notebook

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání notebooků a netbooků.

Moderátor: Don

Odpovědět
luikas
Začátečník
Začátečník

notebook

Příspěvek od luikas »

kdybych si chtel poridit notebook, rekneme do 25 tisic, predevsim na internet, video(i divX,Xvid...), praci s ruznymi simulacnimi programy(vesmes nenarocnymi-jdou mi i na P3 bez problemu), tvorbu prezentacii..predevsim je pro mne dulezity kvalitni obraz, vydrz alespon 3h, 4* USB2.0, kvalitni zvuk(nejspis externi zvukovka pres to USB)s digitalnim vystupem,vyhodou Wi-fi, tichy chod(velika vyhoda), HDD alespon 40GB, radsi odolnejsi provedeni, co by ste mi doporucili?je v tyhle cenovy kategorii neco?nechci to na hry, takze nepotrebuji buhvijaky vypocetny vykon
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

spatna sekce

//presunuto ze sestav
....ze by to byl MELOUN
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Jsou asi 3 možnosti: Asus A6U-5083 - má sice Sempron, ale ten s 25W spotřebou, grafická karta SiS je prý (podle testu v časopise Computer) poměrně obstojná - primárně určená pro 2D, má WXGA rozlišení IBM R50e s Celeronem M a 256 MB paměti (doporučil bych to nechat rozšířit na 512 MB), bohužel má jenom 2 USB a jenom XGA rozlišení, ale zase je to asi nejkvalitnější notebook za tu cenu, a nebo HP nx6110 pro něj platí v podstatě to samé jako pro IBM R50e s tím, že to není takový obrněnec. Vzhledem k tvým požadavkům bych vzal asi ten Asus - ten Sempron se dá překousnout, na prezentace se asi vyšší rozlišení hodí, má tebou požadované 4 USB porty a o tolik horší co se týče kvality oproti předchozím dvoum nebude.
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Můj favorit je tento ASUS A6R-B002bez OS za 24k. Splňuje všechny požadavky, až na výdrž baterky 2h.

Procesor: Intel Celeron M processor CM 380 1.6GHz, 1MB L2 400 MHz
Chipset: ATI XPRESS 200
Paměť: 1x512 DDRII
Displej: 15.4" WXGA 1280x800
Grafika: Sdílená
Pevný disk: 60 GB HDD 2.5-inch 9.5mm IDE HDD with ultra DMA 100 supported, 4200ot.
Mechaniky:
• interní mechanika DVD RW DL
Komunikace:
• 56 Kbps MDC Fax/ Modem, V.92/K56
• 10/100BaseT
• Wireless LAN IEEE 802.11g
• 1x Irda
CMOS Camera: 0.35 Megabyte Pixels
Porty:
• 1x EPP/ECP Parallel port/D-sub 25-pin
• 1x Headphone-out (Stereo) jack
• 1x Microphone-in jack (Mono)
• 1x VGA port/Mini D-sub 15-pin pro externí monitor
• 1x RJ11 pro připojení telefonní linky
• 1x RJ45 pro LAN
• 4x USB 2.0
• 1x PCMCIA 2.1, 1x typ II/I
Audio: AC'97 3D effect & full duplex, vestavěnné stereo reproduktory a mikrofon
Baterie: 65WHr
Provoz: 2hodiny
Dobíjení: 2.5h při vypnutém stavu, 4h při zapnutém stavu
Rozměry (šířka/hloubka/výška): 354x284x35.2mm
Hmotnost: 2.85kg
Příslušenství: taška ASUS, USB optická myš ASUS s kolečkem, napájecí adaptér, manuály, drivery
AC adaptér: Výstup: 19V DC, 6.3A, 150W; Vstup:100~240V AC, 50/60Hz
Záruka: 24 měsíců mezinárodní, 1 rok na baterii
luikas
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od luikas »

diky, ten 1. asus vypada asi fakt nejlip, asi se nekam pujdu mrknout, jakej ma obraz :-D , 2.IBM-to pentium mi pripada zbytecne, asi se docela plati i za znacku, co?navic se mi nelibi ten design, od nich mi celkem podle parametru vyhovuje http://www.expertshop.cz/IBM/Notebook-ThinkPad-R50e, bez OS, pokud mozno :D , to by mi zbylo i na poradnou zvukarnu 8) , 3.asi ne, 4.ta vydrz...docela by mi pomohlo nejaky doporuceni typu-tuhle znacku nebrat, strka tam spoustu nonamu, tahle ma pekne zpracovani, tahle tam dava kvalitni LCD, tohle jsou zlodeji...jestli to jde takhle zobecnit. jelikoz to chci zaroven jako jakysi multimediacenter, potrebuji kvalitni obraz a pokud mozno tichy chod
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

luikas píše:...
Sem si nějak popletl linky - chtěl jsem ti tam dát ten R50e s Celeronem :oops: .
Předpokládám, že ta zvukovka by měla bejt něco takovýhleho: SC Creative SB Audigy II ZS Notebook.
Jinak, co se týče značek: kvalita= IBM, Toshiba, Sony, Asus, Fujitsu-Siemens, novější HP, bacha na = Acer (i když TravelMate ještě jo, Aspire radši ne), Prestigio (někdo je chválí, ale některé testovací kousky v Computeru - notebookový speciál vrzaly :oops: na druhou stranu některé mají spoustu zajímavých vychytávek) a hypermarketové akce.
Myslím, že Asus i IBM jsou kvalitní notebooky (co se týče zpracování) a výběrem ani jednoho z nich neuděláš chybu - takže bych se být tebou rozhodl podle deisgnu, velikosti disku atd.
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Obrázek
luikas
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od luikas »

jeste je docela zajimavy tento- http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34708, akorat ten disk, jen4200, je to hodne znat?ad.zvukovka-mam moznost koupit za 2500 M-audio Sonica Theater(http://www.m-audio.com/products/en_us/S ... -main.html), externi mi vyhovuje vic- precejen je snazsi pripojit/odpojit USB, nez 5 cinchu a coax a vytahovat skrinku, abych se dostal ke konektorum recieveru :-D
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

luikas píše:jeste je docela zajimavy tento- http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34708, akorat ten disk, jen4200, je to hodne znat?
No ony ty ostatní mají taky jenom 4200 (aspoň co si pamatuju), jestli ti nevadí absence Wi-Fi není špatný.
Obrázek
luikas
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od luikas »

zrovna si ctu computer special o noteboocich, a docela zajimave vypada http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32927, sice jen 2 USB, ale jinak si nestoji spatne. nevim kolik si ktera firma zaplatila(napr. v hi-fi bezna praxe) a nakolik je Computer objektivni.

Vzdyt ma Wi-fi 8-)
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

6110 od HP je opravdu povedená řada. Ohledně toho disku, 4200 rpm je sice málo, já si raději koupil 5400 rpm, ale na kancelářskou práci to stačí. Pokud chceš opravdu silný disk do NB, kup si Hitachi 7200 rpm. Jinak pro většinu uživatelů doporučuji 5400 Seagate, nebo Toshiba. Jsou tiché a což je asi nejůležitější, mají malou spotřebu. Myslím že IBM už dělá ve většině NB 5400. Asus na ně ještě nepřešel.
luikas
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od luikas »

videl jste nekdo dipleje tech tri(asus W3H, IBM R50e, HP6110nx)?jaky je nejlepsi?
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

luikas píše:zrovna si ctu computer special o noteboocich, a docela zajimave vypada http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32927, sice jen 2 USB, ale jinak si nestoji spatne. nevim kolik si ktera firma zaplatila(napr. v hi-fi bezna praxe) a nakolik je Computer objektivni.

Vzdyt ma Wi-fi 8-)
K tomu Wi-FI jsem vůl, no :oops: jsem to hledal v rozhraních.
To HP má navíc výhodu v tom, že se k němu dá sehnat externí baterie - na HPmarket mívají podobné akce (typ: exetrní baterie zadarmo). Počet USB lze zvětšit přes replikátor portů.
Obrázek
luikas
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od luikas »

to se stane kazdymu...
Odpovědět

Zpět na „Rady s výběrem a porovnání“