Chladiče AMD
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- K@m1k@23_CZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Chladiče AMD
Dřív sem měl Pentium, teď sem přešel na Athlon 64 a zjistil sem, že větráček se točí asi 10x pomaleji než u Pentia. Tak pomalu, že málem vidim jednotlivý listy vrtule. Je to u AMD normální, nebo je to nějaká vada?
- Mossad
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Luk(y)isek
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Bude to asi tim,ze AMD trosku min topi nez Intel... 
Intel Core 2 Quad Q6600 2,4@3,4GHz, Noctua NH-U12@NF-P12, ABIT IP35 Pro, 4x2GB Corsair XMS2 DHX DDR2-800 4-4-4-12 2,1V, EVGA 8800GT "SSC" 512MB@725/1850/2000+Accelero S1@Noctua NF-S12, SB X-Fi XtremeMusic + Logitech Z-5450, HDD SATA Maxtor 160GB DM10 8MB + 2x Samsung F1 HD753LJ 750GB 32MB, DVD±RW ASUS DRW-1608P2S, CD-RW LG GCE-8400B, Tagan EasyCon 480W, Gigabyte 3D Aurora 3x120mm FANs + Controll Zalman ZM-MFC1, set Logitech LX700, 19" LCD Acer AL1951Cs, 37"(94cm) LCD TV LG 37LH3000 FullHD + Playstation 3 "Starter" 250GB|NoteBook IBM ThinkPad Z60m - Centrino 2GHz, 2GB DDR2, 750GB WD Black, DVD±RW | DELL E5400 - C2D, 4GB DDR2, 250GB 7200
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Mossad
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- Digitaldoom
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Chladiče AMD
ne je to normální ... když použiješ ještě více kvalitnější větrák tak můžeš jet i bez vrtuleK@m1k@23_CZ píše:Dřív sem měl Pentium, teď sem přešel na Athlon 64 a zjistil sem, že větráček se točí asi 10x pomaleji než u Pentia. Tak pomalu, že málem vidim jednotlivý listy vrtule. Je to u AMD normální, nebo je to nějaká vada?
je to tím že AMD je celkově o poznání chladnější než Intel ( často nejvyšší teplota AMD nedosahuje nejnižší Intelovo
- Boin
- Začátečník

-
- Othrondir
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jo presne tak... ja som teda nikdy vlastne Intel nemal ale kolkokrat som cital ako vsetci kritizuju AMD. no ale ked som sa potom rozhodoval ake PC tak som sa rozhodol pre AMD. Jednak bolo lacnejsie ako vtedajsie nove Pentium 4 a jednak som cital ze je lepsie na hry o ktore mi vtedy predovsetkym islo. No a teraz som s AMD spokojny... mam sice stale iba PC v popise a uznajme ze XP 3000+ je teraz uz CPU dost o nicom ale stale vali a som spokojny... takze... AMD rulezzz....Boin píše:To jsou starosti...![]()
Dost lidí je zastánce Intelu...ale když si pak koupí AMD nestačí se divit...už jsou dávno pryč doby, kdy AMD byla někde vzádu 2jkou na trhu
P.S. zasa kamos ma Pentium 4 a zda sa mi ze vo Win predsa len ten HT robi svoje. to aby som neurazil fanatickych Intelakov
- Poplik
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jo a ten vzduch tam teleportuješ nebo co?Digitaldoom píše:když použiješ ještě více kvalitnější větrák tak můžeš jet i bez vrtule
WEEEEEEEEEEE!!
- Boin
- Začátečník

-
pochybuješ snad že se dá AMD v defaultu uchladit pasivně?Poplik píše:jo a ten vzduch tam teleportuješ nebo co?Digitaldoom píše:když použiješ ještě více kvalitnější větrák tak můžeš jet i bez vrtule![]()
![]()
- Poplik
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- N@$ty
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ale muzes mit na hladici vetrak bez vrtulePoplik píše:jenom jsem narážel na tu formulaci, lepší větrák bez vrtule... předpokládám že DD chtěl požít slovo chladič
Jinak formulace je to mozna ne zcela presna, ale vsichni jsme pochopili co tim chtel recnik rict.
Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
- Micis89
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
me se pos tartu pc vetrak toci na 700 otacek a po zatezi max 1100 otacek ale taky mam teplotu po zatezi max. 48° a v klidu 38° a chladic je Artic Cooling SILENCER 64 ULTRA TC L
CPU:AMD64 2800+ MB:Gigabyte K8NE (nF4-4X) RAM:Samsung 512Mb DDR 400,VGA:Sapphir X800 GTO FB,HDD:Baracuda 320Gb 7200,OS: XP SP2
- kotas
- Středně pokročilý

- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- SECRET_AGENT_BOND
- Nováček

-
- Johana_z_Arku
- Začátečník

jo, no, zezadu je to nejlepší, ale debata ujde.
Nechápu proč se intel stále více a více odklání od výroby mikroprocesorů a dali se na výrobu elektrického vytápění aneb přetaktuješ intel qa máš domácí přímotop. V zimě se vyplatí ale co v létě?
Nechápu proč se intel stále více a více odklání od výroby mikroprocesorů a dali se na výrobu elektrického vytápění aneb přetaktuješ intel qa máš domácí přímotop. V zimě se vyplatí ale co v létě?
A64 2800+@2430Mhz, MSI K8N NF4-4X s754, AC FREEZER64, Transcend 512MB CL2,5(3-3-8 ), WD 2000JD 200GB, Gigabyte ATI RADEON X600PRO 128MB
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No jednak debata je samy
jednak nesleduj otacky, spise teplotu procesoru a porovnej si to z vysledky tady na FORU
No a kdyz uz jsem tady, taky si tu zaoteckuju
Nejsem fanaticky priznivce ani jeden znacky, ale co se tyce budoucnosti, Intel uz ted ma k dispozici 0.065µm proces, dokonce predstavil i 0.045µm technologii. Nehlede na to, ze hladina vyzarovaneho tepla se rapidne snizi (Coz je mi ale vcelku jedno. Je mi jedno jestli ma procesor 20 nebo 60 stupnu, nema to na nic vliv.) zvedne se hlavne dosazena frekvence pri taktovani. A protoze se Intel nechysta sve modely nijak frekvencne zvedat oproti tem dnesnim, bude vas to k taktovani primo vybizet. Srovnejte si dnesni ceny procesoru. Kdyz uz bych chtel investovat do procesoru s cenou zamerenou na mainstream, rozhodne bych sahl po Intelu. Hlavne kvuli Hyper Threadingu. Oproti Athlonu64 s.939 mi nema zase tolik co nabidnout. Pokud bych chtel dual core opet sahnu po Intelu. Jejich modely maji mnohem nizsi ceny nez jejich AMD oponenti. TOTO je urcite pecka na trhu. Co se tyce her, je podle me dnes naprosto jedno co si koupite, protoze hlavni slovo ma Graficka karta a ne procesor!
No a kdyz uz jsem tady, taky si tu zaoteckuju
- Micis89
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Palec123 píše:No jednak debata je samyjednak nesleduj otacky, spise teplotu procesoru a porovnej si to z vysledky tady na FORU
No a kdyz uz jsem tady, taky si tu zaoteckujuNejsem fanaticky priznivce ani jeden znacky, ale co se tyce budoucnosti, Intel uz ted ma k dispozici 0.065µm proces, dokonce predstavil i 0.045µm technologii. Nehlede na to, ze hladina vyzarovaneho tepla se rapidne snizi (Coz je mi ale vcelku jedno. Je mi jedno jestli ma procesor 20 nebo 60 stupnu, nema to na nic vliv.) zvedne se hlavne dosazena frekvence pri taktovani. A protoze se Intel nechysta sve modely nijak frekvencne zvedat oproti tem dnesnim, bude vas to k taktovani primo vybizet. Srovnejte si dnesni ceny procesoru. Kdyz uz bych chtel investovat do procesoru s cenou zamerenou na mainstream, rozhodne bych sahl po Intelu. Hlavne kvuli Hyper Threadingu. Oproti Athlonu64 s.939 mi nema zase tolik co nabidnout. Pokud bych chtel dual core opet sahnu po Intelu. Jejich modely maji mnohem nizsi ceny nez jejich AMD oponenti. TOTO je urcite pecka na trhu. Co se tyce her, je podle me dnes naprosto jedno co si koupite, protoze hlavni slovo ma Graficka karta a ne procesor!
CPU:AMD64 2800+ MB:Gigabyte K8NE (nF4-4X) RAM:Samsung 512Mb DDR 400,VGA:Sapphir X800 GTO FB,HDD:Baracuda 320Gb 7200,OS: XP SP2