20 pin od zdroje

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
Hrubym
Začátečník
Začátečník

20 pin od zdroje

Příspěvek od Hrubym »

mám zdroj Levicom Visible Power X-Alien 450W. Dával jsem na něj nové flexo a uv aktivní konektory, ale zrovna si nejsem na 100% jistý, že jsem si dobře poznačil jeho barevné zapojení pro 20 pin. Můžete někdo poslat fotku. nebo schema zapojení konektoru u tohoto zdroje a možná ještě napájecího do graf. karty (pro jistotu)

dík
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

Obrázek je tam gpu a 24pin
20pin- Obrázek
doufam ze sem ti pomohl
Hrubym
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hrubym »

super
díky moc (mám to dobře) :-D
izuel
Začátečník
Začátečník

napájení grafiky

Příspěvek od izuel »

Ahoj, uvítal bych vysvětlení :

Mám skřín artic cooling silentium pro 500W.
Nevím zda tento zdroj ve skříni je seasonic? ,ale řeším problém.Domnívám se ,že zdroj
mou grafiku nějakým způsobem nevyživý. Jsou na zdroji dva 6ti pinové
konektory, oba mám zapojené, ale vždy u jaké koliv 3D hry se mi vypne
zcela počítač, musím nějaký čas počkat než znovu mohu zapnout jinak to nelze.
Bios mám poladěn dobře, žádné vypínání cpu při určité teplotě, celou skříň mám
dobře větranou,již ta skříň je tichá a větraná sama o sobě.Přidal jsem větráček
na pasiv, protože měl pasiv určo tak 80 stupňů,chtěl jsem odebrat první potencionální problém.
Na GK jsem zvýšil rychlost z referenčních 20 % na 40 tudíž ted grafika radeon 4870 má iddle 45
v zátěži tak 65 a nestoupá.Četl jsem něco i o napětových regulátorech,které by mohly mít za následek kolaps. vše toto popisuji abych vysvětlil problém. Nyní k tomu co bych chtěl vysvětlit., že je to zdrojem jsem si ověřil, kamarád mi zapůjčil OCZ 600W a hry mi nekolabují,ani se mi pc nevypíná.

mám zapůjčen zdroj ASUS 450 W ,předpokládám ,že ten mi asi nepomůže, ale ten má tři šestipinové konektory, přičemžš jeden má všech 6 plíšku v konektoru, druhý má jen pět plíšku prostřední nahoře chybí, a ten třetí stejný konektor má v direčkách jen tři plíšky, tudíž nevím ,kolik napájení to GK dává. Ten zdroj v mé skříŇi (těžký atyp) ani nevím jestli tam dám normální,má také dva konektory 6ti pinové oba osazené všemi plíšky,tudíž oba konektory jsou plnohodnotné.

děkuji všem kdo pochopili :|
RamsesIV
Nováček
Nováček

Re: 20 pin od zdroje

Příspěvek od RamsesIV »

zdravim ... zajímalo by mě jestli ti ted všechny hry běhaj tak jak maj jestli nejsou nahodou zpomalený nebo tak nějak?

Mám totiž zdroj 500W nějakej shit Redstar a ten má jen jeden 6ti pinovej konektor .. a druhej konektor mam udělanej pres redukci a tam taky pravě jeden pin ten prostredni neni zapojenej.. je to zapojeny trosku jinak. nechapu proč to takhle dělaj. Takže nevim jestli to nějak grafický kartě nevadí. Pořád přemejslim že si koupim lepsi drahej zdroj ale nejsem si jistej jestli to je tim. Většina her nepadá počítač se nevypína, ale podle testu co jsem koukal na netu bych měl mit prostě lepsí výkon tý karty než mám. když nastavim hru tak jak maj oni stejny rozsliseni a detaily tak mam prsotě o 50% horsi fps. :( už jsem zkousel vsechno mozny.. ovladače, vyměnil jsem 32bit system za 64bit. nic...:/
izuel
Začátečník
Začátečník

Re: 20 pin od zdroje

Příspěvek od izuel »

RamsesIV píše:zdravim ... zajímalo by mě jestli ti ted všechny hry běhaj tak jak maj jestli nejsou nahodou zpomalený nebo tak nějak?

Mám totiž zdroj 500W nějakej shit Redstar a ten má jen jeden 6ti pinovej konektor .. a druhej konektor mam udělanej pres redukci a tam taky pravě jeden pin ten prostredni neni zapojenej.. je to zapojeny trosku jinak. nechapu proč to takhle dělaj. Takže nevim jestli to nějak grafický kartě nevadí. Pořád přemejslim že si koupim lepsi drahej zdroj ale nejsem si jistej jestli to je tim. Většina her nepadá počítač se nevypína, ale podle testu co jsem koukal na netu bych měl mit prostě lepsí výkon tý karty než mám. když nastavim hru tak jak maj oni stejny rozsliseni a detaily tak mam prsotě o 50% horsi fps. :( už jsem zkousel vsechno mozny.. ovladače, vyměnil jsem 32bit system za 64bit. nic...:/
Ahoj, mě pomohl zdroj z jiného pc, mám to ležet na stole rozebraný nevadí mi to, tudíž jsem využil dvou větví z jiného zdroje ,které napají jen grafickou kartu a zdroj ve skříni mi napájí zbytek -desku a HDD. Tím se můj problém vyřešil a počítač se mi při hraní 3D her nerestartuje.bylo to tedy tím ,že zdroj byl slabý..respektive ty dvě Větve V1 a V2 nedávají tolik proudu jak by měly. kup si zdroj,který bude dávat na každé větvi alespoň 17A ,doporučuju seasonic, tagan, fortron.. od nich bych bral údaje o proudech a napětích jako důvěryhodné.. protože jinak zátěž těžko změříš, nebo si kup jen dodatečný zdroj na grafickou kartu ,dělá to fortron - booster ,nebo thermaltake.
Jenže tvůj problém bude zřejmě někde jinde, výkon GK je jasně daný k určité čipové sadě,procesoru a ovladači GK a paměti. respektive podobná sestava té tvé musí dávat výkon stejný, nebo hodně podobný, nějakých 50% výkonu nebude tím ,že Grafika potřebuje více štávy, jestli jí zdroj nedokáže dostatečně zásobovat tak kolabuje, že by jádro dávalo nižší výkon v závislosti na výkonu zdroju, to je si myslím blbost, není tam nic variabilního, to není CPU v notebooku :-D hodně štěstí.., zkus nový ovladače, nebo dej GK do jiného pc a uvidíš
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“