Optická myš - cukání

Klávesnice, myši, volanty, tablet, joysticky, podložky, pedály, řadící páky, atp.
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Optická myš - cukání

Příspěvek od TomV »

Nechtěl jsem to dávat do Smetiště k podložkám, tak to dávám sem.

Taky se vám stává, že vám občas (tak jednou za hodinu) optická myš (resp. kurzor) ustřelí do nějakýho rohu ? Najednou, z ničeho nic... Mám Genius NetScroll+. U her je to občas dost nepříjemný...
Měl jsem jí taky na dovolený s jednoho notebooku od Dellu a ta se s ním vyloženě nesnášela. Ustřelovala tak každou půlminutu, a celkově se chovala jako hodně zadělaná kuličkovka. Divný...

Nemůže to být tím, že jsem jí vyměnil červenou LEDku za modrou ? Ikdyž doma to chodí normálně, až na to cuknutí jednou za čas...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Optická myš - cukání

Příspěvek od Shit »

TomV píše:Nechtěl jsem to dávat do Smetiště k podložkám, tak to dávám sem.

Taky se vám stává, že vám občas (tak jednou za hodinu) optická myš (resp. kurzor) ustřelí do nějakýho rohu ? Najednou, z ničeho nic... Mám Genius NetScroll+. U her je to občas dost nepříjemný...
Měl jsem jí taky na dovolený s jednoho notebooku od Dellu a ta se s ním vyloženě nesnášela. Ustřelovala tak každou půlminutu, a celkově se chovala jako hodně zadělaná kuličkovka. Divný...

Nemůže to být tím, že jsem jí vyměnil červenou LEDku za modrou ? Ikdyž doma to chodí normálně, až na to cuknutí jednou za čas...
Jo, taky. Mám stejnou krysu. Teď mám PS2, před tím jsem měl tu samou, ale USB. Když jsem najel na "ovladače her" nebo jak se to jmenuje v XP, tak se krysa kousla, ostatní makalo OK pouze klávesnicí, pomohl pouze restart :( :( Slídil jsem po patchi, možná jsem ji našel, ale byla pouze pro engl.XP, na českejch hláška o špatný jazykový verzi-takže nic... :evil:
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Já jí mám taky na PS/2. Ale ona se mi nekousne. Jen ustřelí kamsi do rohu, ale pak se dá odtamtud normálně přesunout kamkoliv jinam a funguje dál normálně.
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Ja mel take optiku od geniuse +eye nebo tak nejak. Byla nepresna a pri rychlych pohybech si delal kurzor co chtel. Takze letela po balisticke krivce do kose velmi zahy. A ovladace? Kapitola sama pro sebe. Nekdo na newsech si stezoval, ze instaloval nejakou aktualizovanou verzi a windooze to nerozchodily. Po nabootovani prestala chodit mys i klavesnice takze jen smutne koukal na prihlasovaci okno :) Pravdepodobne to nakrmilo radic PS2 nejakymi silenymi hodnotami.

Potom jsem mel nejakou noname co byla prilozena jako darek k monitoru a tam byla mnohonasobne lepsi nez "znackovy" Genius.

Jinak to ustrelovani jak popisujes urcite neni normalni ani u Geniusek :)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

TomV píše:Já jí mám taky na PS/2. Ale ona se mi nekousne. Jen ustřelí kamsi do rohu, ale pak se dá odtamtud normálně přesunout kamkoliv jinam a funguje dál normálně.
Jasně. PS2 ne, ale ta samá USB jo. :(
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

miho píše:Jinak to ustrelovani jak popisujes urcite neni normalni ani u Geniusek :)
Mám ten samej problémek, není to normální, ale není to asi rarita, bohužel.
Pajik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pajik »

Genius obecně dělá jedny z nejhorších optických myší...jsou prostě tak akorát do kanclu, tomu taky odpovídá cena. S tím ustřelováním, po čem s ní jezdíš?(myslím povrch).....
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

miho píše:Ja mel take optiku od geniuse +eye nebo tak nejak. Byla nepresna a pri rychlych pohybech si delal kurzor co chtel. Takze letela po balisticke krivce do kose velmi zahy. A ovladace? Kapitola sama pro sebe. Nekdo na newsech si stezoval, ze instaloval nejakou aktualizovanou verzi a windooze to nerozchodily. Po nabootovani prestala chodit mys i klavesnice takze jen smutne koukal na prihlasovaci okno :) Pravdepodobne to nakrmilo radic PS2 nejakymi silenymi hodnotami.

Potom jsem mel nejakou noname co byla prilozena jako darek k monitoru a tam byla mnohonasobne lepsi nez "znackovy" Genius.

Tak to ta moje aspoň funguje. :-) O tom ustřelování mi už dva známí, co dělají v IT řekli, že to není chyba, ale vlastnost, ale mně se to pořád nějak nezdá... :? Jinak, ovladače jsem vůbec neřešil. Jsou tam wokenní defaulty a je klid.
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

TomV píše:
miho píše:Ja mel take optiku od geniuse +eye nebo tak nejak. Byla nepresna a pri rychlych pohybech si delal kurzor co chtel. Takze letela po balisticke krivce do kose velmi zahy. A ovladace? Kapitola sama pro sebe. Nekdo na newsech si stezoval, ze instaloval nejakou aktualizovanou verzi a windooze to nerozchodily. Po nabootovani prestala chodit mys i klavesnice takze jen smutne koukal na prihlasovaci okno :) Pravdepodobne to nakrmilo radic PS2 nejakymi silenymi hodnotami.

Tak to ta moje aspoň funguje. :-) O tom ustřelování mi už dva známí, co dělají v IT řekli, že to není chyba, ale vlastnost, ale mně se to pořád nějak nezdá... :? Jinak, ovladače jsem vůbec neřešil. Jsou tam wokenní defaulty a je klid.
Mě to dělá v obouch případech jak z Wokeníma tak i s Genius drivery :( :(
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Pajik píše:

Genius obecně dělá jedny z nejhorších optických myší...jsou prostě tak akorát do kanclu, tomu taky odpovídá cena. S tím ustřelováním, po čem s ní jezdíš?(myslím povrch).....
Zkoušel jsem 3 podložky (textil, gel a klasiku) a furt to samý. No, jsou horší problémy :D
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Shit píše:No, jsou horší problémy :D
Vsak pockej az budes pretahovat hromadu souboru a cukne ti to. To bude radosti :wink:
Alois
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alois »

:) mam optickou od geniusu za par korun...ani na podlozce nai ted na stole mi nikdy neustrelila ... .
AMD Barton 2500+ (1,4V)@210*10,5 (1,65 V), Zalman 7000 Cu, ABIT AN7, A-Data SDRAM DDR 2x256MB 400MHz, Hercules AIW RADEON 9800se-->9800Pro, TechniSat SkyStar2 PCI REV 2.6 PVR, HDD IBM 180GXP - 120GB 8MB, Hercules Digifire 7.1, DVD -RW LITE-ON 1693S, DVD TOSHIBA SDM1802 52x,Case: 3R System Air Black, PSU LEVICOM 500Watt, FSC P19-2, Logitech MX518, Genius SW-5.1 Home Theater, OS: WIN XP Professional EN SP2. UPS:APC CyberFort 500VA, router SMC Barricade 7004VBR V2
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

Já používám jen Genius - cena a nikdy jsem žádné probémy neměl, ani to co popisujete. Celá firma jede na optice od geniusu a nikdo so nidky nestěžoval, tak nevim.

Jo a zásadně nepoužívám žádné Genius drivery, ale ty implicitní okení.
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
Dony
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Dony »

Ja mam taky optickou geniusku na USB a nikdy mi neustrelila ani jsem nenel zadny probem a pripada mi i rychma a presna, v porovnani s microsoftackou, co mam v praci mi to pripada uplne stejny
Obrázek Avatar tancuje, nechce se mu na záchod... :) Windows Vista je tady, řekněte "WTF" :D
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

opticka geniuska je potrat i do kancelare...
Alois
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alois »

ICE píše:opticka geniuska je potrat i do kancelare...
By me zajimalo proc, jak kulickova, tak opticka mi vzdy slouzila dobre.
AMD Barton 2500+ (1,4V)@210*10,5 (1,65 V), Zalman 7000 Cu, ABIT AN7, A-Data SDRAM DDR 2x256MB 400MHz, Hercules AIW RADEON 9800se-->9800Pro, TechniSat SkyStar2 PCI REV 2.6 PVR, HDD IBM 180GXP - 120GB 8MB, Hercules Digifire 7.1, DVD -RW LITE-ON 1693S, DVD TOSHIBA SDM1802 52x,Case: 3R System Air Black, PSU LEVICOM 500Watt, FSC P19-2, Logitech MX518, Genius SW-5.1 Home Theater, OS: WIN XP Professional EN SP2. UPS:APC CyberFort 500VA, router SMC Barricade 7004VBR V2
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

"Dobre" to je velmi relativni pojem... Zkousel jsi nejakou dobu pouzivat treba Logitech nebo Microsoft?
Alois
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alois »

miho píše:"Dobre" to je velmi relativni pojem... Zkousel jsi nejakou dobu pouzivat treba Logitech nebo Microsoft?
Nezkousel, nikdy jsem necitil potrebu pac jsme spokojenej. Nerikam, ze mys za litr nemusi byt lepsi, ale mene moje staci. Kam pohnu tam se pohne sipka, vic nepotrebuju.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

miho píše:"Dobre" to je velmi relativni pojem... Zkousel jsi nejakou dobu pouzivat treba Logitech nebo Microsoft?
Po zkušenostech s MS i Geniusem musím konstatovat že záleží na tom, jakej senzor ten kterej výrobce používá. Geniusy fungujou dobře, hlavně na klasický látkový podložce. Naopak Microsoftím myším podložky moc nesedí, jezdí dobře i bez podložky. S Logitechem zkušenost nemám, ty krysy jsou prostě hnusný a na stůl bych si to nedal (při vší úctě, vlastnosti mají asi výborný)
ignorelist: kremrole a dezoláti
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

hmm... mam tu NS+eye... zkousel jsem pod ni asi 4 ruzny podlzky... jednobarevny, ruznobarevny, latkovy, umely... uaaaa.... na vsech krivi pohyb uz pri rychlejsim pohybu, nekdy proste krvi i normalni pohyb..., cuka atd... to samy kamos s Genius NS+optical... des bes... na hry to neni vubec, a kdyz mi uhne kousek pred krizkem tak mam chut vrazdit... Pokud nemate aspon 450 Kč na slusnou optiku od Logitechu (B58) tak si radsi poridte obycejnou kulickovou G NS+ za 90 Kč.... proti te jsem nemel nikdy nic... za ty prachy je dobra vic nez hodne.

2Alois... to rikala moje mamka taky dokud nezkusila slusnou mys...
2 zombie: co ma proti designu logitechu... nrikam ze mi vsechno od nich sedi, ale design je vic nez ucelny a prijemny /i na pohled :))) )
Odpovědět

Zpět na „Vstupní zařízení“