MEGA BIG problem se Soltek SL-KT600-RL - VIA KT600 !!!!

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
0x
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

MEGA BIG problem se Soltek SL-KT600-RL - VIA KT600 !!!!

Příspěvek od 0x »

Cau lidi, prosimvas, ze stranek Solteku jsem si chtel stahnout update pro moji desku - a nasel jsem tam update pro BIOS kterej upravuje hlavne nejvetsi neduh tehle zakladovek - opravuje kompatibilitu s Radeonem 9600Series. A R9600Pro zrovna mam, tak se mi to dost hodilo.. Tady je download [ http://www.soltek.com.tw/soltek/downloa ... 600R17.zip ]

Vse jsem udelal presne podle postupu (tj udelal boot.disketu a pak v prikaz radce napsat ten prikaz ..). No pak to napsalo ze se mi to uspesne updatovalo ... ja dal restart a uz nic nenabehlo :(

Zapnu PC - vsechno bezi ale monitor cernej ... znicil jsem snad desku? To budu mit pekny vanoce, fakt nevim co budu delat celou dobu - budu mit totalne skazenou naladu protoze pc je soucast myho zivota.. a oprava az po novym roce... a tenhle notebook na kterym to ted pisu je silenej :(( - a ke vsemu vubec nevim kde udelam ukoly do skoly (Photoshop, AutoCAD) .. proste hruza :(

Neni nejaky reseni? Financne jsem ted vycerpanej (jako asi kazdej)..
Dik :(
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

vyndat Cmosku dát do programatoru a nahrat tam zpatky novej bios....pokud ses z Brna tak to neni problem ...
0x
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 0x »

Highlander píše:vyndat Cmosku dát do programatoru a nahrat tam zpatky novej bios....pokud ses z Brna tak to neni problem ...

Bohuzel :( Skoda, jsem z Prahy... Nekdo z Prahy by mi nemohl pomoci? Co je to ten programator?
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

pokud ti de o veci do skoly tak si dej disk do jinyho compu.
Zkus povytahovat vsechny nutny karty z PC, odpojit mechaniky a a udelat CLEAR CMOS a znovu to zapnout.

Flashoval si z diskety?

Programator EEPROM je vec do ktere strcis chip (u PC je v nem ulozeny BIOS) a ten preprogramujes, jednoduzsi vysvetleni neznam
0x
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 0x »

-HoNY- píše:pokud ti de o veci do skoly tak si dej disk do jinyho compu.
Zkus povytahovat vsechny nutny karty z PC, odpojit mechaniky a a udelat CLEAR CMOS a znovu to zapnout.

Flashoval si z diskety?

Programator EEPROM je vec do ktere strcis chip (u PC je v nem ulozeny BIOS) a ten preprogramujes, jednoduzsi vysvetleni neznam
Jo z diskety... ale tezko neco udelam, kdyz po spusteni nic nevidim - cerna obrazovka.
martinik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martinik »

Alebo zohnaj si funkcny PC s doskou co ma ten isty typ BIOSU myslim tym rozmery a socket pre bios.V tom druhom PC co si zohnas nabootuj ho z diskety a VYBER BIOS ZA ZIVA ked bude v prikazovom riadku a vloz tam svoj cip z tvojej nefunkcnej dosky a pozor na tej diskete musis mat program a bios k tvojej doske zlej.Ked prehodis tie biosy tak to naflasuj ako na tvojom PC ale z tym ze tam das originalny bios.Ked vsetko prebehne prehod spat biosy tiez za ziveho chodu v prik.riadku dosu.Vrat si bios do tvojej dosky a vsetko by malo byt ok.Ja to takto robim uz 4 roky a nemal som s tym problem este.
-HoNY-
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -HoNY- »

martinik píše:Alebo zohnaj si funkcny PC s doskou co ma ten isty typ BIOSU myslim tym rozmery a socket pre bios.V tom druhom PC co si zohnas nabootuj ho z diskety a VYBER BIOS ZA ZIVA ked bude v prikazovom riadku a vloz tam svoj cip z tvojej nefunkcnej dosky a pozor na tej diskete musis mat program a bios k tvojej doske zlej.Ked prehodis tie biosy tak to naflasuj ako na tvojom PC ale z tym ze tam das originalny bios.Ked vsetko prebehne prehod spat biosy tiez za ziveho chodu v prik.riadku dosu.Vrat si bios do tvojej dosky a vsetko by malo byt ok.Ja to takto robim uz 4 roky a nemal som s tym problem este.
Pravidlo číslo jedna: Nikdy neflashujte z diskety :roll:
LukiX
Nováček
Nováček

Příspěvek od LukiX »

Pokud nesezenes druhou zakladovku abys to tam moh vratit, zkus napr GM electronic, tam by ti to meli naflashovat.
0x
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 0x »

LukiX píše:Pokud nesezenes druhou zakladovku abys to tam moh vratit, zkus napr GM electronic, tam by ti to meli naflashovat.
Ja o nich vim, jenze jsem tam volal a prej mi to udelaj v Ostrave.. a ja jsem z Prahy :/
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“