Dobrý den, mohl by mi někdo říci jestli je možno připojit tyto boxy (vím, že naprostý lowend, ale chci hlavně nové a mám to nadoma) do zvukové karty PC? (myslím do toho malýho jacka
btw: později je v plánu mix a lepší zvukovka....improvizace noo
Moderátor: CageJ

Tak tak. Říká se tomu zemní smyčka a vzniká u blbě navržených zemnících rozvodů (každej druhej baráksrna píše:brum vetsinou vznukne dvojitym zemnenim tj. zesik je uzemnenej, zdroj signalu je uzemnenej a navzajem je to propojeny....nekdy to vrčí...ale jestli ty bedny nemaj uzemneni nebo jestli jedes z neceho co neni uzemneny (CD, NTB) tak by to melo bejt ok

Samozřejmě. Ale o tom právě mluvím - pokud je tam jeden stereo zesilovač, tak tam musí být dva XLR vstupy - levý a pravý. Což jednoznačně ukazuje na nutnost použití Y-kabelu.Martin Kusyn píše:2TomV .... XLR je Mono ....
2x mono ? To je imho blbost, tak drzej žádnej výrobce není...Martin Kusyn píše:nejsem si jistý, ale XLR se napojuje buď na jeden kanál -- pak to asi bude hrát 2*mono
O tom jsem mluvil výše - znamená to Y-kabel s patřičnými redukcemi. Jde to poskládat i s redukcema, ale to by znamenalo na každým konci redukci a osobně si myslím, že když to bude používat častěji, že se mu vyplatí si ten kabel udělat, nebo si ho od někoho nechat udělat. Nejsem velkej zastánce tisíců redukcí na sobě...Martin Kusyn píše:nebo na 2 vstupy ... pak asi bude potřeba ještě redukce Jack 3,5 Stereo --> 2* Jack 6,3 Mono ..... -- každopádně to redukcemi řešit jde ...

1) Je fakt, že tohle záleží na typu přístroje a výstupu (symetrický/nesymetrický, uzemněný/plovoucí)... Ještě se používá jeden fígl u nesymetrického zapojení, kde stínění může hrát roli signálové země, a tím je jeho připojení na jedné straně normálně natvrdo, ale na druhé straně přes odpor, cca 270 ohmů. Ten se dá v pohodě vestavět do konektoru a přes takový kabel by se zemní smyčka neměla vytvořit.srna píše:ad 1)ale bude to hrat? pze stineni slozi i jako GND![]()
ad 2)uz se mi stalo ze ani todle nefunguje...vrcelo to furt stejne