Ati 9800Pro K.O.

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Mysak
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Ati 9800Pro K.O.

Příspěvek od Mysak »

Zdarec.Mám Ati Sapphire 9800Pro 128MB.A jednou zapnu Pc a hned od začátku startu Win Artefakty-sem tam chybí obraz i když vlezu do BIOS.Zkoušel jsem snížit frekvenci pod normu a nic ani chlazení nepomáhá....Zkoušel jsem do ní pustit i více volt 1.7v. Neexistuje nějaká opravna na GK ??Myslím tím v ČR.Karta byla zkoušená na třech PC a všude dělá to stejné.Nebo mám flashnout BIOS na ní??Třeba se nějako posr.....Karta je samozřejmě 10 den po záruce!!Nechce se mi jí vyhazovat-je celkem dobrá :-) Za každou reakci děkuji
PS: už nemám co ztratít :twisted: !
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

hm popravde to vypada na neco jako dead pipky , jaky to dela presne chyby v obraze ? zkus to co nejvic popsat , takhle to vypada na pipky , oprava grafiky?jestli to jsou pipky tak to neudela nikdo , vse je PCB , jadro atd jak bys to chtel opravit?
Mysak
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mysak »

Taže dělá to proužky přes obrazovku.Od shora dolu-celkem pravidelně.To mi dělala i Ati 9600 když jsem jí moc přetaktoval :-)Jinak v BIOS mi třeba chybí jeden řádek.Jak to chci opravit no nevím.Myslel jsem že existuje nějaká diagnostika na Gk.Něco jako na motor u auta,ale to bude asi jen má představa.Myslím si že tam bude asi načlá jedna pamět no nevím proto se ptám.Asi skončí v koši :(
sh
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sh »

Mysak píše:Taže dělá to proužky přes obrazovku.Od shora dolu-celkem pravidelně.To mi dělala i Ati 9600 když jsem jí moc přetaktoval :-)Jinak v BIOS mi třeba chybí jeden řádek.Jak to chci opravit no nevím.Myslel jsem že existuje nějaká diagnostika na Gk.Něco jako na motor u auta,ale to bude asi jen má představa.Myslím si že tam bude asi načlá jedna pamět no nevím proto se ptám.Asi skončí v koši :(
tak diagnostiky existuji ale primo u vyrobcu ciste prodejci jako kramy maji velky prd a kdyz vezmes cenu ty diagnostiky tak ti stejne reknou , ze je dead a jeste jim das 700 za test :(

jeste me napada jestli si neprepsal nejaky hodnoty v biosu , co tam flashnout jinej bios ?zkousels?to je last chance
Mysak
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mysak »

Tak BIOS jsem úspěšně změnil ale nic furt stejný.Vypadá to takto

http://sweb.cz/KroupaV/ATI/Bez%20názvu.JPG

http://sweb.cz/KroupaV/ATI/Bez%20názvu2.JPG

http://sweb.cz/KroupaV/ATI/Bez%20názvu3.JPG

Ještě zkusím BIOS z ATI 9800 SE aby se zamčeli ty pipky.
Jo a ještě jenda věc před tím než jsem nahrál NEW BIOS tak se mi karta rozjela normálně!!Bez artefaktů-zkusil jsem 3DMark a po 2 min byly zase artefakty.Jo jinak zdroj mám 350W Rex Power starej 4 měsíce.Chlazení jsem dával lepší,ale nepomohlo.Za všechny reakce díík
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

ta karta je v cudu ma vadnou pamet.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

sh píše:hm popravde to vypada na neco jako dead pipky , jaky to dela presne chyby v obraze ? zkus to co nejvic popsat , takhle to vypada na pipky , oprava grafiky?jestli to jsou pipky tak to neudela nikdo , vse je PCB , jadro atd jak bys to chtel opravit?
Vadný pipelnes, který se projevujou ve 2D? Hmmm :roll:

Mysak: Obrázky mi sice nefungujou, ale podle toho, jak to popisuješ, to vypadá na studeňák někde mezi VPU a pamětmi.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

taky bych se přikláněl k tomu že jsou to paměti, tohle dělaj při moc velkym overclockingu tak jsou asi vadný
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Ještě jednou... Mysak píše, že na to nemá vliv taktování ani napájení. To jen potvrzuje, že jsou jádro i paměti v pořádku, ale někde se udělal studeňák. Pokud není poškozený PCB, na 90% by pomohlo překuličkování, ale kdo by byl ochotný to dělat na kartě, jejíž reálná cena nejsou ani 3000, to vážně nevím :) Jednou někdo popisoval, že mu pohomohlo, když kartu stahnul svěrkou. Ale to je trochu nebezpečná metoda, navíc nepoužitelná z dlouhodobého hlediska :roll:
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

no-X píše:Ještě jednou... Mysak píše, že na to nemá vliv taktování ani napájení. To jen potvrzuje, že jsou jádro i paměti v pořádku, ale někde se udělal studeňák. Pokud není poškozený PCB, na 90% by pomohlo překuličkování, ale kdo by byl ochotný to dělat na kartě, jejíž reálná cena nejsou ani 3000, to vážně nevím :) Jednou někdo popisoval, že mu pohomohlo, když kartu stahnul svěrkou. Ale to je trochu nebezpečná metoda, navíc nepoužitelná z dlouhodobého hlediska :roll:
co je to "překuličkování"? :?
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

presne tohle na obrazku delala karta R9500pro kdyz odesel jeden pametovej modul, presne tohle, sazim ze je to vadnou pameti, ono je to jedno stejne asi uz patri do kose.
Mysak
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mysak »

Tak jsem tam nahrál i BIOS z Ati 9800 SE ,ale nepomohlo.Pořád to stejný.Možná ještě horší.Je ale divný že se občas chytne a valí normálně až do té doby co ji zatížím.Všem děkuji.Kartička půjde pá pá Ale ještě jí trochu pomučím....
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

nezkousel jsi na ni VGA silencer? jinak ty screeny nejdou
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“