na grafice pasív a na chipsetu malý větráček, který odpojím. Mohli by jste mi dát tip na nějaké levné ztišení toho PC? Celkem dost mi vadí hluk, sice jej slyším jen večer, když mám potichu hudbu, ale i tak...dík moc
//edit: splet jsem si oddělení, může mě někdo hodit ke chladičům? //€agle - hozeno
Naposledy upravil(a) James.86 dne stř 21. pro 2005, 23:04, celkem upraveno 1 x.
rada je jednoducha: precitaj si forum a poobzeraj sa co doma najdes.
su tu rozdne varianty, ale lacna a zaroven dobe chladiaca a bezpecna asi neexistuje, pokial nehodne nenajdes doma spravne materiali.
kym to slape, tak je dobre
ked to zhory, je to v hajzli
Nejdřív samozřejmě zjistit co je největším zdrojem hluku. Vypadá to, ale že talh sestava by mohla být dost tichá. AC - máš který?? Jestli TC tak ten jede dost potichu, pokud s pevnými otáčkami tak je snížit na únosnou mez podle teploty CPU. Na grafárně nemá co hučet, takže jediné další vylepšení bude asi na zdroji - ale podle toho jak vypadá, tak tam bude asi 12cm fan nad CPU - takže i tady to půjde ztišit jen velmi málo a investice bude asi nemalá - tak 500kč za kvalitní tichý větrák.
Vypojit větrák na chipsetu a když tak odhlučnit bočnice - třeba karimatkou - tím ale zhoršíš přivod vzduchu, takže se to pak možná bude přehřívat - holt něco za něco.
EDIT - sem si teď všiml, že je tam ten 12cm fan napsaný a ještě má regulaci otáček, tak to půjde ztišit asi fakt dost těžko.
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333 Monitor 24 LCD - Benq FP241W
Wolant Logitech WingMan FF, gamepad Executioner. Windows XP professional SP2
Ten chladič na čipu je strašný...má cca 4000otáček a je to vysavač. Mám ověřeno, že deska vydrží i bez něj a vypnul jsem ho softwarem od MSI CoreCenter.
Ten chladič na CPU má konstantní otáčky cca 2200, ale tahle nová deska ho vůbec neindikuje jinak by taky šel softwarem zpomalit.
Teplota CPU okolo 56 a case 42stupňů...
A zdroj ve zdroji mám na min otáčky...co je max zdroj hluku zkusím zítra, ale řek bych, že to vyjde na stejno
James.86 píše:Ten chladič na čipu je strašný...má cca 4000otáček a je to vysavač. Mám ověřeno, že deska vydrží i bez něj a vypnul jsem ho softwarem od MSI CoreCenter.
A když ten hluk registruješ, tak to máš tenhle větrák zapnutý nebo vypnutý, protože jestli je to PC tichý i když tenhle větrák jede, tak je to jednoduchý, vyhoď tenhle větrák, dej tam pořádný pasiv, na zadní stěnu nějaký tichý fan ať ti to vevnitř větrá, protože vlastně nemáš žádný pořádný outtake z toho casu. ( třeba AC Fan 3 pokud chceš ušetřit, případně nějaké "vhěhlasnější", dobrý poměr cena/výkon/tichost mají podle toho co jsem (ne)slyšel taky fany od Akasy)
Event. zaizolovat ty boky a všiml jsem si, že na bocích jsou díry, tak třeba zkusit windtunel na procák, ať ti to tam proudí.
Pokud je ta tvoje bedna tak tichá, jak říkáš, tak to je myslím hodně dobrá volba pro levné PC, navíc vypadá i celkem hezky.
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333 Monitor 24 LCD - Benq FP241W
Wolant Logitech WingMan FF, gamepad Executioner. Windows XP professional SP2
jj vyměn si chladič chipsetu a dej tam větráky,s nízkou hlučností,popřípadě si kup regulátor otáček fanů a pak je sniž..a hlavně si nedělej windtunel nebo nejakou takovou blbost a jestli ju mas hned ju oddelaj pak to teprve huči jak vysavač......a nebo si kup odhlučnovací papír,nebo materiál cca 1000kč a nech ti to odhlučnit......
No nevim jak jsi prisel na to ze windtunel huci, pokud je dobre udelanej, tak neni problem ( myslim hladkej a tesnej, aby tam nehucel vzduch prochazejici skvirama), jediny co tam pak muze hucet je vzduch prochazejici kolem mrizky. Privadis studenej vzduch => nizsi otacky chladice, mensi hluk.
Tichy fany sou urcite dulezity, ale dokud u nich budou lisovany mrizky, tak te nezachrani.
Ty odhlucnovaci materialy bych videl asi az jako posledni upravy.
Na to chipsetu mám chladič softwarem spomalený na nízké otáčky, tudíž jej už neslyším. a pořádně se profoukne jen když se PC zapíná...a když jsem po cca 6hodinách na ten pasiv šáhal tak není nijak horký, spíš jen vlažný.
Chladič na CPU asi bude dost tichý, ale kapku bych ho zpomalil, kdyby mi ho deska detekovala
A největším zdrojem hluku je zdroj...nic strašnýho, ale mi to vadí