Měření teploty disku
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Pajik
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Měření teploty disku
Ahoj, nevíte o nějaký utilitce která by mi měřila teplotu disku? Mám teď active smart, jenže ten mi na liště neukazuje teplotu, chtěl bych jí mít vidět jako je to u motherboard monitoru...
dík moc
dík moc
- Jája
- Čestný člen
Já používám Dtemp (drive temperature) zobrazuje teplotu všech disků na liště, + umí smart podobně jako speedfan.
link http://private.peterlink.ru/tochinov/
link http://private.peterlink.ru/tochinov/
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- ManchesterUnited
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Kolik mate stupnu na vasem HDD? Ja mam 43 stupnu. Je to moc?
Ted to kleslo na 22
Pouzivam Dtemp.
Ted to kleslo na 22

Pouzivam Dtemp.
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
- Jája
- Čestný člen
43 už je celkem dost ale furt je to OK
já mám 35°C na IBM a 25 na samsungu při normální práci, po defragmentaci 39/29
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- ManchesterUnited
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tak to si me uklidnilJája píše:43 už je celkem dost ale furt je to OK

CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
- Pajik
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Pajik
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Právě že motherboard monitor mi teplotu disků na RAIDu nepřečte, mám jakejsi integrovanej RAID řadič na boardu od Promise.Pajik píše:Nakonec jsem tam dal program HDDTemperature ukazuje to přesně jako motherboard monitor, takže to mám krásně přehledný...zkus, třeba to ukazovat bude...pavel.minarik píše:Supr softík, nevíte o něčem co ukazuje i disky připojený k RAID řadiči, asi ne co.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
- Dony
- Středně pokročilý
- pavel.minarik
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Butch
- Středně pokročilý
Přesně takový problém mám taky.
Navíc ještě, když je disk na raidu, nelze ovládat utilitami od výrobce, protože jediné "místo", kde člověk vidí disk(označení, výrobce..) je v raid-biosu.
No a tam se nic nastavit nedá(AAM, SMART...)
Navíc ještě, když je disk na raidu, nelze ovládat utilitami od výrobce, protože jediné "místo", kde člověk vidí disk(označení, výrobce..) je v raid-biosu.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Pajik
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
S tím AAM, jak velký je snížení rychlosti disku když bude na minimu?Butch píše:Přesně takový problém mám taky.
- Krevety
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
záleží co to je za disk...Pajik píše:S tím AAM, jak velký je snížení rychlosti disku když bude na minimu?Butch píše:Přesně takový problém mám taky.
jinak k tomu SMARTu na RAIDu - pokud výrobce RAIDu nedodá vlastní soft, tak z toho nic nevyčtete

"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- Pajik
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- MaWa
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
pokud máš hodně fragmentovaný systém souborů, tak to poznáš hodně...Pajik píše:Ten co mám v popisu.....takže? díkJde mi spíš o to, jestli tím hodně snížím výkon anebo to třeba vůbec nepoznám....
třeba u mě byl náběh win2k s AAM vypnutym cca 40s a s AAM zapnutym něco přes 45s (taky mam 7k250). a pokud dáš AAM na max, tak je to pomalý přibližně jako 7200.7 - jen v seeku samozřejmě ! AAM zpomaluje jen vyhledávání, nic jiného (nevypíná buffer, ani nezpomaluje sekvenční čtení atd).
zkus to a uvidíš sám, jestli ti to za to stojí

"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
- Butch
- Středně pokročilý
No já mám ten novej Hitachi, co mám v podpisu a disk neslyším, když pracuje a to ani v testu aidy 32 Average Access - tam poznáte hluk svého disku.Pajik píše:Ten co mám v popisu.....takže? díkJde mi spíš o to, jestli tím hodně snížím výkon anebo to třeba vůbec nepoznám....
Disk je od výroby nastavenej na výkon, takže AAM bude vypnuté(asi)
Tzn. zapínat ho ani nemá cenu.
Zkoušel jsem WD zapnout na nejtišší mód(v Hitachi utilitě)
No a výsledek byl ve win takovej, že rychlost čtení se změnila z 47MB/s na 44MB/s a hluk byl stejnej

Prostě to pískání nepřestalo a ani se nijak nezměnilo. Jinak dobře utlumenej WD(Al rámeček+vystlané dvířka) taky není při práci slyšet

To pískání lehce slyšet je, ale už jen když se na to zaměřím.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Pajik
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele: