Via VT1617 + VT8237 nepropouští basy :(

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Via VT1617 + VT8237 nepropouští basy :(

Příspěvek od spirit64 »

Stala se mi velmi záhadná věc,byl jsem donucen použít záložní desku MSI KT880 Delta s čipsetem Via KT880 + SB VT8237 a audio čipem VT1617. Nainstaloval jsem ovladače na čipset a zvuk co jsou na CD, a zjistil že z frontu prostě nejdou basy. Odhadem tak od 100 Hz dolů, takže se to prostě nedá poslouchat :) Přeinstaloval jsem jak ovladače na čipset ( Via 5.04A ) tak ovladače na zvuk ( 6.14.1.4150) a nic, našel jsem sice v Vinyl deck položku bass managment (cutoff) čímž by se to vysvětlovalo ale ono ne. Zkoušel jsem to na třech sluchátkách, nic. :cry: help
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

:old9:
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

nikdo mi neporadí ? Aspoň se mněkdo napište "to je velmi zvláštní"
Delorean
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Delorean »

Nejdou ti basy jen ve sluchátkách? Když tam připojíš zesík, tak basy jdou? Pokud je to takhle, tak to mi dělá taky, viz http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=31985 . Používám na on-board zvukovce jen SPDIF výstup, analogovej výstup jsem chtěl jen občas na sluchátka, jenže bez basů to nelze. Takže to zrovna řešim postavením externího sluchátkovýho zesilovače, páč on-board zvukovka asi opravdu basy ve sluchátkách nevybudí.
Je to svinstvo, ať radši výrobce rovnou nechá jen linkovej výstup, ale ať nenabízí možnost připojení sluchátek, když neumí zajistit aby hrály dobře.
Epox 8RDA3+ PRO, AMD Barton 2500+@11x166MHz/1,425V!(Prime-stable)+Spire FalconRock II, RAM celkem 1GB, HDD Samsung 250GB SATA, Sapphire Radeon 9550(250/200MHz) 128MB->9600 bios mod(475!/200MHz), DVD-RW LG GSA-4082B, Wifi AP WRT-311, Seasonic 380W, vlastní regulace všech ventilátorů podle teploty
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

:) Vlastně jo, v aktivních repráčcích je to vybudí ... Bohužel nemám zesilovač co bych mohl používat pořád, zkusím to na máminém marantzu. Je to megasvinstvo, reklamovat se mi to nechce protože je to stejně tátova deska, ale kdyby problém byl u všech těchto desek KT880 Delta tak bych si vzal peníze za které byla koupeená, a koupil bych něco lepšího :)
michalv
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od michalv »

Já jsem použil zesilovač ze starých aktivních repráčků a teď mě to basy propouští.

Akorát nemám integrovanou zvukovku ale C-Medii 8738 která stojí za h**** :evil:
AMD Ryzen 7 5700x, Radeon 5700XT 8GB, Gigabyte B550M-DS3H, 16GB DDR4 3200Mhz
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

sakra to snad ne, teď jsem zjistil že ta ******ná po****ná zvukovka nedokáže nakrmit ani aktivní reproduktory :( takže jsem mámě ukradl zesilovač a blíží se odsudná hodina jeho návratu :( neexistuje nějaká jednoduší metoda ? Než zvuk provést zesilovačem ? ( Popř jak složitá je konstrukce sluchátkového předzesilovače ? :) )
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“