VSync na ATI grafice - nejlepší nastavení, frame per second

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
djax
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

VSync na ATI grafice - nejlepší nastavení, frame per second

Příspěvek od djax »

Jak máte v Ati control panelu/3D/ nastaveno VSync? Na On, Off nebo rizene aplikaci? Na ON se vam nikdy nebude obraz zkubat, ale FPS budou maximalne jako je frekvence monitoru, na OFF to vyzdíme nejvíc FPS, za cenu skubani obrazu. Má vůbec cenu mít na hře běžící na monitoru 74 Hz třeba FPS přes 150? Poznám to? Já to nastavil a zkusebne sem pustil 3DMark03 a mel jsem 2800, jinak mam tak 3500.
afk_cz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

vsync

Příspěvek od afk_cz »

ja ho mam zapnuty kvuli NFS-U, kde mi obcas zacina hra chodit extreme rychle a auto nejde ukocirovat (i pri rozliseni 1280*1024, max FSAA, max Aniso apod.), mam LCD 17" 60Hz, a kdyz mi tam leze treba 500FPS tak mi obraz rozhodne neskube, jinak pri vypnutym Vsync 3DMark03 - 5890, Aquamark 42590, 3DMark 2001 17890, se zapnutym jsem to nezkousel.
............
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Vysvetleni co to vlastne je:

Pak si to zapni nebo vypni.

Vertikalni synchronizace je vlastne pristup graficke karty k zobrazovani na konkretnim monitoru.Pokud das OFF tak se karta snazi "vyprodukovat" co nejvice fps,coz u nejakych her,ale hlavne monitoru muze cinit problem se synchronizaci obrazu.Ale pokud das ON tak je pocet fps presne dany pomerem rozliseni a obnovovaci frekvence,to znamena ze karta jede tak aby to bylo pro monitor NEJLEPSI a proto se hry v tomto modu vetsinou NECUKAJI ani trochu.Pouze to samozrejme trochu omezuje vykon graficke karty,hlavne v 3Dmarku je to teda videt.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“