Čau, zdravim.
Mám takovej problém.Flashnul jsem omilem jinou verzi BIOSu, než na mojí desku. Bych to vyřešil přes floppinu,ale ta mi na bordu nejde,už je ňákej trochu podšlanej.Nejde na něm disketovka. Chtěl bych se zeptat jestli někdo nevíte, kde by mi nahráli na chip už zprávnej BIOS.. Nechci to delat horkym flashem...
A jeste takovej dotaz nešlo by to nějakj udělat přes CD-ROMku?
Díky
nahrání ROMky u někoho
Moderátor: Eddward
- johnny333
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
- Karlos.s
- Mírně pokročilý

Nouzový flashování se tu několikrát řešilo, ale když už cheš poradit tak by chtělo trochu blíže specifikovat.
Takhle nikdo neví co máž za desku, jestli máš třeba usb a čím se ten špatnej bios projevuje. a to že se ptáš kde ti to flashnou to má být jako vtip, když ani nenapíšeš kde bydlíš???
Takže napiš co máš za desku, co máš za bios a čím se ten špatnej bios projevuje, a z čeho usuzuješ že ti nejde disketovka.
Jinak pokud umí deska bootovat z cd nebo usb, resp. jestli se špatným biosem půjde, tak můžeš použít flashku nebo cd.
Jinak ti zbývá FDD (třeba půjčená od kámoše) a nouzový flash postup třeba tady http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... highlight=
BTW, na tomto fóru existuje nahoře odkaz (druhý z leva) s funkcí hledat.
Takhle nikdo neví co máž za desku, jestli máš třeba usb a čím se ten špatnej bios projevuje. a to že se ptáš kde ti to flashnou to má být jako vtip, když ani nenapíšeš kde bydlíš???
Takže napiš co máš za desku, co máš za bios a čím se ten špatnej bios projevuje, a z čeho usuzuješ že ti nejde disketovka.
Jinak pokud umí deska bootovat z cd nebo usb, resp. jestli se špatným biosem půjde, tak můžeš použít flashku nebo cd.
Jinak ti zbývá FDD (třeba půjčená od kámoše) a nouzový flash postup třeba tady http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... highlight=
BTW, na tomto fóru existuje nahoře odkaz (druhý z leva) s funkcí hledat.
PC: Intel Core i7 3770K 3,9GHz | ASUS P8Z77-V Pro | G-Skill Trident X 32GB (4x8GB) DDR3 1600 CL7 | MSI ASUS GTX1080Ti SeaHawk EK 11GB | NVMe Lexar NM790 1TB + SSD Intel 520series 180GB | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | BeQuiet DarkBase 901 Pro + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 | Philips PHL328E1
Zvuk: ASUS XONAR Essence ST | M-Audio Studiophile BX5 | Sennheiser PC360
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (360) + 3x Noctua NS-F12-800
Alphacool 280 + 2x140 Be Quiet , EK Supremacy, FullCover EK SeaHawk, MIPS RAM Freezer3, Res z Ali
PC: Intel Core i5 3570K 3,4GHz | ASUS P8Z77-V Pro | Crucial Ballistix Sport 8GB (2x4GB) DDR3 1600 CL9 | ASUS GTX660 DirectCU2 OC 2GB |SSD Intel 520series 180GB + Kingston V+ 96GB + WD2500KS | LITE-ON DVD-RW LH20A1L SATA | CHIEFTEC MA01BL bigtower + Enermax MODU82+ 525W | Microsoft Sidewinder X6 + X8 + SAITEK Aviator | ViewSonic VP191s
Zvuk: ASUS XONAR Essence ST | M-Audio Studiophile BX5 | Sennheiser PC360
Vodník: 2xLaiing D5 Vario (Swiftech+Alphacool) + EK serial Dualtop + Radiator Extreme III (3x120) + 3x Noctua NS-F12-800, EK Supremacy, MIPS RAM Freezer3, HDD homemade Cu blok, EK RES 400 rev2