Jaky ram na K7N2 Delta L(512Mb400Mhz)

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
spajk
Začátečník
Začátečník

Jaky ram na K7N2 Delta L(512Mb400Mhz)

Příspěvek od spajk »

Mam problem.Pameti co ted mam(viz.dole)me nejedou na tech 400Mhz takze nemohu moc taktit.Uz jsem se bavil s par lidma,myslim ze i tady na foru a ti mi poradili A-Data ze jim v te desce v poho jedou.No ale ted jsem se dival na Kingmaxi.Vyjdou me levneji,jenze nevim jestli by to nebylo stejny jak ted.Takze abych neusetril a pak me to stejne nejelo.Prosim poradte dikec.
Nic
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik »

Ještě k těm tvým původním......je divný že ti nejedou na 400Mhz, když to udává výrobce...zkoušel si jim dát horší časování???
A pokud si to pouštěl sychronně s FSB, neni to spíš deskou že ti neudrží FSB na 200? Anebo procíkem?
Jeslti už si to tady řešil tak sry.... :oops:
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Pajik píše:Ještě k těm tvým původním......je divný že ti nejedou na 400Mhz, když to udává výrobce...zkoušel si jim dát horší časování???
A pokud si to pouštěl sychronně s FSB, neni to spíš deskou že ti neudrží FSB na 200? Anebo procíkem?
Jeslti už si to tady řešil tak sry.... :oops:
V poho.Proc. to snad neni,nemam moznost to nijak zkusit.Mam 1:1, to nastaveni casovani vim ze tam 7,3,3 a dal jsem cas latenci ze 3 na 2.5 ale dela to i s 3.A ta deska pise se tak ruzne ze ma problemi z 400Mhz ramkama.Jeden korinek tady na foru ma ty A-Data 256Mb400Mhz s tou samou deskou a ok.Me jde hlavne o ten takt,protoze jak to zacnu zvedat nad 333Mhz zacne byt syst. nestabilni.Tak co s tim?
Nic
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik »

zkus dát ty paměti na 11-4-4-CL3, fsb na 175 a volty na CPU nastav na 1,75V....dej vědět...
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Pajik píše:zkus dát ty paměti na 11-4-4-CL3, fsb na 175 a volty na CPU nastav na 1,75V....dej vědět...

Zatim to jede,uvidime tak po nejake aspon4hodinove parbe.Udelal jsem vsechno krome napeti me se myslim zveda soucasne i napeti na agp.Tak jsem to nechtel ryskovat.Jede ok ale zarazi me ze kdyz jsem si pustil 3dmark2001SE tak me nepribyl snad ani bod spis me prijde ze ubylo.Jak je to mozny?
Nic
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik »

spajk píše:
Pajik píše:zkus dát ty paměti na 11-4-4-CL3, fsb na 175 a volty na CPU nastav na 1,75V....dej vědět...

Zatim to jede,uvidime tak po nejake aspon4hodinove parbe.Udelal jsem vsechno krome napeti me se myslim zveda soucasne i napeti na agp.Tak jsem to nechtel ryskovat.Jede ok ale zarazi me ze kdyz jsem si pustil 3dmark2001SE tak me nepribyl snad ani bod spis me prijde ze ubylo.Jak je to mozny?
Tak to si nemyslím, jelikož máš nforce chip a tam se zvedaj volty odděleně...se podívej do biosu, máš tam přece i volbu agp voltage....
Může to být malinko způsobený zhoršením časování pamětí....
každopádně si nejsem jistej jestli to bude stabilní bez zvednutí napětí....
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Pajik píše:
spajk píše:
Tak to si nemyslím, jelikož máš nforce chip a tam se zvedaj volty odděleně...se podívej do biosu, máš tam přece i volbu agp voltage....
Může to být malinko způsobený zhoršením časování pamětí....
každopádně si nejsem jistej jestli to bude stabilní bez zvednutí napětí....
Mam tam polozku agp voltage ale zatmavenou.Mozna by to chtelo novej bios ale z toho mam strach.No s tim casovanim by neco slo udelat?Ten vykon je fakt ubohej(ne ze by byl malej ale proste se nezvedl).Zatim to je porad ok jeste uvidime.
Nic
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik »

Jeslti tam nemáš novej bios tak ho tam určitě dej...většinou to hodně pomůže!! Je to fakt snadný! No nevím...dej ty paměti teda na 11-3-3-cl2,5...za zkoušku nic nedáš....
Tu voltáž stejně musíš zvýšit...nidky nedosáhneš dobrých výsledků na default....
To časování ti stejně výkon moc nezvýší...
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Pajik píše:Jeslti tam nemáš novej bios tak ho tam určitě dej...většinou to hodně pomůže!! Je to fakt snadný! No nevím...dej ty paměti teda na 11-3-3-cl2,5...za zkoušku nic nedáš....
Tu voltáž stejně musíš zvýšit...nidky nedosáhneš dobrých výsledků na default....
Dobre vyzkousim to.Chtel bych se jeste zeptat jestli je pravda ze pri zvysovani napeti se v procaku prepaluji PN prechody?
Nic
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik »

spajk píše:
Pajik píše:Jeslti tam nemáš novej bios tak ho tam určitě dej...většinou to hodně pomůže!! Je to fakt snadný! No nevím...dej ty paměti teda na 11-3-3-cl2,5...za zkoušku nic nedáš....
Dobre vyzkousim to.Chtel bych se jeste zeptat jestli je pravda ze pri zvysovani napeti se v procaku prepaluji PN prechody?
Nevidím v tom problém, pokud tu voltage nezvyšuješ nad 1,8-1,85...
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Nevidím v tom problém, pokud tu voltage nezvyšuješ nad 1,8-1,85...[/quote]

Takze kdyby se mi zvedalo i to agp tak to taky neva?
Nic
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik »

spajk píše:Nevidím v tom problém, pokud tu voltage nezvyšuješ nad 1,8-1,85...
Takze kdyby se mi zvedalo i to agp tak to taky neva?[/quote]

No to by asi nebylo moc dobrý....to už je docela dost......ikdyž do těch 1,8V by to snad mělo být v pohodě.....zkus to někde v biosu nastavit, podle mě to musí jít odděleně....
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Pajik píše:
spajk píše:Nevidím v tom problém, pokud tu voltage nezvyšuješ nad 1,8-1,85...
Takze kdyby se mi zvedalo i to agp tak to taky neva?
No to by asi nebylo moc dobrý....to už je docela dost......ikdyž do těch 1,8V by to snad mělo být v pohodě.....zkus to někde v biosu nastavit, podle mě to musí jít odděleně....[/quote]

Dobry diky jeste se ozvu jak jsem dopad.Cau a jeste jednou dik.Snad to bude ok :sad:
Nic
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik »

Jojo..ozvi se, sám jsem zvědav jak to dopadne :)
NZ!! :wink:
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Pajik píše:Jojo..ozvi se, sám jsem zvědav jak to dopadne :)
NZ!! :wink:
No na tech11-4-4cl3 175Mhz(moh bych Fsb u toho zvednout na 200?) 1,75v good ale tech 11-3-3cl2,5 me uz nahlasil 3dMark chybu.Chtel bych zkusit Fsb200Mhz ale nevim jaky casovanitam mam dat.Testy na ktery jsem se dival na netu jsou jen do 166Mhz :(
Nic
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik »

Jojo...dej paměti na 11-4-4-CL3 a hod FSBéčko na 200, volty dej na 1,75-1,8V a otestuj
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Pajik píše:Jojo...dej paměti na 11-4-4-CL3 a hod FSBéčko na 200, volty dej na 1,75-1,8V a otestuj
Tak nic s tim tvym casovanim se me to ani nenabootovalo.Pak jsem dal auto nastaveni rozjelo se to ale jak jsem zapinal sandru abych tomu zatopil tak to hodilo modrou obrazovku.Nejde to.Aspon sem si hodil nasobic na 12x166 a mam 2Ghz.Uz asi netusis co z tim.
Nic
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik »

kua...sem nevěděl že ho máš odemčenýho!!!! Tak dát 12x184 na 1,75V anebo pak 12,5x176 na 1.75V....
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Pajik píše:kua...sem nevěděl že ho máš odemčenýho!!!! Tak dát 12x184 na 1,75V anebo pak 12,5x176 na 1.75V....
Moje chyba uplne jsem na to zapomel ale prece jenom mam jen box tak bych tomu nerad daval do 2,2ghz ty 2ghz by meli stacit.Ty ramky mam nechat na 11-4-4 cl3?
Nic
spajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajk »

Pajik píše:kua...sem nevěděl že ho máš odemčenýho!!!! Tak dát 12x184 na 1,75V anebo pak 12,5x176 na 1.75V....

Myslis ze me to fakt nepojede na fsb200Mhz?Nezbiva asi nic jinyho nez vymenit ramky.
Nic
Odpovědět

Zpět na „Paměti“