Měření teploty disku

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Měření teploty disku

Příspěvek od Pajik »

Ahoj, nevíte o nějaký utilitce která by mi měřila teplotu disku? Mám teď active smart, jenže ten mi na liště neukazuje teplotu, chtěl bych jí mít vidět jako je to u motherboard monitoru...
dík moc
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

Já používám Dtemp (drive temperature) zobrazuje teplotu všech disků na liště, + umí smart podobně jako speedfan.
link http://private.peterlink.ru/tochinov/
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
ManchesterUnited
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ManchesterUnited »

Kolik mate stupnu na vasem HDD? Ja mam 43 stupnu. Je to moc?

Ted to kleslo na 22 :wink:

Pouzivam Dtemp.
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
Jája
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Jája »

43 už je celkem dost ale furt je to OK

já mám 35°C na IBM a 25 na samsungu při normální práci, po defragmentaci 39/29
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
ManchesterUnited
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ManchesterUnited »

Jája píše:43 už je celkem dost ale furt je to OK

já mám 35°C na IBM a 25 na samsungu při normální práci, po defragmentaci 39/29
Tak to si me uklidnil :wink: Jeste zejtra zkusim ostatni me HDD jak na tom budou :-D
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik »

super..dík moc kucí :) Já mám max 32stupnu(ale mam zespodu disku přišroubovanýho toho titana---na 5V neslyšitenej---- 8) )
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Supr softík, nevíte o něčem co ukazuje i disky připojený k RAID řadiči, asi ne co.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik »

pavel.minarik píše:Supr softík, nevíte o něčem co ukazuje i disky připojený k RAID řadiči, asi ne co.
Nakonec jsem tam dal program HDDTemperature ukazuje to přesně jako motherboard monitor, takže to mám krásně přehledný...zkus, třeba to ukazovat bude...
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Pajik píše:
pavel.minarik píše:Supr softík, nevíte o něčem co ukazuje i disky připojený k RAID řadiči, asi ne co.
Nakonec jsem tam dal program HDDTemperature ukazuje to přesně jako motherboard monitor, takže to mám krásně přehledný...zkus, třeba to ukazovat bude...
Právě že motherboard monitor mi teplotu disků na RAIDu nepřečte, mám jakejsi integrovanej RAID řadič na boardu od Promise.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

To by me docela taky zajimalo, pres RAID radic se clovek o fyzickym disku dozvi uplny kulovy, max typ a kapacitu z ovladaciho programu pole...
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Kdysi se ta uz neco takovaho resilo, ale nevyresilo se nic, tak jsem se zkusil zeptat znovu, velky nadeje do toho ale nevkladam
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Přesně takový problém mám taky.
Navíc ještě, když je disk na raidu, nelze ovládat utilitami od výrobce, protože jediné "místo", kde člověk vidí disk(označení, výrobce..) je v raid-biosu.
No a tam se nic nastavit nedá(AAM, SMART...)
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik »

Butch píše:Přesně takový problém mám taky.
Navíc ještě, když je disk na raidu, nelze ovládat utilitami od výrobce, protože jediné "místo", kde člověk vidí disk(označení, výrobce..) je v raid-biosu.
S tím AAM, jak velký je snížení rychlosti disku když bude na minimu?
Krevety
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krevety »

hehe mam 31 ... mam to chlazene osmickou ve skrini ktera je pot diskem :D
NB: ---
PC: AMD Ryzen 7 5700X3D, AMD Radeon RX 6800, ASUS TUF GAMING X570-PLUS, 32GB DDR4-3600, Samsung 990 PRO 4TB, Samsung 960 PRO 2TB, Win10 x64 Pro
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Pajik píše:
Butch píše:Přesně takový problém mám taky.
S tím AAM, jak velký je snížení rychlosti disku když bude na minimu?
záleží co to je za disk...

jinak k tomu SMARTu na RAIDu - pokud výrobce RAIDu nedodá vlastní soft, tak z toho nic nevyčtete :(
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik »

Ten co mám v popisu.....takže? dík :) Jde mi spíš o to, jestli tím hodně snížím výkon anebo to třeba vůbec nepoznám....
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Pajik píše:Ten co mám v popisu.....takže? dík :) Jde mi spíš o to, jestli tím hodně snížím výkon anebo to třeba vůbec nepoznám....
pokud máš hodně fragmentovaný systém souborů, tak to poznáš hodně...
třeba u mě byl náběh win2k s AAM vypnutym cca 40s a s AAM zapnutym něco přes 45s (taky mam 7k250). a pokud dáš AAM na max, tak je to pomalý přibližně jako 7200.7 - jen v seeku samozřejmě ! AAM zpomaluje jen vyhledávání, nic jiného (nevypíná buffer, ani nezpomaluje sekvenční čtení atd).

zkus to a uvidíš sám, jestli ti to za to stojí :)
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Pajik píše:Ten co mám v popisu.....takže? dík :) Jde mi spíš o to, jestli tím hodně snížím výkon anebo to třeba vůbec nepoznám....
No já mám ten novej Hitachi, co mám v podpisu a disk neslyším, když pracuje a to ani v testu aidy 32 Average Access - tam poznáte hluk svého disku.

Disk je od výroby nastavenej na výkon, takže AAM bude vypnuté(asi)
Tzn. zapínat ho ani nemá cenu.

Zkoušel jsem WD zapnout na nejtišší mód(v Hitachi utilitě)
No a výsledek byl ve win takovej, že rychlost čtení se změnila z 47MB/s na 44MB/s a hluk byl stejnej :( .
Prostě to pískání nepřestalo a ani se nijak nezměnilo. Jinak dobře utlumenej WD(Al rámeček+vystlané dvířka) taky není při práci slyšet :( .
To pískání lehce slyšet je, ale už jen když se na to zaměřím.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik »

2Marsellus and 2Butch: díky kucí :)
Sleyo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sleyo »

a co takto Speedfan - a mat to secko pokope - ma aj smart ...
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“