tiskarna - ucpala se tryska?

Cokoli týkající se tiskáren, skenerů a multifunkčních zařízení, papíru či náplní.
Odpovědět
obywan
Začátečník
Začátečník

tiskarna - ucpala se tryska?

Příspěvek od obywan »

Dnes jsem po dlouhe dobe zapnul tiskarnu a chtel vytiskount obrazek, ale chybi na nem zluta barva. Prazdna by nemala byt protoze jsem s ni toho moc nevytisknul.
Kdyz dam vytiskonut pouze zluty obdelnik, tak se vytisknou huste u sebe zlute prouzky. Muzou byt ucpane trysky, nebo co je s tim?
TomAker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TomAker »

Pokud jsi dlouho tiskárnu (popř. barevný zásobník) nepoužíval, zřejmě zbytek barvy v tryskách zatuhnul. Jednou se mi stalo něco podobného. Vzal jsem destilovanou vodu, trochu jsem si ji nalil do mělké mističky a nechal trysky zásobníku ponořené cca 4-5 hod. Pak jsem zásobník osušil a dal do tiskárny. Pokud si můžeš regulovat dávkování inkoustu, tak ho dej naplno, kvalitu tisku nejvyšší a pak pusť vyčištění tiskových hlav.
Trysky by se měly trochu pročistit. Taky je docela dobré aspoň jednou za 14 dní si vytisknout menší barevný obrázek. Tím se předejde ucpání trysek.
CPU: Athlon XP 2600+ Barton 333 Mhz Box; Deska: Epox 8RDA3+ nForce2-ultra400 Rev 3.1; RAM: Kingston 512MB DDR400 CL 2.5; Grafika: Sapphire Radeon9600 128MB, 128bit; HDD: Hitaxhi 160GB UATA/100 8MB; Skříň: JNC 8673B, 350W
Odpovědět

Zpět na „Tiskárny, skenery a multifunkční zařízení“