Haluzení disku
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- LordikCZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Haluzení disku
Zdar mam problemy a myslim ,ze je to diskem je to Seegate 3160021A a problem je nasledujici mam na disku instalacky a image programu a pri instalaci napr z image to vyhodi chybu ,ze data jsou poskozena.. Mozna mam nejaky vadny sektory... Nevi nekdo jak napr zakazat pouzivani vadnych sektoru?? myslim ,ze to umi jeden paramet prikazu format ,ale uz nevim jakej to byl... diky za vsechny rady....
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tohle by mohlo bejt poškození disku...
To mě to dělalo taky...Nechapu proč, ale když sem změnil nastavení zabezpečnení tak to fachalo...
No a u některejch souborů pomoh až formát...Pak už to nedělalo...Takže SW chyba
To mě to dělalo taky...Nechapu proč, ale když sem změnil nastavení zabezpečnení tak to fachalo...
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
- LordikCZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Zjistil jsem ,ze mi to napise chybu vzdycky kdyz instaluju treba hru z image z ,kteryho koliv disku v systemu... proste to napise v urcitych procentech ,ze data sou poskozena...Speedy FX píše:Tohle by mohlo bejt poškození disku...
- Evok
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
LordikCZ píše:Zjistil jsem ,ze mi to napise chybu vzdycky kdyz instaluju treba hru z image z ,kteryho koliv disku v systemu... proste to napise v urcitych procentech ,ze data sou poskozena...Speedy FX píše:Tohle by mohlo bejt poškození disku...
JEstli mas pretaktovany procak a ramky tak to skus hodit na default tohle se me taky stavalo.
- N@$ty
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak to muze byt tim, ze ty data na tom image jsou opravdu poskozenaLordikCZ píše:Zjistil jsem ,ze mi to napise chybu vzdycky kdyz instaluju treba hru z image z ,kteryho koliv disku v systemu... proste to napise v urcitych procentech ,ze data sou poskozena...Speedy FX píše:Tohle by mohlo bejt poškození disku...
Treba na tom CD, ze kteryho si delal image bylo podrapany, spatne vypaleny... a ten program to bere 1:1, takze to zkopci i s tema vadnejma sektorama. A nebo ti to mohla udelat mechanika, moje mechanika dela to, ze to sice zkopci, ale soubory jsou necitelene, je proste v haji.
Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To sem mi nezdá že by ti to zavinil CPU nebo RAMky, když to sou furt stejný %...Tohle je buď poškození disku nebo ještě pravděpodobněji je to špatně udělanej IMAGE...Evok píše: Jestli mas pretaktovany procak a ramky tak to skus hodit na default tohle se me taky stavalo.
Holt na tom byla špína a mě to alcohol nevoznámí, že tam je chyba, protože se mi to wokno hned po vypalení zavře - pokud u toho teda nesedim.
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
- LordikCZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
NN ty image byli 100% funkcni jsou delany uz drive... I tak nevim jestli se jedná o poskozeni disku data z udajne pozkozeneho disku jsem stahl na novySpeedy FX píše:To sem mi nezdá že by ti to zavinil CPU nebo RAMky, když to sou furt stejný %...Tohle je buď poškození disku nebo ještě pravděpodobněji je to špatně udělanej IMAGE...Evok píše: Jestli mas pretaktovany procak a ramky tak to skus hodit na default tohle se me taky stavalo.
Holt na tom byla špína a mě to alcohol nevoznámí, že tam je chyba, protože se mi to wokno hned po vypalení zavře - pokud u toho teda nesedim.
seegate ST3160827AS a odtamtud image taky nefunguji taky jsem po siti od kamarada stahl dalsi 100% funkcni image a ulozil ho primo na ST3160827AS
,ale porat to same proste to neni schopny nainstalovat nic z image během cteni z image to vyhodi chybu ,ze data nelze skopirovat pac sou pozkozena a to je finish....
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Hele a zkusils ten disk zdefragmentovat? Ne tim windowsovskym SW ale třeba O&O Professional Defrag? Může to bejt taky tim...
Nebo je fakt podělanej HDD, ale tomu bych moc nevěřil...
A nebo ještě jedna možnost je, že ten SW kterym spouštíš image je ppodělanej...zkus reinstall...jinak nevim
Nebo je fakt podělanej HDD, ale tomu bych moc nevěřil...
A nebo ještě jedna možnost je, že ten SW kterym spouštíš image je ppodělanej...zkus reinstall...jinak nevim
- LordikCZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Daemon je urco v pohode.. jinej software jsem nezkousel ,ale mozna to budou ty ramky nebo spis deska pac jsem vcera pustil memetest a ten mi napsal zhruba jednu chybu na jedno % takze mam celkem jasno ted jsem mou ram ku vydelal a vrazil tam druhou brutalne podtaktoval na 266 3-5-9-5
a napeti zvysil na 2.85V a porat memtest haze chyb jak cip takze bud mam v haji desku nebo je neco spatne v biosu nedavno jsem flashoval bios tak zkusim starsi estli nepomuze tak je to HW chyba
a napeti zvysil na 2.85V a porat memtest haze chyb jak cip takze bud mam v haji desku nebo je neco spatne v biosu nedavno jsem flashoval bios tak zkusim starsi estli nepomuze tak je to HW chyba
- LordikCZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Uz to je zaqhadny az strasidelny....
Takze ram jsou stable mel jsem nejakym zpusobem pozkozeny data v EEPROM biosu... Flashnul jsem bios a RAM 0 chyb... Taky jsem udelal reinstal widli.. Ovsem bez bez vysledne dalsim poznatkem je ,ze pri vytvarenI Image spadne kazdej program pri 99%.......
Dalsi poznatek pri prepnuti do rezimu spanku prejde pocal do spanku a pri probouzeni vyhodi modrou smrt KERNEL STACK INPAG ERROR
Dalsi poznatek pri prepnuti do rezimu spanku prejde pocal do spanku a pri probouzeni vyhodi modrou smrt KERNEL STACK INPAG ERROR
Naposledy upravil(a) LordikCZ dne úte 10. led 2006, 21:24, celkem upraveno 1 x.
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak to je hodně zajímavý. Každej řikáš?
To je docela divný. To by mohlo bejt nastavením Windowsů. Asi máš XP, že? Anebo není to mechanikou? Zkoušels to dat do jiny? Tohle už nevypadá na HDD, ale na něco jinýho...Spíš SW či CD-Rom
- LordikCZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A zkoušel si dát do toho kompu jinej disk a z toho to spustit? Eliminuješ tak případné poškození disku pokud ti to nepude a bude 100pro SW chyba. Pokud se chyby neobjeví tak je to divný a máš nějak divně poškozenej disk. Ale jak? 
- LordikCZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
JJ uz ze zacatku jsem psal ,ze jsem to zkousel poustet z image kterej je na novym SEEgatu na SATA je to bezvysledku to samy SW chyba to taky nebude reinsatl widli nic nezmenil....Speedy FX píše:A zkoušel si dát do toho kompu jinej disk a z toho to spustit? Eliminuješ tak případné poškození disku pokud ti to nepude a bude 100pro SW chyba. Pokud se chyby neobjeví tak je to divný a máš nějak divně poškozenej disk. Ale jak?
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak v tom případě už teda nevim wo co de...Musí to bejt nějaka SW chyba. Ale SP2 asi máš, že?...
- LordikCZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak to nevim... Zkus ještě zkoutrlovat disk...v pravý tl. myši na HDD a nastavení nebo co...
A dělá ti to u jakejch imagů...u DVD nebo CD? Jen že na FAT32 nejdou davat big soubory...
A dělá ti to u jakejch imagů...u DVD nebo CD? Jen že na FAT32 nejdou davat big soubory...
- LordikCZ
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Helstik
- Začátečník

Cago.Mas dobre nastavene mechaniky??(master, slave)muze to byt i tim, mozna si na neco zapomnel.Zkousel jsi resetnout bios?Vymnenit kabely???Poradne si prekontroluj bios.Nainstaloval jsi ovladace k desce?Dival ses jestli vysly nove?Jestli jsi udelal cisty reinstal a delalo ti to hned ze startu tak to bude spis problem v HW.Dival ses do Spravce zarizeni?
CPU: AMD Ryzen 9 5900X, CPU FAN: Noctua NH-C12P, MB: Aorus, RAM: Kingston 64 GB, SSD NVMe 2+2+4TB, HDD Seagate 16T , VGA: RTX 4070 Super, CASE: Thermaltake Armor VA8000BWS, POWER: Corsair Professional Gold AX850 850W, LCD: Benq 27 4K + Dell 24 4K
- Marcellino
- Nováček

-
Stale to haluzi a neviem co s tym
Caute vsetci. Mam disk Seegate 40G a pouzivam ho ako vymenitelny disk (suplik), a stale jak ho zapnem pr starte stale nacitava windovs a nepusti dalej aj ked po dlhom case ano tak zacne blikat a skakat. Uz som ho aj formatoval defragmentoval no nic. Mozno ma chybne clastre no neviem je na to dajaky program aby som to zistil co mu vlastne je? Dik za pomoc.