdyby ses třeba točil na jednom místě. Tím by se dalo potvrdit/vyloučit natahování textur kvůli nedostačující paměti.
Tohle sekání se oběvuje i když stojím na místě. Dá se pozorovat na ostatních pohybujících se předmětech.

A co se týče předchozí diskuze o teplotách, tak já mám prahovou hodnotu nastavenou výrobcem na 145°C. :)
JanFogas
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od JanFogas »

Nyní si všímám, že jsem možná nedostatečně popsal problém...
Občas se oběvuje i sekání zvuku ve smyslu, že se začne trhat a opakovat.
Jo a to trhání se oběvuje dokonce ještě před tím, než začnu hrát. Když dám novou hru, hra se načte a napíše, že mám kliknout jakoukoliv klávesou. Je tam jen znak Quake 4 a trhá se to při pohybu myši...
Vzpoměl jsem si, že v Doom3 se mi to trhalo od začátku už hned v menu. Měl jsem tehdy Radeon 9600 PRO 128MB. Po koupí 6600 GT 128MB to v menu jede v poho, ale hra se přesto trhá i na nejnižší detaily a rozličení stejně jako Quake 4... :(
Zamčeno

Zpět na „NVIDIA grafické karty“