Tak tahle otázka bude znít asi fakt blbě, ale musim se zeptaz.
1. Jak správně nebo je-li nějaký pravidlo v připojování kabelu ze sítě do zdroje. Jestli nejdřív do zásuvky nebo do zdroje. Pokaždý když někomu děláme compa, tak po připojení kabelu do zdroje to fakt hnusně zapraská. Jednoho škaredýho dne to zabalil kvůli tomu hadr a ještě jsem měl jednu špatnou zkušenost.
2. Které zdroje jsou lepší? Ty, co mají vzadu zapínáni nebo bez a mají uvnitř vlastní pojistky?
Díky za odpovědi.
Správné připojení zdroje k síti
- Mister.G
- Nováček

-
- honny
- Středně pokročilý

Všechny zdroje by měli mít "vlastní pojistky".
Jinak já to zapojuju do zapínatelné zásuvky, takže je to ve výsledku jedno. Ale kdybych to zapojoval do normální, tak nejdřív do zdroje a pak do sítě.
Jinak já to zapojuju do zapínatelné zásuvky, takže je to ve výsledku jedno. Ale kdybych to zapojoval do normální, tak nejdřív do zdroje a pak do sítě.
Kód: Vybrat vše
desktop: Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G HDD | debian- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Správné připojení zdroje k síti
Mě se osvědčilo si dát před zdroj rozdvojku s vypínačem a je po problémechMister.G píše:tak po připojení kabelu do zdroje to fakt hnusně zapraská.
2. Které zdroje jsou lepší? Ty, co mají vzadu zapínáni nebo bez a mají uvnitř vlastní pojistky?
Díky za odpovědi.
Ten vypínač nemusí být na škodu, pokud ti to prská (asi velký odběr)
PS: mám AT zdroj a ještě mi nic neodhořelo
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj- TomV
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ach jo... 
1) Je snad úplně jedno, jakým koncem tu šňůru připojíš jako první, ne ?
V obou případech se ti dotknou kontakty a v obou případech, když se strefíš do fáze, ti v tom zaprská. Tomu zdroji to nemůže nic udělat, protože je to fakt naprosto jedno. Že to hadr zabalil kvůli tomu silně pochybuju, to by ten zdroj přitom musel shořet. To samotné "prsknutí" hadru nemůže nic udělat. Hledal bych příčinu někde jinde.
2) To je taky fuk. Pojistku má vevnitř každej zdroj a co se týče vypínače, tak tam je to hlavně o komfortu (když to chceš natvrdo vypnout, nepotřebuješ z toho tahat kabel). Mimochodem, myslíš si, že si vypínač "neprskne", když se při zapínání strefíš do fáze ?
1) Je snad úplně jedno, jakým koncem tu šňůru připojíš jako první, ne ?
2) To je taky fuk. Pojistku má vevnitř každej zdroj a co se týče vypínače, tak tam je to hlavně o komfortu (když to chceš natvrdo vypnout, nepotřebuješ z toho tahat kabel). Mimochodem, myslíš si, že si vypínač "neprskne", když se při zapínání strefíš do fáze ?
The problem has been eaten.
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou

Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Anarki
- Začátečník

Uprednostňuji zdroje s vypínačem vzadu, pokud nejsou tak zásuvka s vypínačem.
Taky záleží zda máš obyčejný čínsky zdroj
nebo značkový čínsky zdroj
DTK Enermax atď.
U obyčejnýho neznáš dne ani hodiny kdy bezduvodně muže rachnout a věr mi že pojistka v něm odejde jako poslední
Zdroje po záruce odporučuji jednou ročně otevřít a povysávat nebo vyfoukat kompresorem. Pokud uvnitř uvidíte kondenzátory který jsou nadmíru nafouknutý, raději je vyměnte nebo dejte vyměnit. Správně vystřelený kondenzátor ve správnem obvodu dokáže bez problému poškodit i jiný hardware než zdroj.
Taky záleží zda máš obyčejný čínsky zdroj
U obyčejnýho neznáš dne ani hodiny kdy bezduvodně muže rachnout a věr mi že pojistka v něm odejde jako poslední
Zdroje po záruce odporučuji jednou ročně otevřít a povysávat nebo vyfoukat kompresorem. Pokud uvnitř uvidíte kondenzátory který jsou nadmíru nafouknutý, raději je vyměnte nebo dejte vyměnit. Správně vystřelený kondenzátor ve správnem obvodu dokáže bez problému poškodit i jiný hardware než zdroj.
Athlon 64 X2 6400 Black Edition+Zalman CNPS 9500, Abit KN9-Ultra, 4 Gb Corsair 6400C4DHX 2xWD Raptor 150GB 10krpm+ZALMAN ZM2HC2 500W Fortron 7800 GTX Asus nikdy více, Sound Blaster XFI Xtreme Music, Starší Big Tower ATX Cambridge Soundworks Gigaworks S750, 5.25 floppy, Logitech G5 Laser+Func Surface 1030 ...