Asus P5GDC Pro vs Gigabyte GA-8I915PDG

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání desek - libovolný výrobce, socket i čipset.

Moderátoři: Eddward, PKBO

Odpovědět
BLOOR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Asus P5GDC Pro vs Gigabyte GA-8I915PDG

Příspěvek od BLOOR »

Čuss lidi, potřeboval bych od vás co nejvíc kritiky na tyto desky, budu kupovat novou MB a potřebuju aby podporovala DDR/DDRII + PCIe + s775, našel sem jen tyto 2 desky:

Asus P5GDC Pro - Intel 915P
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29538

Gigabyte GA-8I915PDG - Intel 915P
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30803

U toho Asuse je dole v diskusi velká krize se zvukem a u Gigabyta zas nic neni, ale u modelu 8I915PDuo nejde taktovat, protože má naprd PCIe lock. Poraďte PLZzz

2mhl: prosim tě, nezamikej mi tuten topič, potřebuju radu jen ohledně těchto desek a tamten thread sem si dávno pročet i další ostatní, ale můj probém s výběrem bych tam nevyřešil když se tam řeší i jiný desky. Ještě jednou PLZ DONT LOCK

//edit mhl, editovan nazev thredu, přesun z desek
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

ber ASUSku taktovat se na ni da gut, mas tam o jeden pametovej slot navic

zvuk das jinej driver nez je na prilozenym CD a pohoda
....ze by to byl MELOUN
BLOOR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BLOOR »

Lord píše:ber ASUSku taktovat se na ni da gut, mas tam o jeden pametovej slot navic

Tj, je na OC super, ale co ta hláška v BIOSu? (OVERCLOCKING FAILED!), jak tý se zbavím??
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

BLOOR píše:
Lord píše:ber ASUSku taktovat se na ni da gut, mas tam o jeden pametovej slot navic

Tj, je na OC super, ale co ta hláška v BIOSu? (OVERCLOCKING FAILED!), jak tý se zbavím??
http://www.google.com/search?client=ope ... 8&oe=utf-8
radim2
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od radim2 »

mám ASUSKU viz podpis a jediný problém se zvukem je u dvd filmů, občas se o něco ztiší a musím potočit ovladačem hlasitosti ale viděl bych to na problém toho ovladače (beden)
fakt je že použitý zvukový čip docela zatěžuje CPU
desku bych ale za jinou nevyměnil, jsem s ní spokojený
CPU: Intel Celeron D 325J 2.53@3.92GHz. Cooling: WB na CPU. MB: Intel 915G Powered by ASUS P5 GDCV-Deluxe. VGA: MicroStar NX6800GS-TD256E 256MB 425-1000@500-1200 RAM: Kingston DIMM 512MB DDR 400MHz Dual Channel Kit CL2. HDD: SATA Samsung 80GB. Case: EuroCase BMW. Zdroj: Eurocase SuperSilent 500W. Repro: 7.1. OS: Win: XP SP2
BLOOR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BLOOR »

mhl píše:
BLOOR píše:
http://www.google.com/search?client=ope ... 8&oe=utf-8
Dík, tohle se řeší snad všude (OCF!), u někoho to vyřešit jde a zas u někoho ne :(
BLOOR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BLOOR »

radim2 píše:mám ASUSKU viz podpis a jediný problém se zvukem je u dvd filmů, občas se o něco ztiší a musím potočit ovladačem hlasitosti ale viděl bych to na problém toho ovladače (beden)
fakt je že použitý zvukový čip docela zatěžuje CPU
desku bych ale za jinou nevyměnil, jsem s ní spokojený
To by mi ani nevadilo, že bych musel přidat VOLUME doprava :) . U mojí desky, když mám puštěnou hudbu, tak taky Realtec zatěžuje dost (20-30%). Takže bych tvojí desku hodnotil jako povedenej kus, 1:0 pro Asus. Neni tu někdo s Gigabytem?
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

kupovat desku s cipsetem i915p je sux, nic to neumi... alespon tu 945... ale budoucnost je stejne ve hvezdach (novy cipy pujdou na jakych deskach? mluvi se o 975... )

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
sket
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sket »

no doufam ze na moji 955 novi pentia povali. jinak asus neni zadnej zazrak. nevim jak je na to se zvukem jedu pres audigi2zs. dotedka sem mel abita a nebejt toho ze je to snim tedka spatny tak bych do asuse nikdy nesel. neni na nem sice vylozene neco spatnyho ale oproti mime pet 7 let starymu abitu to je slaby kafe. :oops:
Gigabyte EP35-DS4, C2D E8400 400FSB 3.6ghz, 2x1024MB 800MHz Geil CL4, Asus GTX260, 2x F1 640Gb Samsung, NEXUS 500W, Zalman Reserator 1 + Laing DDC 12V DDC-1 Plus (vodnik) chladi CPU a GPU,
S/pdif > Marantz Sr5002 > B&W CDM1, B&W 683, Panasonic TH-42PZ80EA
BLOOR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BLOOR »

Mossad píše:kupovat desku s cipsetem i915p je sux, nic to neumi... alespon tu 945... ale budoucnost je stejne ve hvezdach (novy cipy pujdou na jakych deskach? mluvi se o 975... )
Kupuju to jenom něco mezi, abych nemusel kupovat i RAMky. O prázdninách pokud na ní vidělam tak si koupim i955x nebo nForce4, ale spíš toho inteláka, protože zas tak hry nehraju a netoužim mít grafiku ve SLI
BLOOR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BLOOR »

Jinak ta deska je pro P4 3,0 GHz/800 MHz/1MB/64bit/HT, chtěl bych z něho dostat co nejvíc, ale musel bych dokoupit RAMky, 400 @ 460 (CPU 3,4GHz) mě zdržuje a to ještě na takový shitce desce: ASRock 775VM8 :D, budu kupovat novej zdroj: Fortron AX500-P (500W, 2x+12V/15A) a grafárnu 6600GT tu nejlevnější co bude u CZC, nechce se mi platit za vyšší takty, když si to můžu nataktit sám, že? Jo a prodávám hafo věcí, většina 2 měsíce starý, tak jestli chcete něco ...napište mi SZ

toSket: doufám taky že pojedou nový procáky na i955x, nevíte někdo kolik bude stát ten NEW (i975) ?? přesáhne to 10kKč???
pedro70
Nováček
Nováček

Příspěvek od pedro70 »

mam tu asusku,ovladac zvukovky treba dat (en)vybrat a potom to ide.
zatial bez problémov.
Asus P5GDC PRO,P4 630, 3.0 GHz Arctic cooling freezer7pro, 2X DDRII A-Data512MB Dual ch., NV8500GT, WD 160GB, SATA,Samsung 250GB SATA, DVDRW Asus SATA,DVDRW Benq 1650, samsung SyncMaster215TW
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

imho cena 975 asi srazi cenu 955 a bude se drzeti v jeji cenove hladine high end intelu... 925X uz taky dnes nestoji toliko co drive...

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
BLOOR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BLOOR »

pedro70 píše:mam tu asusku,ovladac zvukovky treba dat (en)vybrat a potom to ide.
zatial bez problémov.
Bezva....takže se zvukem opravdu není problém po výměně za ty základní jak psalo už více lidí. Asi koupim tu Asusku, ale stejně až na novej rok, klesnou ceny :wink: , jestli nepřijde někdo s Gigabytem
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“