Jaky ram na K7N2 Delta L(512Mb400Mhz)
- spajk
- Začátečník
Jaky ram na K7N2 Delta L(512Mb400Mhz)
Mam problem.Pameti co ted mam(viz.dole)me nejedou na tech 400Mhz takze nemohu moc taktit.Uz jsem se bavil s par lidma,myslim ze i tady na foru a ti mi poradili A-Data ze jim v te desce v poho jedou.No ale ted jsem se dival na Kingmaxi.Vyjdou me levneji,jenze nevim jestli by to nebylo stejny jak ted.Takze abych neusetril a pak me to stejne nejelo.Prosim poradte dikec.
Nic
- Pajik
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- spajk
- Začátečník
V poho.Proc. to snad neni,nemam moznost to nijak zkusit.Mam 1:1, to nastaveni casovani vim ze tam 7,3,3 a dal jsem cas latenci ze 3 na 2.5 ale dela to i s 3.A ta deska pise se tak ruzne ze ma problemi z 400Mhz ramkama.Jeden korinek tady na foru ma ty A-Data 256Mb400Mhz s tou samou deskou a ok.Me jde hlavne o ten takt,protoze jak to zacnu zvedat nad 333Mhz zacne byt syst. nestabilni.Tak co s tim?Pajik píše:Ještě k těm tvým původním......je divný že ti nejedou na 400Mhz, když to udává výrobce...zkoušel si jim dát horší časování???
A pokud si to pouštěl sychronně s FSB, neni to spíš deskou že ti neudrží FSB na 200? Anebo procíkem?
Jeslti už si to tady řešil tak sry....
Nic
- Pajik
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- spajk
- Začátečník
Pajik píše:zkus dát ty paměti na 11-4-4-CL3, fsb na 175 a volty na CPU nastav na 1,75V....dej vědět...
Zatim to jede,uvidime tak po nejake aspon4hodinove parbe.Udelal jsem vsechno krome napeti me se myslim zveda soucasne i napeti na agp.Tak jsem to nechtel ryskovat.Jede ok ale zarazi me ze kdyz jsem si pustil 3dmark2001SE tak me nepribyl snad ani bod spis me prijde ze ubylo.Jak je to mozny?
Nic
- Pajik
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Tak to si nemyslím, jelikož máš nforce chip a tam se zvedaj volty odděleně...se podívej do biosu, máš tam přece i volbu agp voltage....spajk píše:Pajik píše:zkus dát ty paměti na 11-4-4-CL3, fsb na 175 a volty na CPU nastav na 1,75V....dej vědět...
Zatim to jede,uvidime tak po nejake aspon4hodinove parbe.Udelal jsem vsechno krome napeti me se myslim zveda soucasne i napeti na agp.Tak jsem to nechtel ryskovat.Jede ok ale zarazi me ze kdyz jsem si pustil 3dmark2001SE tak me nepribyl snad ani bod spis me prijde ze ubylo.Jak je to mozny?
Může to být malinko způsobený zhoršením časování pamětí....
každopádně si nejsem jistej jestli to bude stabilní bez zvednutí napětí....
- spajk
- Začátečník
Mam tam polozku agp voltage ale zatmavenou.Mozna by to chtelo novej bios ale z toho mam strach.No s tim casovanim by neco slo udelat?Ten vykon je fakt ubohej(ne ze by byl malej ale proste se nezvedl).Zatim to je porad ok jeste uvidime.Pajik píše:Tak to si nemyslím, jelikož máš nforce chip a tam se zvedaj volty odděleně...se podívej do biosu, máš tam přece i volbu agp voltage....spajk píše:
Může to být malinko způsobený zhoršením časování pamětí....
každopádně si nejsem jistej jestli to bude stabilní bez zvednutí napětí....
Nic
- Pajik
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- spajk
- Začátečník
Dobre vyzkousim to.Chtel bych se jeste zeptat jestli je pravda ze pri zvysovani napeti se v procaku prepaluji PN prechody?Pajik píše:Jeslti tam nemáš novej bios tak ho tam určitě dej...většinou to hodně pomůže!! Je to fakt snadný! No nevím...dej ty paměti teda na 11-3-3-cl2,5...za zkoušku nic nedáš....
Tu voltáž stejně musíš zvýšit...nidky nedosáhneš dobrých výsledků na default....
Nic
- Pajik
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Nevidím v tom problém, pokud tu voltage nezvyšuješ nad 1,8-1,85...spajk píše:Dobre vyzkousim to.Chtel bych se jeste zeptat jestli je pravda ze pri zvysovani napeti se v procaku prepaluji PN prechody?Pajik píše:Jeslti tam nemáš novej bios tak ho tam určitě dej...většinou to hodně pomůže!! Je to fakt snadný! No nevím...dej ty paměti teda na 11-3-3-cl2,5...za zkoušku nic nedáš....
Tu voltáž stejně musíš zvýšit...nidky nedosáhneš dobrých výsledků na default....
- spajk
- Začátečník
- Pajik
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Takze kdyby se mi zvedalo i to agp tak to taky neva?[/quote]spajk píše:Nevidím v tom problém, pokud tu voltage nezvyšuješ nad 1,8-1,85...
No to by asi nebylo moc dobrý....to už je docela dost......ikdyž do těch 1,8V by to snad mělo být v pohodě.....zkus to někde v biosu nastavit, podle mě to musí jít odděleně....
- spajk
- Začátečník
No to by asi nebylo moc dobrý....to už je docela dost......ikdyž do těch 1,8V by to snad mělo být v pohodě.....zkus to někde v biosu nastavit, podle mě to musí jít odděleně....[/quote]Pajik píše:Takze kdyby se mi zvedalo i to agp tak to taky neva?spajk píše:Nevidím v tom problém, pokud tu voltage nezvyšuješ nad 1,8-1,85...
Dobry diky jeste se ozvu jak jsem dopad.Cau a jeste jednou dik.Snad to bude ok

Nic
- Pajik
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- spajk
- Začátečník
No na tech11-4-4cl3 175Mhz(moh bych Fsb u toho zvednout na 200?) 1,75v good ale tech 11-3-3cl2,5 me uz nahlasil 3dMark chybu.Chtel bych zkusit Fsb200Mhz ale nevim jaky casovanitam mam dat.Testy na ktery jsem se dival na netu jsou jen do 166MhzPajik píše:Jojo..ozvi se, sám jsem zvědav jak to dopadne![]()
NZ!!

Nic
- Pajik
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- spajk
- Začátečník
Tak nic s tim tvym casovanim se me to ani nenabootovalo.Pak jsem dal auto nastaveni rozjelo se to ale jak jsem zapinal sandru abych tomu zatopil tak to hodilo modrou obrazovku.Nejde to.Aspon sem si hodil nasobic na 12x166 a mam 2Ghz.Uz asi netusis co z tim.Pajik píše:Jojo...dej paměti na 11-4-4-CL3 a hod FSBéčko na 200, volty dej na 1,75-1,8V a otestuj
Nic
- Pajik
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- spajk
- Začátečník