Problém s GK 6600GT
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Folys
- Nováček

-
Problém s GK 6600GT
Mám jedem problém. Koupil sem si GK 6600 GT a co se týče her,šlape v pohodě akorád se mi u jedné hry začala přehřívat což se mi u mé starší karty GF FX 5600 nestalo. A další problém je ten,že nemůžu spusti žádný film . Hryzne se mi PC. Poraďte prosím jestli ji mám reklamovat nebo to jde nějak vyřešit. Mám PC athlonXP 2400+,768Ram.
- sh
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Problém s GK 6600GT
zkousel si jine ovladace?jinak prehrivani tj jaka teplota mas tam cidlo u te GK?vis co trebas zkus ? podtakti tu grafickou kartu a nebude se prehrivat a jestl to bude drzet tak to znamena ze se prehriva a zakoupis chladic , jinak windowsi , directX atd atd?Folys píše:Mám jedem problém. Koupil sem si GK 6600 GT a co se týče her,šlape v pohodě akorád se mi u jedné hry začala přehřívat což se mi u mé starší karty GF FX 5600 nestalo. A další problém je ten,že nemůžu spusti žádný film . Hryzne se mi PC. Poraďte prosím jestli ji mám reklamovat nebo to jde nějak vyřešit. Mám PC athlonXP 2400+,768Ram.
- kent@ur
- Nováček

- sh
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Folys
- Nováček

-
Folys
Tak jaká je to značka.... Tak je to normálně NVIDIA a je z roku 2003. Kolik taková grafika vydrží stupňů. Mám tam na case ty čidla a možná je case nastavená na určitou teplotu,ale myslím si,že to musí vydržet víc. A proč nejedou ty filmy, kdýž mi to přes starou GK GF FX5600 jelo!!!!!!!!!!!!. Tohle si nedokážu vysvětlit
- sh
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Folys
udelal si ty veci co jsem psal? teplto vydrzi jadro 120°Folys píše:Tak jaká je to značka.... Tak je to normálně NVIDIA a je z roku 2003. Kolik taková grafika vydrží stupňů. Mám tam na case ty čidla a možná je case nastavená na určitou teplotu,ale myslím si,že to musí vydržet víc. A proč nejedou ty filmy, kdýž mi to přes starou GK GF FX5600 jelo!!!!!!!!!!!!. Tohle si nedokážu vysvětlit
- prf.KuBA
- Středně pokročilý

- Steffy
- Začátečník

Otazkou je jakou teplotu to vlastne ukazuje. Co znamena cidlo na case? Jestli to je cidlo nekde ve skrini, tak to je co se tyce grafiky na nic. Jestli ma karta teplotni cidlo, tak ti bude ukazovat teplotu v primo v ovladacich, nebo se podivej do RivaTuneru. BTW ja mam taky 6600 GT a a jadro ma kolem 60 stupnu v klidu, pri zatezi i 80, ale melo by vydrzet kolem 140! Rek bych s teplotou problem nebude, spis ovladace, Direct X, proste neco softwareovyho.Folys píše:Tak ta teplota je v pohodě. Case mi začne signalizovat u 60 stupních,ale ukazuje to o 10 méně. Tak to je v poho,ale proč nejdou filmy. Ovladače sem zkoušel a nic........
Pokud jde o filmy, mas naistalovany vsechny kodeky?
Jeste me napadlo, jak silnej mas zdroj? 6600 GT sice neni takovej zrout, ale preci jenom ma externi napajeni (aspon ta moje jo, tak pocitam ze i ostatni AGP verze ho mit budou).
AMD Thorton 2200+@2187 MHz (162*13.5), ASUS A7V600-X, 1024 MB DDR 400, Hitachi SATA II 160 GB, Seagate SATA 120 GB, XFX GeForce 6600 GT AGP 500/1000@550/1200, SB Live! 5.1
- kent@ur
- Nováček

- Folys
- Nováček

-
Folys
Tak tu grafiku Mám Gigabyte. Jak říkám case mi ukazuje teplotu při zatížení 61 stupňů a v ovladačích mi to hlásí asi o nějakých 13 více... To je nějakých 74 stupňů. Tak si myslím že je to v pohodě. Co se týče kodeků,tak je mám všechny a nikdy mi to nedělalo problém přehrávat film. Začalo to dělat až po výměně GK. Nejde přehrát právě vůbec v žádném přehravači. Ani v power DVD, WinDVD ani v MV2player a samozřejmě ani ve windows media. Pokaždé se to sekne.
- prf.KuBA
- Středně pokročilý

Otestuj jiné ovladače, pak se uvidí. Jestli máš možnost, otestuj kartu v jiném PC. Pakliže problém bude přetrvávat i na jiné sestavě, přišla by v úvahu reklamace.
Naposledy upravil(a) prf.KuBA dne pát 16. pro 2005, 20:23, celkem upraveno 1 x.
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
- kent@ur
- Nováček

- MaTTo S
- Začátečník

-
Pri zmene hardware je najlepsie naformatovat disk a nainstalovat vsetko odznova ku vsetkemu najnovsie ovladace a vyhnes sa problemom ako tu popisujes .Folys píše:Tak ovladače sem zkoušel 3 anic. Ještě zkusím přeinstalovat všechny přehrávače a taky kodeky,ale jinak už nevím
Viem ze to nieje moc dobra rada preinstlaovat to ale predsa HW nemenis kazdy mesiac tak jedna instalacia a format ta nezabije .
ThinkPad T430s@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
Think service engineer .
- eclap
- Začátečník

lebo mas shit chladic na novej grafike... comu presne nerozumies???Folys píše:Na co kupovat chladič když ta GK je nová.
MB - Abit AN8 Ultra, CPU - Athlon X2 3800+ @ 2.5ghz, Chladic CPU - Coolermaster Freezer, RAM - 2x1gb Geil ValueRam Dual, VGA - Sapphire X1900xtx, HDD - Hitachi Deskstar 250gb SATAII 8mb Cache, Zdroj - Be quiet Straightpower 700W, Repro - Logitech X230 2.1
- eclap
- Začátečník

hm... tie teploty su fakt v pohode... SI ROBIS SRANDU??? CASE 61 STUPNOV???Folys píše:Tak tu grafiku Mám Gigabyte. Jak říkám case mi ukazuje teplotu při zatížení 61 stupňů a v ovladačích mi to hlásí asi o nějakých 13 více... To je nějakých 74 stupňů. Tak si myslím že je to v pohodě. Co se týče kodeků,tak je mám všechny a nikdy mi to nedělalo problém přehrávat film. Začalo to dělat až po výměně GK. Nejde přehrát právě vůbec v žádném přehravači. Ani v power DVD, WinDVD ani v MV2player a samozřejmě ani ve windows media. Pokaždé se to sekne.
to je hrozne vela... rob s tym nieco clovece...
MB - Abit AN8 Ultra, CPU - Athlon X2 3800+ @ 2.5ghz, Chladic CPU - Coolermaster Freezer, RAM - 2x1gb Geil ValueRam Dual, VGA - Sapphire X1900xtx, HDD - Hitachi Deskstar 250gb SATAII 8mb Cache, Zdroj - Be quiet Straightpower 700W, Repro - Logitech X230 2.1