Celeron 500 MHz a pasivní chlazení

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
mir77
Začátečník
Začátečník

Celeron 500 MHz a pasivní chlazení

Příspěvek od mir77 »

Uchladim pasivně Celeron 500 MHz, v PPGA balení pro socket 370? Mám ho v serveru a dost mi hlučí, tak to chci ztišit. Mám pasiv od TITANU, model TTC-D4TB, tady je obrázek:

Kód: Vybrat vše

http://www.qcomp.cz/titan/d4tb_1.jpg
Mám to v malý AT skříni, takže žádný proudění zvduchu se tam asi nevede... Co myslíte?
Dell Inspiron 7720, HP Compaq 6530b
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

hmm, to bych nevidel moc ruzove, chtelo by to lepsi pasiv, idelni by bylo neco jako

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26048

a ten aktiv hodit tak na 5V a bylo by to tichy i chlazeny.Ve skrini bez proudeni vzduchu jsem naposledy videl cel300 a to byl pasiv asi tak 2x vetsi
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

Nebo tento http://petracomp.netdirect.cz/DetailPage.asp?DPG=21050
It can also be used on Socket 370 boards if there is a 60 x 78 mm space around the socket.
http://www.arctic-cooling.com/cpu2.php? ... ta=7&disc=
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Celera 633 v microATX, odsávání jenom přes malej fan ve zdroji jsem uchladil větším pasivem bez problémů.
Goldnoob team proud member!
mir77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mir77 »

hmmm... tož to je blbý... zkusim kouknout po něčem většim...
BLOOR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BLOOR »

mir77 píše:hmmm... tož to je blbý... zkusim kouknout po něčem většim...
Já sem taťkovýho Celera 800 MHz uchladil přesně stejným Titanem jako PASIV á50-58°C ....pohoda, já myslim že ta 500 MHz bude v poho..
Podle mě je zbytečný vyhazovat peníze za novej chladič pro tvůj server, já měl jako server Celera 433 MHz a chladil ho tím malým BOXem jako pasív.
mir77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mir77 »

BLOOR píše:
mir77 píše:hmmm... tož to je blbý... zkusim kouknout po něčem většim...
Já sem taťkovýho Celera 800 MHz uchladil přesně stejným Titanem jako PASIV á50-58°C ....pohoda, já myslim že ta 500 MHz bude v poho..
Podle mě je zbytečný vyhazovat peníze za novej chladič pro tvůj server, já měl jako server Celera 433 MHz a chladil ho tím malým BOXem jako pasív.
zejtra se na to vrhnu, jen si musim pučit od kámoše silikonovou teplovodivou pastu, nechci tam cpát to hnusný stříbro od titanu, je potom všechno zadělaný :-)
EGRES
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EGRES »

hodil by som na to boxovy chladic z bartona :) su podla mna dostatocne tiche a popripade mu este stiahni otacky
ked to nieje taktnute, tak to nie je moje :P alias psychopat v akcii....
ak sa v niecom mylim, kludne ma opravte, rad sa nieco nove naucim
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

EGRES píše:hodil by som na to boxovy chladic z bartona :) su podla mna dostatocne tiche a popripade mu este stiahni otacky
Tyhle boxy rozhodně tichý nejsou a do roka se jim zničí ložiska.
mir77
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mir77 »

abych se přiznal, tak sou celkem vpoho... jen sem ho musel vrátit, když mi vyhořel muj bartík :-(
ale co.. vrátili mi prachy, takže :-D
ale taky sem chtěl říct, že rozhodně napíšu hned, jak to vyzkoušim, zatim mi to nějak vychází, čekám na teplovodivou pastu, mám tu jen tu hnusnou stříbnrou od titanu, která dělá strašnej bordel a nechci si tim tenhle muzejníé kousek zadělat, šel by jen fakt blbě vyčistit když nan ěj tak koukám :-)
mám objednanou z CZC ještzě s několika věcma, ale jedna věc neni skladem, tak čekám.. a čekám.. :-(
EGRES
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EGRES »

mhl píše:
EGRES píše:hodil by som na to boxovy chladic z bartona :) su podla mna dostatocne tiche a popripade mu este stiahni otacky
Tyhle boxy rozhodně tichý nejsou a do roka se jim zničí ložiska.
uz nim skoro dva roky chladim tulena 1000@1550, je to boxovy chladic z bartona 2500+ co ma medene jadro... a bezi v nie zrovna idealnych podmienkach >> lozisko ma v poriadku a co sa tyka hlucnosti, je podla mna tichsi, ako intelacky box k tomu tulenu
ked to nieje taktnute, tak to nie je moje :P alias psychopat v akcii....
ak sa v niecom mylim, kludne ma opravte, rad sa nieco nove naucim
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“