XP nejdou otevrit soubory - CACLS?

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows XP, Windows 2000 a Windows NT.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
xkacerx
Nováček
Nováček

XP nejdou otevrit soubory - CACLS?

Příspěvek od xkacerx »

Spojoval jsem dva kompy mezi sebou XP a 98, vse OK. Po sladeni (IP,DNS) jsem zjistil ze se nemohu dostat na nektere svoje slozky na disku pocitace u ktereho sedim (win XP), teda dostanu ale neotevru ani nezkopiruju jinam.

Jedine co jsem nastaval bylo sdileni disku (everyone-uplny). Nektere adreare otevru a nektere mi to jen ukaze obsah,ale nejdou spustit (PDF,JPG), pise to hlasku pristup odmitnut. Ve vlastnostech slozky je aktualni uzivatel nastaven na plny pristup. Nevim co s tim. Napada me prikaz CACLS.EXE ,ale nejsem si uplne jist ze to bude ono.

Diky za rady
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

koukni se taky, co je ve vlastnostech tech souboru, na ktere nemas pristup
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
xkacerx
Nováček
Nováček

Příspěvek od xkacerx »

atributy jsou jen pro cteni, pokud to odskrtnu a potvrdim, tak se nic nedeje a priste jsou atributy zase jen pro cteni. V zalozce upresnit je zapnuta archivace a indexovani, pokud to vypnu soubory stejne nejdou pustit "pristup odepren"
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

ja nemyslim atributy, ale pristupova prava
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
xkacerx
Nováček
Nováček

Příspěvek od xkacerx »

V zalozce zabezpeceni, je uzivatel administrator, pak ja- prave prihlaseny uzivatel, everyone - tito maji plna prava. Navic je tam User ktery ma omezena. Tady v tech zalozkach jsem zkusel uplne vsechno a nic nejde.
Ikdyz se prihlasim jako admin, stale je to same. Kdyz zaskrtnu volbu zdedit vsechny slozky, stale to nejde.
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

nemas tam ve specialnich opravnenich nekde odepreni pristupu? hod sem vypis z prikazu "CACLS jmeno.souboru"
Odpovědět

Zpět na „Windows XP, 2000, NT“