Nákup disku HDD - prosím o radu !!!

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
turekp
Nováček
Nováček

Nákup disku HDD - prosím o radu !!!

Příspěvek od turekp »

Zdravim, pročítal jsem si Váš perfektní přehled HDD, ale potřeboval bych poradit při koupi disku. Rozhoduji se mezi :HDD WD CAVIAR 250GB, SATA II/300, , 2500KS, 7200ot./min., 16MB cache a HDD WD CAVIAR 320GB, SATA/150, , 3200JD, 7200ot./min., 8MB cache tak nevim jestli mám dát přednost kapacice a byt bez NCQ nebo míň místa ale s SATAII+NCQ+16MBkeš ? Jaký je Váš názor?l
Helstik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Helstik »

Ahoj.Rozdil mezi PATA, SATA a SATA II je jen teoreticky.V rychlosti nepoznas skoro zaden rozdil.Taky funkce NCQ se ti nepodepise nejak na vykonu disku,takze kdyz ji mit nebudes nic velkeho se nestane.
Ja osobne jsem se rozhodnul pro WD 250G s 16MBcache a jsem spokojen!! :wink: Ve vykonu je to trochu poznat,ale ne zas tak moc aby te to ohromilo.Koupil jsem si dva ty WD s 16MBcache a jsem nad miru spokojen.Musis ale pocitat ze WD je o trosku hlucnejsi nez SAMSUNG nebo HITACHI a obe tyto znacky jsou na tom o neco lepe i vykonove ikdyz rozdil ve vykonu bude zanedbatelny si myslim.Staci se mrknout do nejakych testu.

Odkaz na test 250G disku naleznes na tomhle odkazu http://www.svethardware.cz/art_doc-164A ... 16840.html
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“