Nastavení větráčku u notebooku.

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Bóža
Nováček
Nováček

Nastavení větráčku u notebooku.

Příspěvek od Bóža »

Ahoj mám znovu nové téma.A tak bych se ráda optala kvůly známému ,ne pro sebe.
On by rád věděl jak má na svém notebooku:
Toshiba s Pentiem III-M s frekvencí přes 1GHz s podporou-Intel SpeedStep nastavit větáček.
Prý mu běží skoro neustále,je hlasitý asi středně.
Když funguje na zásuvku má nastaveno:Performance.A pokuď
funguje na baterii má u skoro všech režimů-jako pro přehrávání DVD,Normální režim,Presentace nastaveno:Automatic.
Jen snad u režimu max.výdrž na baterii má nastaveno: Battery optimized.To měl takhle nastavené od začátku,prostě se mu to nastavilo samo.Pak mě říkal že fungoval na el.zásuvku měl tedy nastaveno:Performance- kdy ten větrák běží skoro neustále.Málokdy se vypne a občas se ztiší.Jedině že by notebook nechal několik minut v klidu pak se snad vypne větrák na chvíly-než na notebooku začně něco člověk dělat-pak se zapíná větrák.
Jen když nechá notebook nějakou minutu v klidu,tedy nic na něm neběží on nic nedělá vypne se větráček,pak ale stačí něco spustit nebo aby notebook vykonával nějakou činnost a větrák se zapíná.Proto chtěl zkusit nastavit při práci na el.zásuvku změnit: Performance na Automatic.To se mu povedlo.Byl internetu a vyzvedával si e-maily apod.tak to vyzkoušel větrák ztichl na chvilinku a pak stačilo myší na něco kliknout nebo odeslat mail,prostě jakákoly blbost a větrák se zapnul a skoro hned mu zase utichnul.Jelikož se toto mému známému nelíbilo,vrátil to na Performance při práci na el.síť.
Je toto normální chování?Jak to nastavit?
Skoro nic nevím :(
kuceraj
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kuceraj »

Tohle chování je naprosto normální. Je jasné, že když něco spustí, tak se větráček začne točit. CPU se totiž nataktuje na vyšší frekvenci a začne topit. Nemělo by se to ale dít v takové míře jakou popisuješ. Problém bude nejspíš v zaneseném chladiči. Chtělo by to rozdělat a vyčistit chlazení. Vzhledem k tomu, že je to P3, tak tipuju, že už má ten NB něco zasebou, tak bude problém asi skutečně jenom v chlupatém chladiči.
Co se týče toho manuálního nastavení otáček chladiče, tak to bohužel nevím. Můj názor je takový, že to nejde, protože rychlost větráku se určuje na základě čidla na desce. Ale neber to vážně, je to jenom můj názor. Ať se k tomu vyjádří někdo jiný ...
MB: DFI LANParty UT nF4 Ultra-D CPU: AMD Athlon64 X2 3800+@5000+ 2.0 -> 2.6GHz (bez IHS) - Noctua NH-U12F RAM: GSkill 2x1GB 500@520 MHz 3-5-5-8 GPU: Gigabyte 8800GTS 320MB HDD: Hitachi HDS728080PLA380, Hitachi HDS722516VLAT80, Seagate ST3320620AS PSU: Fortron BlueStorm 500W TV: Leadtek DTV2000 H MOUSE: Razer DiamondBack KEYB: Microsoft ComfortCurve 2000 SOUND: Logitech Z-2300 THX CASE: AOpen H700B
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“