Koukněte sem:
http://brigady.jobs.cz/jobs/prace/nabid ... FF=0&off=0 ...
Tak se ukažte páni síťaři
Moderátor: Don

to tohle jde, dyť kabel je fyzická vrstva a IP vrstva je až nad tím, prostě to valíMohu po stejnem ETH kabelu provozovat site s ruznym rozsahem a jak ?

no počet bodů není rozhodující, to funguje třeba přes 1000 bodů - důležité je si uvědomit, že pokud mám rozhraní s veřejnou IP a za ním síť, tak se leckdy umím z toho rozhraní "dopingnout" na každou mašinu (pochopitelně pokud není za dalším NATováním) a tedy počet bodů nehraje rolikuceraj píše:Jj, ta odměna je směšná. Jenom mě zajímalo, jestli to někdo vyřeší. To mapování portů mě napadlo taky, ale nikdy jsem to přes tolik bodů nezkoušel.
No nic, dal jsem to sem jenom pro zajímavost.

my máme v síti ip klasicky 192.168.xxx.xxx a brána je pak do netu posílá buď s veřejnou nebo pod jednou ip pro celou síť.pavel.minarik píše:akorát jaksi není možný rozumně udělat veřejnou adresu až za několika neveřejnejma, by jaksi už veřejná nebyla
jediný co by jít mohlo je prostřelit veřejnou co je na začítku toho jeho "řetězce" až kam potřebuje (prostě mapování portů)

no asi si nerozumíme, jak je to v rozporu s tím co jsem napsalm kdyý si nastavíš v loklání síti za natem veřejnou adresu na nějaké mašině, k čemu Ti bude?karf píše: my máme v síti ip klasicky 192.168.xxx.xxx a brána je pak do netu posílá buď s veřejnou nebo pod jednou ip pro celou síť.