17" LCD jaky doporucite

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Suleky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

17" LCD jaky doporucite

Příspěvek od Suleky »

potrebuju pro kancelarsky pocitac koupit novy 17" LCD panel
pozadavky :
1. cena : samozdrejme ta nejnizsi - jak jinak :)
2. aby sel otocit o 90stupnu + lehke vraceni do puvodni polohy
3. DVI vstup
It's free software and it gives you freedom!
Suleky
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Suleky »

tak co - nikdo nic nedoporuci?
nebo sem uz nikdo nechodi?
ani moderatori?
P.S. trochu mrtve forum..........
It's free software and it gives you freedom!
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

Vsichni umreli :sad:
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Dobrá, tak co třeba Samsung Syncmaster 171T otočný 250cd 500:1 170/170 Duál cena 19500,- s DPH
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
jindros
Nováček
Nováček

já uvažuju o tomhle

Příspěvek od jindros »

ViewSonic VP 171B,je fakt super.Bližší info na http://www.lcdpanely.cz/index.jsp cena 19000,- s daní.Fakt mě učaroval,po prázdninách ho chci koupit,snad to ještě spadne.
Neo
Nováček
Nováček

Re: já uvažuju o tomhle

Příspěvek od Neo »

jindros píše:ViewSonic VP 171B,je fakt super.Bližší info na http://www.lcdpanely.cz/index.jsp cena 19000,- s daní.Fakt mě učaroval,po prázdninách ho chci koupit,snad to ještě spadne.

Naprostej souhlas!!! O LCD se zajimam intenzivně asi tři měsíce. Původně jsem chtěl 15" ale nakonec jsem dospěl k 17". Teď mám 17" CRT ViewSonic, asi už 10 let. Jsem hodně spokojenej s touto značkou. Mezi favority na 15" jsem měl Sony, ViewSonic a Eizo. Zatím se mi vždy vyplatilo kupovat kvalitu. Vím že je to věc financí, ale doporuču. Mám možnost sledovat u kolegy asi 8 let jeho potíže se šrotem, který si neustále blbůvzdorně kupuje. Levné modely nemaj smysl. Dívat se na vyblitý obraz levného LCD a za dva roky toho litovat.... no comment

Teď, když jsem se rozhodl pro 17" (nová grafika - asi radeon 9500pro nebotakněco - určitě doporučené rozlišení 17" lcd utáhne) jsem vybíral podle parametrů celkově, hodně jsem hleděl na odezvu, kontrast a úhly. Nejlíp mi vyšel Acer 732, Benq (nový "takovýjakobyfialový se čtečkou CFCard" - je ale pekelně drahý asi i kvůli té čtečce) a ViewSonic 171B. Ten mě úplně učaroval (přesně jak píše jindros) Je fakt ŠPIČKOVÝ. Parametrům věřím, ViewSonic znám. Naprosto mě uchvátila možnost otočit panel nasvislo (dělám dtp a mít formát A4 1:1 to je sen). Taky se mi líbí, že tam nasilu nanarvali ty repro, stejně je to na h.... a jen to zvyšuje cenu, obrazu to podle mě dobře nedělá. 171B má odezvu 16ms, a tomuto údaji věřím. Objevem tohto modelu končím s hledáním vhodného LCD. Nákup plánuju na srpen nebo září, snad to ještě spadne jindros 8) . Mám možnost ho koupit za asi 14500 bez depky.
jindros
Nováček
Nováček

No za tu cenu bych ho bral hned,

Příspěvek od jindros »

to nemá ani cenu čekat.Nechceš mě taky dohodit takovou koupi? !!!!!
Jinak o LCD uvažuju přes rok,už jsem málem loni koupil Samsung 152T,ale s poklesem cen a zlepšováním parametrů jsem se rozhodl pro 17" a kvůli očím bych spíš chtěl 19".Jenže ty jsou drahý a nedělají se s 16ms.V květnu jsem už málem koupil ADI 715,to se mě zdá taky dost dobrý a cena spadla na 15700,- s daní.Jenže ten ViewSonic nemá konkurenci.Jen je škoda,že zatím nikdo nenapsal recenzi,hlavně vhodnost na hry.Modely s MVA obrazovkou údajně na hry moc nejsou.A ten Benq se čtečkou jsem taky dost zvažoval,čtečku bych ale využil jen občas a cena je moc vysoká.
Neo
Nováček
Nováček

Re: No za tu cenu bych ho bral hned,

Příspěvek od Neo »

jindros píše:to nemá ani cenu čekat.Nechceš mě taky dohodit takovou koupi? !!!!!
Jinak o LCD uvažuju přes rok,už jsem málem loni koupil Samsung 152T,ale s poklesem cen a zlepšováním parametrů jsem se rozhodl pro 17" a kvůli očím bych spíš chtěl 19".Jenže ty jsou drahý a nedělají se s 16ms.V květnu jsem už málem koupil ADI 715,to se mě zdá taky dost dobrý a cena spadla na 15700,- s daní.Jenže ten ViewSonic nemá konkurenci.Jen je škoda,že zatím nikdo nenapsal recenzi,hlavně vhodnost na hry.Modely s MVA obrazovkou údajně na hry moc nejsou.A ten Benq se čtečkou jsem taky dost zvažoval,čtečku bych ale využil jen občas a cena je moc vysoká.
Nemá cenu čekat. No jasně. Jenomže jájsem v situaci že teď ho koupit nemůžu. Děláme cosi v bytě, přes prázdniny nebudu mít na to ten správný klid. Po prázdninách ano a hodně se na těším. Přestal jsem se zajímat o LCD, objevením toho model 171b. Pokud ho chceš za tuto cenu, rád ti to zařídím. Mám tady v jednom velkoobchodě nejlepší dealerskou cenu. Nakupují si tam na mě kamarádi a když potřebuji tak já. Dělá se mi tam obrat. A ten je potřeba kvůli těmto cenám. Jak jednoduché, co? :D Akorát bys měl fakturu ode mne. Záruka normálně dle modelu, tady je myslím 36 měsíců. KOncová je asi o 1500 - 2000Kč víc.
Já tento LCD chci na DTP, internet, kancelář ale hlavně také na hry. Píšou na netu ViewSoinic že ideal for cinematic, briliant pictures, amazing gaming atd. No, já tomu věřím, lidfi tady píšou, že maj odezvu 25ms a paří na tom kdeco. Já to chci hlavně na HlafLife2 a Homeworld2. Unreality aspol. Duchů se nebojím. Kvalitě obrazu věřím. Je to novinka ViewSonicu z dubna tohto roku. To mluví taky samo za sebe. Je to jejich nejlepší 17" LCD. Jestli chceš, ozviu se. Nákup ti mohu klidně zařídit, nevadí mi to. Jenom fakturu bys měl ode mne. V případě reklamace by sis zašel do velkáče sám a mým jménem by sis to vyřídil. Všiml jsem si, že jsi z Brna, tak v tom nevidím problém. Já su taky z Brna. Za pozornost ještě stojí model Acer AL732. To byl můj favorit před ViewSonicem. Ten je asi za 13500 bez depky. Taky dost dobrý, ale Acery neznám. Jen podle recenze a tabulkových hodnot..... Ten benq je bezpochyb šílený, ale šílený bych musel být i já, abych dal takové nehorázné peníze za LCD jenom kvůli tomu, že to má čtečku karet, kterou bych použil semtam. NA tom Benqu mě láká ta svítivost. JInak má parametry stejní jako Acer nebo ten ViewSonic. Na ViewSonicu se mi ještě hodně líbí, že vestavěný akumulátor a dá se s obrazem rotovat o 90stupňů. To je fakt síla. No jak řikám, pouštím 17"lcd z hlavy :)
jindros
Nováček
Nováček

To je super,

Příspěvek od jindros »

určitě se domluvíme.Původně jsem si ani nevšiml,že jseš z Brna,tak to bude bez problému.Jen nevím,jestli do toho jít hned nebo po dovolené,co kdyby to ještě kleslo o litr.Peněz není nazbyt.Abych utáhnul to rozlišení,tak budu potřebovat ještě dobrou grafárnu.A protože jsem skromnej,tak AIW Radeon 9700Pro.Ještě,že právě vyšel jeho nástupce a tak cena skočí níž.Teď stojí 13200,- s daní.Dám vědět,až ten nákup bude aktuální.Díky.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Jednoznačně doporučuji Acer AL732

Pár mých zkušeností s LCD:

Nejdříve jsem si v Prosinci 2002 koupil Hercules 920DVI
Stál mě 28000Kč (teď se prodává kolem 20000Kč)
Má odezvu 25 ms a při pomalejších scénách ve filmech jsou vidět duchové. Naopak při rychlých ne, jelikož oko už není tak citlivé.
Nejvější průšvih jsou však simulátory aut, Zejména tam kde se pohybuje celá krajina např. NFSHP2. Gta3 se už nedá s 25ms skoro hrát.
Navíc Hercules 920DVI má nehomogenní podsvícení 4mi zářivkami.
Nahoře, dole a po stranách. Veprostřed je obraz mnohem tmavší. Pozná se to hlavně v tmavších scénách. Má kabel napevno přidělaný. nemůžete ho tedy nahradit, pokud se v něm něco pokazí.

Po půl roce mi odešlo DVI. Po měsíci mi vrátili peníze. Koupil jsem si LCD 17" Acer AL 732
má DVI,S-Video, Analog, výborný poměr jas/kontrast 450:1.
A hlavně má odezvu 16ms a stál mě 18000Kč.
Takže o 10000Kč levnější a mnohem lepší než Hercules 920DVI

Resumé: 25ms je v pohodě na: Strategie, 3D střílečky
naopak nestačí na již zmiňované auta a filmy
25ms je zejména vidět, když se větší plocha pohybuje střední rychlostí.
A naopak rychlé 3D akční střílečky byly na Herculovi 920DVI v pohodě
do kanclu stačí třeba acer AL712 za 14500Kč s DVI
nebo třeba AL707 za 12500Kč bez DVI(záleží na tom co máte za grafickou kartu a kolik na to máte peněz)

Prodejci vlastně klamou lidi když říkají, že 30,25 ms stačí pro rychlé akční hry a filmy, je to sice pravda, ale jen v opravdu rychlých hrách a filmech žadné duchy nevidíte(protože lidské oko ani nestihne tak rychle zaostřit celou scénu). Příklad: Zkoušel jsem s těma 25ms hrát GTA3, NFSHP2 a udělalo se mi z těch dvojitých obrazů pěkně blbě, naopak UT2003, Unreal2, Warcraft 3 byli OK.

Dále kupujte LCD takové, aby mělo i vstup DVI
Pokud vám to tedy podporuje karta nebo si chcete v budoucnu nejakou s DVI pořídit. DVI obraz je mnohem kontrastnější a jasnější a nemusíte nic kalibrovat(doostřovat, posouvat apod.)

Takže nakonec jedna rada všem, pokud uvažujete s koupí LCD a chcete si občas zahrát i nějaká ty auta kupujte LCD s odezvou pod 20ms
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Mike_Starwalker
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Hercules 920 DVI

Příspěvek od Mike_Starwalker »

Butch píše:Jednoznačně doporučuji Acer AL732

Pár mých zkušeností s LCD:

Nejdříve jsem si v Prosinci 2002 koupil Hercules 920DVI
Stál mě 28000Kč (teď se prodává kolem 20000Kč)
Má odezvu 25 ms a při pomalejších scénách ve filmech jsou vidět duchové. Naopak při rychlých ne, jelikož oko už není tak citlivé.
Nejvější průšvih jsou však simulátory aut, Zejména tam kde se pohybuje celá krajina např. NFSHP2. Gta3 se už nedá s 25ms skoro hrát.
Navíc Hercules 920DVI má nehomogenní podsvícení 4mi zářivkami.
Nahoře, dole a po stranách. Veprostřed je obraz mnohem tmavší. Pozná se to hlavně v tmavších scénách. Má kabel napevno přidělaný. nemůžete ho tedy nahradit, pokud se v něm něco pokazí.

Po půl roce mi odešlo DVI. Po měsíci mi vrátili peníze. Koupil jsem si LCD 17" Acer AL 732
má DVI,S-Video, Analog, výborný poměr jas/kontrast 450:1.
A hlavně má odezvu 16ms a stál mě 18000Kč.
Takže o 10000Kč levnější a mnohem lepší než Hercules 920DVI

Resumé: 25ms je v pohodě na: Strategie, 3D střílečky
naopak nestačí na již zmiňované auta a filmy
25ms je zejména vidět, když se větší plocha pohybuje střední rychlostí.
A naopak rychlé 3D akční střílečky byly na Herculovi 920DVI v pohodě
do kanclu stačí třeba acer AL712 za 14500Kč s DVI
nebo třeba AL707 za 12500Kč bez DVI(záleží na tom co máte za grafickou kartu a kolik na to máte peněz)

Prodejci vlastně klamou lidi když říkají, že 30,25 ms stačí pro rychlé akční hry a filmy, je to sice pravda, ale jen v opravdu rychlých hrách a filmech žadné duchy nevidíte(protože lidské oko ani nestihne tak rychle zaostřit celou scénu). Příklad: Zkoušel jsem s těma 25ms hrát GTA3, NFSHP2 a udělalo se mi z těch dvojitých obrazů pěkně blbě, naopak UT2003, Unreal2, Warcraft 3 byli OK.

Dále kupujte LCD takové, aby mělo i vstup DVI
Pokud vám to tedy podporuje karta nebo si chcete v budoucnu nejakou s DVI pořídit. DVI obraz je mnohem kontrastnější a jasnější a nemusíte nic kalibrovat(doostřovat, posouvat apod.)

Takže nakonec jedna rada všem, pokud uvažujete s koupí LCD a chcete si občas zahrát i nějaká ty auta kupujte LCD s odezvou pod 20ms
Zdravím,
jak jsem již napsal kamarádovy, který mě na tenhle příspěvek upozornil, tak jen tupě zírám s čelistí spadlou až někde k subwooferu. Herkulese mám už půr roku taky a zatím jsem neobjevil jediný důvod, proč si stěžovat. Spíš si myslím, jestli ti neprodali prostě zmetek už ze závodu, viz. to odejití DVI. Ducha jsem za celou dobu nechytil ani jednoho, a to zrovna na filmy nekoukám nějak raritně. Taky s GTA jsem neměl jediný problém, tedy alespoň ne s Vice City a že jsem u něj strávil nějaký čas.
Jedině nehomogenní podsvícení mohu potrvdit - když se na obrazovce objeví jednobarevná a tmavá plocha, jsou z bočního pohledu jasně vidět "bledé" rohy, ale zepředu se poměrně rychle vytratí.
Jediná nevýhoda je to pevné ukotvení kabelu, i když to plně vynahrazuje super design, naprosto skvělá odezva a brilantní obraz. A to jedu z D-Sub přes redukci na DVI :o).
Opravdu si myslím, že to byla kusová vada, ale nevím, možné je všechno - nepřistál ve vašem okolí třeba létající talíř nebo tak něco? :o))
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Pro: Mike_Starwalker

Příspěvek od Butch »

Nebo je také možné, že někdo má prostě citlivější oči a vidí duchy s 25ms a pro někoho je obraz úplně v pohodě.
nejvíc mě to asi vadilo v GTA3
Docela by nebylo od věci, založit téma ohledně zkušeností s odezvou LCD
Myslím si, že je to dost důležitý parametr při koupi.

Jinak ten Acer má taky hodně dobrej vzhled a super barvy, je to fakt rozdíl od Hercula.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

GTA 3 melo "duchy" uz primo v enginu hry.... :D par lidi si na to stezovalo a vypinalu tu fičurku.... a jeste kdyz se k tomu pripoctou "duchove" na "nekvalitnim" LCD.. to musi bejt bolehlav !!!!
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Jasně, že GTA3 občas mělo duchy i na klasickém monitoru. Ale byl to spíš nepovedený záměr jak rozostřit obraz v mlze. Při jasném počasí tam žádní duchové na normálním monitoru nejsou. To však neplatilo o LCD s 25ms, které jsem měl. Samozřejmě nejhorší varinta je, když hra generuje duchy a k tomu se ještě přidá odezva LCD monitoru, to se fakt nedá moc pohodlně hrát.
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Presne tak jsem to myslel......

jinak jako jedna z nejlepsich her na testovani "duchů" mi prijde NHL 03,0x :) na ty si vylame zuby urcite nejedno LCD
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

ondra2
Nováček
Nováček

hyundai

Příspěvek od ondra2 »

a co takhle hyundai Q17, cena kolem 12000,- a do kanclu myslím v pohodě.
Rob
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rob »

mam acer 732 a zatim si nemuzu stezovat, predtim jsem mel 19ku CRT IIyamu VM Pro 454, sice to nema takove barvy, ale jinak rychlost displeje je v pohode
AMD Athlon XP 2100+ @ 3000+ 2340MHz (13x180) AIUHB0301 1.7V | ~ homemade watercooling ~ | EPoX 8K3A | Samsung C 512MB 333DDR CL2 | Gigabyte RADEON 8500 Deluxe MAYA | Hercules Fortissimo II | Seagate Barracuda IV 40GB 7200rpm | DVD Toshiba 16x48x | CD-RW LiteOn 48x12x48x | Motorola SurfBoard 4100E Cable Modem | Enermax 365W | 17" LCD Acer AL732 | sound system YAMAHA GX-500 200W + KOSS
Asimov
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Asimov »

To tu ale všichni máváte jen jedním číslem u odezvy. 16ms v součtu nikdo nemá. Jsou přece dva, rozsvit a zhasnutí: Response time (tr/tf) 35 (20+15) ms - tohle je třeba solidní hodnota, ale bejvaj i 30+16 a to je pak na filmy špatný. Výrobce pochopitelně udá jen jednu hodnotu.
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Asimov píše:To tu ale všichni máváte jen jedním číslem u odezvy. 16ms v součtu nikdo nemá. Jsou přece dva, rozsvit a zhasnutí: Response time (tr/tf) 35 (20+15) ms - tohle je třeba solidní hodnota, ale bejvaj i 30+16 a to je pak na filmy špatný. Výrobce pochopitelně udá jen jednu hodnotu.
ACER udava 12+4, ale nakolik je tento udaj pravdivy nedokazu posoudit.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Rob
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rob »

Asimov píše:To tu ale všichni máváte jen jedním číslem u odezvy. 16ms v součtu nikdo nemá. Jsou přece dva, rozsvit a zhasnutí: Response time (tr/tf) 35 (20+15) ms - tohle je třeba solidní hodnota, ale bejvaj i 30+16 a to je pak na filmy špatný. Výrobce pochopitelně udá jen jednu hodnotu.
to neni pravda, posledni generace LCD od Aceru a Hitachi maji 16 ms (trise+tfall) 5+11 ms
AMD Athlon XP 2100+ @ 3000+ 2340MHz (13x180) AIUHB0301 1.7V | ~ homemade watercooling ~ | EPoX 8K3A | Samsung C 512MB 333DDR CL2 | Gigabyte RADEON 8500 Deluxe MAYA | Hercules Fortissimo II | Seagate Barracuda IV 40GB 7200rpm | DVD Toshiba 16x48x | CD-RW LiteOn 48x12x48x | Motorola SurfBoard 4100E Cable Modem | Enermax 365W | 17" LCD Acer AL732 | sound system YAMAHA GX-500 200W + KOSS
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“