Zalman nebo Artic Cooling (pro 775)?

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
Tom KQT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Zalman nebo Artic Cooling (pro 775)?

Příspěvek od Tom KQT »

Co myslíte, který chladič bude lepší na Pentium D820

Arctic Cooling Freezer 7
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33866

Zalman CNPS7700-AlCu
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29745

Jde mi hlavně o nízký hluk, samozřejmě ale tak aby uchladil :wink:

U Zalmana se mi docela líbí ta ruční regulace otáček, protože je lepší když hluk počítače je stabilní než když se sám mění (to přiláká pozornost a uvědomíte si, že hlučí). U ACF7 je regulace automatická, ale opravdu si neumím představit jak to bude s hlukem, nemám jak srovnávat (měl jsem jen jeden počítač, P4 1,6 GHz). Zalman je údajně na velké otáčky neuvěřitelně hlučný a na nízké otáčky zas tak moc nechladí (ten pasiv akumuluje teplo).

Nemáte nějaké osobní zkušenosti nebo postřehy? Předem dík.
Cpk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Zalman nebo Artic Cooling (pro 775)?

Příspěvek od Cpk »

Tom KQT píše:Co myslíte, který chladič bude lepší na Pentium D820

Arctic Cooling Freezer 7
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33866

Zalman CNPS7700-AlCu
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=29745

Jde mi hlavně o nízký hluk, samozřejmě ale tak aby uchladil :wink:

U Zalmana se mi docela líbí ta ruční regulace otáček, protože je lepší když hluk počítače je stabilní než když se sám mění (to přiláká pozornost a uvědomíte si, že hlučí). U ACF7 je regulace automatická, ale opravdu si neumím představit jak to bude s hlukem, nemám jak srovnávat (měl jsem jen jeden počítač, P4 1,6 GHz). Zalman je údajně na velké otáčky neuvěřitelně hlučný a na nízké otáčky zas tak moc nechladí (ten pasiv akumuluje teplo).

Nemáte nějaké osobní zkušenosti nebo postřehy? Předem dík.
cau,
ja mam freezra a som spokojny chladi supr.....a stym regulovanim otacok.....ked si stiahnes speedfan tak si mozes cezneho regulowat....
honzanun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzanun »

Doporučuju ten Freezer - už jen kvůli ceně...

A výkonem bude určitě lepší, než ten Zalman...

http://www.casemodding.cz/index.php?pg=detail&co=1287
CPU 64Core2@80000Ghz, 2TB RAM@6000Ghz, ATI HD 14700 2TB VRAM, HDD 64TB SSD, Monitor 90´´ OLED....
Tom KQT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom KQT »

A chladí ty heatpipes i ve vodorovné poloze (mám tower a tudíž deska svisle)?
Lubitel
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lubitel »

Tom KQT píše:A chladí ty heatpipes i ve vodorovné poloze (mám tower a tudíž deska svisle)?
samozrejme- toho sa nemusis bat.
kym to slape, tak je dobre
ked to zhory, je to v hajzli
VeVe_350Z
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeVe_350Z »

jj tiez mozem Freezera7 len doporucit.Za tu cenu chladi vyborne.
CPU: C2Q Q9650 + Thermalright Venomous-X, MB: Asus P5E X38 flash to Rampage Formula, RAM: 6GB DDR2 800Mhz Corsair TwinX XMS2 DHX, VGA: Asus GTX 285 TOP, Audio: Creative SB Audigy 2 ZS, HDD: 2x Samsung HD502IJ 500GB, Samsung HD103UJ 1TB, Hitachi 500GB PSU: Enermax Infinity 650W, Case: Fractal Design Define R2 Titanium Grey, LCD: 24" HP LP2475W, Keyb & mouse: Logitech G15 1st gen. + RAZER Naga Molten + Razer Mantis speed, Wheel: Logitech G25
Tom KQT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom KQT »

350Z píše:jj tiez mozem Freezera7 len doporucit.Za tu cenu chladi vyborne.
Chladit asi chladí, ale jak s hlukem?
VeVe_350Z
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeVe_350Z »

Tak do tych 2000 otacok je to uplne v pohode od 2000 rpm to uz je celkom dost pocut ale stale lepsie ako BOXovy
CPU: C2Q Q9650 + Thermalright Venomous-X, MB: Asus P5E X38 flash to Rampage Formula, RAM: 6GB DDR2 800Mhz Corsair TwinX XMS2 DHX, VGA: Asus GTX 285 TOP, Audio: Creative SB Audigy 2 ZS, HDD: 2x Samsung HD502IJ 500GB, Samsung HD103UJ 1TB, Hitachi 500GB PSU: Enermax Infinity 650W, Case: Fractal Design Define R2 Titanium Grey, LCD: 24" HP LP2475W, Keyb & mouse: Logitech G15 1st gen. + RAZER Naga Molten + Razer Mantis speed, Wheel: Logitech G25
honzanun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzanun »

Dle mě je o dost tišší než Zalman. A jestli nemáš v casu zdroj bez fanu, tak o Freezerovi nebudeš ani vědět...
CPU 64Core2@80000Ghz, 2TB RAM@6000Ghz, ATI HD 14700 2TB VRAM, HDD 64TB SSD, Monitor 90´´ OLED....
Tom KQT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom KQT »

Dík moc, půjdu asi do něj, přecejenom je dost riziko dát za Zalmana skoro tisícovku a pak třeba nebýt spokojen, u Freezera je cena mnohem nižší.

Mimochodem - Zalman prodává tu regulační krabičku k ventilátorům i samostatně (za pár korun), jde to použít i třeba s AC? (Zapojuje se mezi ventilátor a desku takže konektory by měly být stejné.)

Mimochodem - lamerská otázka roku - jak je to s konektory? Ten ACF má 4 piny, zapojím to do libovolné desky? Nemají konektory pro větráky jinak 3 piny?
The Edge
Nováček
Nováček

ber freezer

Příspěvek od The Edge »

ten regulátor určitě bude fungovat i na freezerovi, ale jak už někdo psal - je možno regulovat otáčky i softwarově přes program speedfan. I když mě to nefunguje tak ty budeš mít snad víc štěstí. Ale regulaci teď neřeš. Kup si freezer a uvidíš jak je na tom s hlukem. Já ho taky mám, sice je to na socket 478 ale je celkem fajn. Až na to celkově velmi levné provedení - mě začal po dvou měsících hodně drnčet větrák, ale pomohlo ho rozdělat, vyčistit a namazat hustou kvalitní vazelínou - tím se i trochu zpomalil (asi o 100-200 rpm) což samo o sobě přineslo ztišení a taky to odstranilo to drnčení. Větrák se standartně točí kolem 2000-2200 otáček a je poměrně tichý. Neslyšitelný v žádném případě není, ale jak už jsem řekl, chladí výborně a pokud ti jeho 'hlučnost' bude vadit tak se poohlédni po regulaci - ať softwarově nebo hardwarově. Momentálně se pro socket 775 i 939 nabízí inovovaná verze freezeru tak ta snad bude o něco málo lepší než starší verze kterou mám já.

ps.: jestli má ten chladič 4pin konektor tak nevím jak to bude s regulací. Ale určitě ho ber za ty prachy...
honzanun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honzanun »

Má 3-pin konektor, regulovat jde...
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

honzanun píše:Dle mě je o dost tišší než Zalman. A jestli nemáš v casu zdroj bez fanu, tak o Freezerovi nebudeš ani vědět...
Nic proti, ale když jsem měl freezera v compu tak byk zcela jednznačně nejhlasitější on a když jsem měl půjčeného Zalmana tak když byl stáhlej tak to bylo mezi ním a zdrojem, takže tohle bych opravdu netvrdil...
Cpk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: ber freezer

Příspěvek od Cpk »

The Edge píše:ten regulátor určitě bude fungovat i na freezerovi, ale jak už někdo psal - je možno regulovat otáčky i softwarově přes program speedfan. I když mě to nefunguje tak ty budeš mít snad víc štěstí. Ale regulaci teď neřeš. Kup si freezer a uvidíš jak je na tom s hlukem. Já ho taky mám, sice je to na socket 478 ale je celkem fajn. Až na to celkově velmi levné provedení - mě začal po dvou měsících hodně drnčet větrák, ale pomohlo ho rozdělat, vyčistit a namazat hustou kvalitní vazelínou - tím se i trochu zpomalil (asi o 100-200 rpm) což samo o sobě přineslo ztišení a taky to odstranilo to drnčení. Větrák se standartně točí kolem 2000-2200 otáček a je poměrně tichý. Neslyšitelný v žádném případě není, ale jak už jsem řekl, chladí výborně a pokud ti jeho 'hlučnost' bude vadit tak se poohlédni po regulaci - ať softwarově nebo hardwarově. Momentálně se pro socket 775 i 939 nabízí inovovaná verze freezeru tak ta snad bude o něco málo lepší než starší verze kterou mám já.

ps.: jestli má ten chladič 4pin konektor tak nevím jak to bude s regulací. Ale určitě ho ber za ty prachy...
ja ho mam a regulujem ho cez Speedfan !!!a funguje to suprr...nemusis zbytecne vyhadzovat prachy za regulatory
Cpk
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cpk »

Wiruss píše:
honzanun píše:Dle mě je o dost tišší než Zalman. A jestli nemáš v casu zdroj bez fanu, tak o Freezerovi nebudeš ani vědět...
Nic proti, ale když jsem měl freezera v compu tak byk zcela jednznačně nejhlasitější on a když jsem měl půjčeného Zalmana tak když byl stáhlej tak to bylo mezi ním a zdrojem, takže tohle bych opravdu netvrdil...
jo joo....co som mal intelacky chladis tak je freezer urcite o 70% menej hlucny ...ale nie uplne je ho pocut...ale ked si ho zregulujes a uberec mu otacky a ho nepocujes..
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“