Via VT1617 + VT8237 nepropouští basy :(
Moderátor: CageJ
- spirit64
- Mírně pokročilý

Via VT1617 + VT8237 nepropouští basy :(
Stala se mi velmi záhadná věc,byl jsem donucen použít záložní desku MSI KT880 Delta s čipsetem Via KT880 + SB VT8237 a audio čipem VT1617. Nainstaloval jsem ovladače na čipset a zvuk co jsou na CD, a zjistil že z frontu prostě nejdou basy. Odhadem tak od 100 Hz dolů, takže se to prostě nedá poslouchat
Přeinstaloval jsem jak ovladače na čipset ( Via 5.04A ) tak ovladače na zvuk ( 6.14.1.4150) a nic, našel jsem sice v Vinyl deck položku bass managment (cutoff) čímž by se to vysvětlovalo ale ono ne. Zkoušel jsem to na třech sluchátkách, nic.
help
- spirit64
- Mírně pokročilý

- Delorean
- Začátečník

-
Nejdou ti basy jen ve sluchátkách? Když tam připojíš zesík, tak basy jdou? Pokud je to takhle, tak to mi dělá taky, viz http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=31985 . Používám na on-board zvukovce jen SPDIF výstup, analogovej výstup jsem chtěl jen občas na sluchátka, jenže bez basů to nelze. Takže to zrovna řešim postavením externího sluchátkovýho zesilovače, páč on-board zvukovka asi opravdu basy ve sluchátkách nevybudí.
Je to svinstvo, ať radši výrobce rovnou nechá jen linkovej výstup, ale ať nenabízí možnost připojení sluchátek, když neumí zajistit aby hrály dobře.
Je to svinstvo, ať radši výrobce rovnou nechá jen linkovej výstup, ale ať nenabízí možnost připojení sluchátek, když neumí zajistit aby hrály dobře.
Epox 8RDA3+ PRO, AMD Barton 2500+@11x166MHz/1,425V!(Prime-stable)+Spire FalconRock II, RAM celkem 1GB, HDD Samsung 250GB SATA, Sapphire Radeon 9550(250/200MHz) 128MB->9600 bios mod(475!/200MHz), DVD-RW LG GSA-4082B, Wifi AP WRT-311, Seasonic 380W, vlastní regulace všech ventilátorů podle teploty
- spirit64
- Mírně pokročilý

- michalv
- Začátečník

-
- spirit64
- Mírně pokročilý

sakra to snad ne, teď jsem zjistil že ta ******ná po****ná zvukovka nedokáže nakrmit ani aktivní reproduktory
takže jsem mámě ukradl zesilovač a blíží se odsudná hodina jeho návratu
neexistuje nějaká jednoduší metoda ? Než zvuk provést zesilovačem ? ( Popř jak složitá je konstrukce sluchátkového předzesilovače ?
)