Zrychleni vetraku

Chlazení vzduchem, vodou, peltierem, tekutým dusíkem, pasivem a dalšími + odhlučnění PC.

Moderátor: morke

Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.

Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Odpovědět
pajin.r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Zrychleni vetraku

Příspěvek od pajin.r »

Ahoj mam vetrak na cpu arctic cooling copper silent 2TC jsem snim spokojen ,ale potreboval bych nejak zvyšit otacky větráku.ma max 2800,ale me jede nekdy i 700 max 1400 otacek je nejaky programek kterym bych to zrychlil?diky moc!
game-Přechod na xbox ,už me ten upgrade pěkne .....
Notebook:Něco na brozdáni pohledám
Vacil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vacil »

Speedfan ne? tam muzes regulovat i fan s TC (aspon u me to de)

Home PC:CPU: AMD Ryzen 7950X3D +XPG Levante X 360mm (Corsair AF120 Slim); MB:Asus Prime X670E-PRO Wi-Fi; VGA: Gigabyte RTX4090 Gaming OC@UV; RAM: 2x48GB Kingston Fury Beast RGB 6400 CL32 (1:1); HDDs: Samsung 990PRO 4TB; PSU: Seasonic Prime 750W Titanium; Case: Fractal Design North; LCD:32" ASUS ROG Swift PG32UCDM
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

blazen píše:Speedfan ne? tam muzes regulovat i fan s TC (aspon u me to de)
Ano, ale pokud to omezuje čidlo, tak mu SpeedFan nepomůže...

Pomohlo by odpojení TC, což se řeší tady.

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
pajin.r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pajin.r »

jj mam tam 100% rychlost a stejne to nad 1700 nefaka :-((
pajin.r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pajin.r »

Honny píše:
Ano, ale pokud to omezuje čidlo, tak mu SpeedFan nepomůže...

Pomohlo by odpojení TC, což se řeší tady.
tak jsem ustrihl to cidlo tc a spojil ty draty..ut to frci ,ale 3600 otacek:-)) a to je amsakr...nevim jak to v tom speed fan snizit dam tam na tom zacatku 50% ,ale nic se nedeje?
Vacil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vacil »

Asi trosku hlucny co? :D . Jojo, kdyz ho pustis rovnou se to snazis nastavit, tak ti to asi nepude.. Spust SpeedFan, Configure (vpravo nahore), Advanced , chip vyber nejakej (nevim kterej je to u tebe, u me je to nejakej Winbond) a ve sloupci Property si najdi: PWM 1-3 mode (ja tam mam 3) a dole (Set to) zmen na Manual PWM Control, ted uz by ti melo fungovat nastaveni otacek podle procent

[img]http://western_digital.websnadno.cz/PWM.JPG[/img]

Home PC:CPU: AMD Ryzen 7950X3D +XPG Levante X 360mm (Corsair AF120 Slim); MB:Asus Prime X670E-PRO Wi-Fi; VGA: Gigabyte RTX4090 Gaming OC@UV; RAM: 2x48GB Kingston Fury Beast RGB 6400 CL32 (1:1); HDDs: Samsung 990PRO 4TB; PSU: Seasonic Prime 750W Titanium; Case: Fractal Design North; LCD:32" ASUS ROG Swift PG32UCDM
Vacil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vacil »

funguje ti to?

James.86
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od James.86 »

blazen píše:funguje ti to?
Čau blázne :)...nevíš proč mi deska neindikuje chladič na procáku? Vše viz podpis
Vacil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vacil »

jak to myslis? jako ze ukazuje 0 rpm? to mi dela taky.. (:((( )
odpovedi pis na sz, nechci zaplnovat forum

pajin.r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pajin.r »

blazen píše:funguje ti to?
nn bohzel nefunguje prej ten speedfan jede jen nekomu
Vacil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vacil »

hm, no jo.... musi to podporovat deska

chuma
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od chuma »

Mam taky MSI KT880 delta a speedfan faka fpoho, staci nastavit podle navodu ve faqu
Sempron 2400@220*10MHz (1,75Vspeedfan, AC coppersilent 2 rev.2 @2200 ot/min, windtunel, 50 idle 57 burn-prime ), MSI KT880 Delta, A-data VITESTA DDR 500 2*512 (2,5 3 3 6 1,8V), ASUS A9550GE/TD 420/250 (3DMark03 3545b), Hitachi 160GB 7200ot/min 8MB PATA, SBLive! Value, Koss UR-20, MX310 na hadraku, Logitech Internet Pro, TT Swing 2*12 fan, Fortron FSP350-350GTF(PF) 350W
Vacil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vacil »

no jo, ja si nevsim co ma za desku... jestli ma jeho deska CoreCell cip, tak mu to musi jit... a to ma

pajin.r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pajin.r »

chuma píše:Mam taky MSI KT880 delta a speedfan faka fpoho, staci nastavit podle navodu ve faqu
dela me to to same jak tady pise ve fau v navodu ten clvoek

Vidíme, že SpeedFan okamžitě začne s regulací. Která bohužel u mne nefunguje tak, jak by měla. Když nastavím rychlost CPU Fan na 0% (musí se zrušit zaškrtnutí Automatic fan speed), větráček se zastaví, ale na jakémkoliv jiném nastavení jede naplno. Snad to vyřeší nový BIOS nebo verze SpeedFanu. Na spoustě PC to jede, tak to doporučuji vyzkoušet - za to nic nedáte.
zajimave ale ze na te lsitine na strankach vyrobce ta ma deska je:-((
mimo to jedna mala otazecka ..co da t v biosu v polozce
AUTO DISABLE DIMM/PCI CLOCK ?-BUD ENABLE NEBO DISABLE ?? dik
Lister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lister »

Sice už si čidlo ustřihl, ale třeba pro ostatní (psal jsem to už i jinde, ale ať nemusíte hledat :))

Tenhle chladič mi uchladil přetočenej procák už bez úprav na 63 st.C. Moje drobná úprava byla, že jsem čidlo zatlačil trochu hlouběji a nad něj jsem natlačil vatový tamponek - tím pádem není ochlazované tolik tím ventilátorem a zvedly se mi v klidu otáčky asi o 250ot/min, takže v klidu chladí na nějakých 46-47 st.C a v plné zátěži na 55-56st - oproti boxu zlepšení asi 15 st. a to je podle mě dost slušný. Na plné obrátky točí tak 2500-2600, bez té vaty to přes 2200 nelezlo. A to by se dal teoreticky vytočit ještě víc, třeba použitím jiného termistoru s nižším počátečním odporem. Na hluku se to moc neprojevilo, zdroj je mnohem hlučnější.
CPU E8200 + AC Cooling Freezer 7 pro, MTB MB GIGABYTE EP35-DS3 rev 2,1, RAM ADATA 2x1GG 800MHz CL5, GK ATI Sapphire HD 3850 512MB Ultimate - pasivně chlazená, HD WD CAVIAR 3200AAKS, DVD Samsung SH-S203P, Zdroj Seasonic 400W SS-400ET OEM, Case Cooler Master Elite 333
Monitor 24 LCD - Benq FP241W
Wolant Logitech WingMan FF, gamepad Executioner. Windows XP professional SP2
pajin.r
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pajin.r »

Lister píše:Sice už si čidlo ustřihl, ale třeba pro ostatní (psal jsem to už i jinde, ale ať nemusíte hledat :))

Tenhle chladič mi uchladil přetočenej procák už bez úprav na 63 st.C. Moje drobná úprava byla, že jsem čidlo zatlačil trochu hlouběji a nad něj jsem natlačil vatový tamponek - tím pádem není ochlazované tolik tím ventilátorem a zvedly se mi v klidu otáčky asi o 250ot/min, takže v klidu chladí na nějakých 46-47 st.C a v plné zátěži na 55-56st - oproti boxu zlepšení asi 15 st. a to je podle mě dost slušný. Na plné obrátky točí tak 2500-2600, bez té vaty to přes 2200 nelezlo. A to by se dal teoreticky vytočit ještě víc, třeba použitím jiného termistoru s nižším počátečním odporem. Na hluku se to moc neprojevilo, zdroj je mnohem hlučnější.
me to toci kolem 3500 otacek coz je mazec
jde mi o to aby neodesel pre jede na vysich otackach nez pise max vyrobce:-()
Odpovědět

Zpět na „Chladiče a chlazení“