CMOS

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
rector
Nováček
Nováček

CMOS

Příspěvek od rector »

Zdravíčko! Splašil jsem staré PC, kdž ho zapnu objeví se mi na obrazovce hlášení CMOS chesksum error - Default loader a pod tím CMOS batery failed. Bude stačit, když vyměním baterku, nebo se v tom budu mustet více vrtat, a když vrtat, tak v čem??? Díky R.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: CMOS

Příspěvek od Butch »

rector píše:Zdravíčko! Splašil jsem staré PC, kdž ho zapnu objeví se mi na obrazovce hlášení CMOS chesksum error - Default loader a pod tím CMOS batery failed. Bude stačit, když vyměním baterku, nebo se v tom budu mustet více vrtat, a když vrtat, tak v čem??? Díky R.
No. Sežeň si novou baterku. Co víc poradit. Je zbytečné mazat cmosku.

Pokud je baterka v pr****, tak Bios po vložení nové stejně rozjede na Default.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Tohle je celkem častej problem u starych PC, zkus sehnat novou baterku a uvidíš... To, že se po vymene baterky BIOS "vydefaultuje", je myslim samozrejmy....
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

rector
Nováček
Nováček

Příspěvek od rector »

rector píše:Zdravíčko! Splašil jsem staré PC, kdž ho zapnu objeví se mi na obrazovce hlášení CMOS chesksum error - Default loader a pod tím CMOS batery failed. Bude stačit, když vyměním baterku, nebo se v tom budu mustet více vrtat, a když vrtat, tak v čem??? Díky R.

ty joooo :? vyměnil jsem baterku, nahodil pc a napsalo mi to zase to samé (viz. výše), ale pak jsem si všiml dole pres F1 pro pokračovat... tak jsem to zmáškl a ono to najolo W95 a vypadá to, že to funguje. Nevíte teda někdo kde je chyba, co je špatně?????? Přípdadně jak mohu zjistit co odešlo do věčných lovišť??? Díky R.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

rector píše:

ty joooo :? vyměnil jsem baterku, nahodil pc a napsalo mi to zase to samé (viz. výše), ale pak jsem si všiml dole pres F1 pro pokračovat... tak jsem to zmáškl a ono to najolo W95 a vypadá to, že to funguje. Nevíte teda někdo kde je chyba, co je špatně?????? Přípdadně jak mohu zjistit co odešlo do věčných lovišť??? Díky R.
Možná odešlo něco(nebo se změnilo nastavení jinej HW...), co je v biosu nastavené a bios to při startu PC nenajde, tak chce, abys v něm tu položku změnil, popř. jinak nastavil.
Ale to je jen domněnka
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

rector píše: ty joooo :? vyměnil jsem baterku, nahodil pc a napsalo mi to zase to samé (viz. výše), ale pak jsem si všiml dole pres F1 pro pokračovat... tak jsem to zmáškl a ono to najolo W95 a vypadá to, že to funguje. Nevíte teda někdo kde je chyba, co je špatně?????? Přípdadně jak mohu zjistit co odešlo do věčných lovišť??? Díky R.
Kdyz si vymenil baterku, vlezl si pak do biosu, nastavil spravny hodnoty a "sejvnul" stav ??
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään

rector
Nováček
Nováček

CMOS

Příspěvek od rector »

Do BIOSU jsem nevlezl. Klidně tam vlezu, jen nevím co nastavit, a jak to uložit (to bych snad zvládnu), jen to nastavení mi trochu dělá problémy. Nevím, co kde a kam.... A navíc mám teď procesor intel 166 a zítra tam vrazím 200. Takže typuji, že nastavení BIOSU budu muset zase měnit?§? Tak co mám dělat??? :shock: R.
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Pocitam, ze u takhle staryho PC to budes muset zmenit jeste primo na desce, kdyz tam budes menit CPU...

Odpovědět

Zpět na „Paměti“